13. Akbank Kısa Film Festivali: En iyi kısalar ödüllendi!

13. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen ve bu yıl 52 ülkeden toplam 1.055 film başvurduğu Yarışma Bölümü’nün sonuçları açıklandı.

13. Akbank Kısa Film Festivali: En iyi kısalar ödüllendi

Yönetmen Semih Kaplanoğlu, Oyuncu Hatice Aslan, Akademisyen Nilay Ulusoy, Yönetmen Atalay Taşdiken ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü Ana Jüri Üyeleri’nin değerlendirmeleri sonucu Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’nü Barış Sarhan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Cemil Şov” kazandı.

Yumurta

Yönetmen Seifollah Samadian, Senaryo Koçu ve Yapımcı Esther Wouda, Sinema Eleştirmeni Kerem Akça, Krakow Film Festivali Direktörü Krzysztof Gierat ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü Ana Jüri Üyeleri ise “Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’ne Konstantina Kotzamani’nin yönetmenliğini yaptığı “Limbo” filmini layık buldu.


Görünmez Duvarlarım

Ulusal Kategori Bölümü’nde “Yumurta” ile Muaz Güneş ve Emrah Doğru, “Görünmez Duvarlarım: Kendine Güvensizlik Hikayeleri” adlı yapım ile Nurbanu Asena;Uluslararası Kategori’de ise “Good Luck, Orlo!” filmi ile Sara Kern ve “Ayny, My Second Eye” ile Ahmad Saleh, Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Good Luck Orlo

Ayrıca Festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen yapım desteği amaçlı senaryo yarışmasında senarist Ebru Ceylan, yönetmen Mustafa Kara ve senarist Burak Göral’ın yaptığı değerlendirme sonucu Akban Kısa Film Forum En İyi Senaryo Ödülü’nü “Ofsayttan Doğan Endirekt Serbest Vuruş” ile Benhür Bolhava kazandı. Bu bölümde Mansiyon Ödülü, “Şemsiyeli Adam Yağmurda Koşuyor” ile Abdülmelik Öcal’a verildi.

Festival’i yakından takip eden sinemaseverler arasında yapılan oylama sonucunda ise, Ömer Ferhat Özmen’in “Beyoğlu Sineması” isimli filmine “Seyirci Ödülü” verildi.

En İyi Ulusal Film ve En İyi Uluslararası Film seçilen eserlerin yönetmenleri 5.000 Dolar, Akbank Kısa Film Forum bölümünü kazanan de senaryo ise 3.000 TL ile ödüllendirildi.

13. Akbank Kısa Film Festivali

13. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri “Ödüllü Filmler Üniversitelerde”etkinliği kapsamında, 27 Mart -11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, İzmir, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kastamonu, Zonguldak, Batman, Van, Adana, Sakarya ve Kayseri’nin de aralarında yer aldığı 21 ilde toplam 42 üniversite kampüsünde ücretsiz olarak gençlerle buluşacak.

“Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü”: Cemil Şov

Cemil Şov

Yönetmen: Barış Sarhan

Senaryo: Barış Sarhan

Yapımcı: Armağan Lale

Görüntü Yönetmeni: Cahit Erşan

Kurgu: Ali Aga Ses


Oyuncular: Ozan Çelik, Gülce Oral, Alican Yücesoy

Utangaç bir adam olan Cemil, bir alışveriş merkezinin arka tarafındaki depo bölümünde bir güvenlik odasında çalışmaktadır. Çok istemesine rağmen ayın güvenlik elemanı ödülünü alamayınca içindeki isyanı kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde gösterecektir.

Yönetmen Barış Sarhan hakkında

1983’te İstanbul’da doğdu. 2005’te Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden birincilikle mezun oldu. Türkiye’nin önde gelen reklam ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışındaki reklam, tasarım yarışmalarında çok sayıda ödül aldı. 2009 yılında kısa film çekmeye başladı. Çektiği ilk film “Terlik” festivallerde birçok ödül aldı. 2012 yılında New York Üniversitesi’nde Sinema Yönetmenliği üzerine eğitim aldı.

“Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü”: Limbo

Limbo

Yönetmen: Konstantina Kotzamani

Senaryo: Konstantina Kotzamani

Yapımcı: Maria Drandaki

Görüntü Yönetmeni: Giorgos Karvelas

Kurgu: Yiannis Chalkiadakis

Oyuncular: Felix Margenfeld, Aggelos Ntanos, Lucjano Cani, Haris Fountas, Hristos Psihramis, David Szymczak

Leopar keçi ile yatacak. Kurtlar kuzularla yaşayacak. Ve genç oğlan onlara öncülük edecek. 12+1 çocuk ve bir balinanın karkası kıyıya vurdu…

Yönetmen Konstantina Kotzamani hakkında


Selanik’teki Aristotle Üniversitesi Sinema bölümünden mezun oldu. Kısa filmleri birçok uluslararası festivalde ödül aldı. Greek Film Centre ve CNC (Fransa Ulusal Film Merkezi) desteğiyle gerçekleştirdiği son kısa filmi Limbo prömiyerini Cannes Eleştirmenler Haftası’nda yaptı.

36. İstanbul Film Festivali: Sınırları zorlayan filmler Mayınlı Bölge’de


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.