Akbank Kısa Film Festivali başlıyor!

Sinema sanatı üzerinde kısa filmlerin etkin rolünün bilinciyle, Türkiye’de bu alanda bir platform oluşturma hedefiyle başlayan alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali, 13 – 23 Mart tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek.

Akbank Kısa Film Festivali başlıyor!

10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları, söyleşileri ve yarışmalı bölümleriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak olan Festival, bu yıl ilk kez açılan “Forum” bölümüyle kısa filmlerin senaryo aşamasından desteklenmesi ve proje geliştirmeye yönelik eğitimler düzenlenmesini hedefliyor.

 Kısa Film Festivali

52 ülkeden toplam 1.055 kısa filmin başvurduğu 13. Akbank Kısa Film Festivali,”Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” bölümlerinden oluşuyor.


Festival’de Cannes, Berlin, Venedik gibi dünyanın önde gelen film festivallerinde yarışmış birçok filmin de yer aldığı, 37 ülkeden toplam 101 film izleyiciyle buluşacak.

13. Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Abbas Kiarostami’nin sinemasını mercek altına alıyor.

Festival kapsamında ünlü yönetmenin 10 Derste Sinema belgeseli gösterilirken, ayrıca sineması üzerine bir de söyleşi gerçekleştirilecek.

Belgesel Sinema bölümü

Akbank Kısa Film Festivali

Kiarostami’nin yakın dostu görüntü yönetmeni Seifollah Samadianise Belgesel Sinema bölümünün konuğu olacak. Samadian’ın Abbas Kiarostami ile ilgili yaptığı 76 Dakika ve 15 Saniye belgeseli master class sırasında katılımcılarla buluşacak. Ayrıca Abbas Kiarostami ile Martin Scorsese Marakeş’te filmi de Belgesel Sinema bölümünde yer alacak.


Deneyimler bölümü

Akbank Kısa Film Festivali başlıyor!

Deneyimler bölümünde bu yıl, yönetmen Aslı Özge’nin bol ödüllü ilk filmi Köprüdekiler ve son filmi Ansızın gösterilecek ve deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ayrıca yine Deneyimler bölümünde Krakow Film Festivali direktörü Krzysztof Gierat ile uluslararası film festivalleri üzerine bir söyleşi ile sinemaseverlerle buluşacak.

Kısadan Uzuna bölümü

Akbank Kısa Film Festivali

13. Akbank Kısa Film Festivali’nin Kısadan Uzuna bölümünde, yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’nun Venedik Film Festivali’nde gösterilen ilk kısa filmi Dayım ve ilk uzun metraj filmi Hiçbiryerde gösterilecek ve yönetmenle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Balkan ülkelerine ayrılan Özel Gösterim bölümü ise bu yıl iki yönetmeni ağırlıyor;

Istvan Kovacs ve Andrei Gruzsniczki.

Akbank Kısa Film Festivali

13. Akbank Kısa Film Festivali’nin atölye ve söyleşi programı da hayli zengin. Festival kapsamında; uluslararası alanda çalışmalarını sürdüren senaryo koçu ve yapımcı Esther Wouda, başarılı genç kurgucu Umut Sakallıoğlu, oyuncu koçu Deniz Erdem, belgeselci ve eğitmen Semra Güzel Korver, sinema ve televizyon makyajı alanında uzmanlaşmış Şerife Aydın Terler ve Sezen Türkyılmaz Çaka gerçekleştirecekleri atölye çalışmaları ile deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacaklar.

Akbank Kısa Film Festivali

Ayrıca Şebnem Bozoklu, Settar Tanrıöğen ve Serkan Ercan ile “Oyuncu Gözüyle Kısa Film”, Seifollah Samadian, Rıza Oylum ve Farhad Eivazi ile “Abbas Kiarostami Sineması Üzerine”, yolu Akbank Kısa Film Festivali’nden geçen Cansu Boğuşlu, Mehmet Zengin ve Güçlü Yaman ile “Görüntü Yönetmenliği”, Mustafa Kara ve Selim Evci ile “Film Yapmaya Dair” başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek.


13. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal ve Uluslararası Yarışma’da jüri tarafından en iyi film olarak seçilecek yapımlar, Festival’in ardından”Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde gösterilecek

Uluslararası Sanatçı Filmleri sergisi İstanbul Modern’de


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.