36. İstanbul Film Festivali programı açıklandı: Kaldır Kafanı

36. İstanbul Film Festivali’nin bu yıl düzenlenen programı açıklandı. 5 – 15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festival ‘Kaldır Kafanı’ sloganıyla gerçekleştirilecek ve usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere 186 uzun metrajlı ve 17 kısa film sinemaseverler ile buluşacak.

36. İstanbul Film Festivali programı açıklandı: Kaldır Kafanı

Festival kapsamında 11 gün boyunca 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filminin gösteriminin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla sohbetler, konserler ve özel etkinlikler yapılacak.

36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı

Festivalde bu yıl, hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarındaki öğrenci biletleri 1 liradan satışa sunulacak. 


36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi ve İtalyan Kültür Merkezi, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s (iki salon), Levent’te Cinemaximum Kanyon ve Kadıköy’de Rexx Sineması (iki salon) olmak üzere 9 salonda yapılacak.

Festivalin onur konuğu tiyatro ve sinema sanatçısı Ian MacKellen

36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı
lan Mckellen

McKellen

Richard III, Gods and Monsters, Yüzüklerin Efendisi serisi ve X – Men filmlerindeki rolleri ile akıllara kazınan, sinemanın en sevilen oyuncularından Sir Ian McKellen İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak üzere, British Council işbirliğiyle festivalin konuğu olacak.

Sinemaya gönül ve emek veren isimlere onur ödülleri takdim edilecek

Onur ödülleri bu yıl, Yeşilçam’ın en üretken senaristlerinden Barış Pirhasan, doğal ve incelikli oyunculuğuyla bilinen Selma Güneri, sinema ve tiyatro oyuncusu Macit Koper, Yeşilçam’ın altın döneminden günümüze uzanan, filmografisiyle Türk sinemasının görsel diline önemli bir katkısı olan usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca’ya takdim edilecek.

36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı
Selma Güneri
36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı
Barış Pirhasan

Ödüller 4 Nisan Salı akşamı TİM Maslak Show Center’da yapılacak 36. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde verilecek.

12 filmin Altın Lale için yarışacağı Ulusal Yarışma’da jüri başkanlığını Taylan Biraderler üstlenecek

36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı
Taylan Biraderler

Bu yıl yarışmadaki 10 filmin dünya prömiyeri, birinin ise Türkiye prömiyeri yapılacak.

Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü için, yapımı 2016 – 2017 sezonunda tamamlanan 12 film yarışacak

• Taş / Orhan Eskiköy

• İşe Yarar Bir Şey / Pelin Esmer

• Mahalle / Buğra Gülsoy, Serhat Teoman

• Bütün Saadetler Mümkündür / Selman Kılıçaslan

• Zer / Kazım Öz

• Kaygı / Ceylan Özgün Özçelik

• Mavi Sessizlik / Bülent Öztürk

• Sarı Sıcak / Fikret Reyhan

• Murtaza / Özgür Sevimli

• Martı / Erkan Tunç

• Tereddüt / Yeşim Ustaoğlu

• Kırık Kalpler Bankası / Onur Ünlü


Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.

Jürinin diğer üyeleri ise oyuncu Nejat İşler, roman, öykü, tiyatro yazarı Sema Kaygusuz, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve kurgucu Çiçek Kahraman olacak.

36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı

Uluslararası yarışma bölümünde ise 11 ülkeden 13 film yarışacak

36. İstanbul Film Festivali: Kaldır Kafanı

36. İstanbul Film Festivali Altın Lale Uluslararası Yarışma bölümünde 11 ülkeden 13 film yer alıyor

• Bu Ülke Bizim / This is Our Land / Lucas Belvaux  (Fransa – Belçika)

• Benim Mutlu Ailem / My Happy Family / Nana Ekvtimishvili, Simon Gros (Gürcistan – Almanya – Fransa)

• Duvarlar Arasında / In Between / Maysaloun Hamoud (İsrail)

• Elleri Olmayan Kız / The Girl Without Hands / Sébastien Laudenbach (Fransa)

• Cinsler / Weirdos / Bruce McDonald (Kanada)

• Lady Macbeth / William Oldroyd (İngiltere)

• Zer / Kazım Öz (Türkiye – Almanya)

• Ornitolog / The Ornithologist / João Pedro Rodrigues (Portekiz – Fransa – Brezilya)

• Manifesto / Julian Rosefeldt (Almanya – Avustralya)

• 93 Yazı / Summer 1993 / Carla Simon (İspanya)

• Ev / Home / Fien Troch (Belçika)

• Kasting / Casting / Nicolas Wackerbarth (Almanya)

• Hayvanlar / Animals / Greg Zglinski (İsviçre – Avusturya – Polonya)

Reha Erdem başkanlığındaki Uluslararası Altın Lale jürisinde yönetmen Syllas Tzoumerkas, senarist ve yapımcı Katayoon Shahabi, sinema yazarı Boyd Van Hoeij ve yönetmen Gabe Klinger yer alıyor.

Dünya sinemasına yeni bir bakış getiren filmler festivalin büyük ödülü Altın Lale için yarışıyor. Uluslararası Altın Lale Ödülü, İKSV eski yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı adına veriliyor.

Festival biletleri 25 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren satışta olacak

Bilet fiyatları hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 8 TL; öğrenciler için yalnızca 1 TL hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 20 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü 14 TL’den satılırken, tüm 21.30 seansları 20 TL; Pera Müzesi’nde gösterimlerin bilet fiyatları 8 TL olacak.

 


Festival boyunca gösterilecek filmlerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz!

35. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ödülü “Toz Bezi” filmine


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.