Burçlara göre yaşamanız gereken 12 şehir

Tıpkı insanlar gibi her şehrin de kendine has karakteristik özellikleri vardır. İşte burçlara göre yaşamanız gereken 12 şehir…

Burçlara göre yaşamanız gereken 12 şehir

BURÇLARA GÖRE YAŞAMANIZ GEREKEN ŞEHİRLER

Koç / Tromso, Norveç

Koç burcu - Tromso, Norveç
Burçlara göre şehirler: Koç burcu – Tromso, Norveç

Koç burçları realist ve idealist insanlardır. Ayrıca akıllıdırlar ve sakin yapılarıyla bilinirler. Koçun bu keskin özellikleri bize Norveç’in Tromso şehrini anımsatıyor. Dünya üzerinde en kuzeyde bulunan şehir olarak bilinen Tromso, tam da bu özelliklere sahip insanlara kucak açan bir yer. Ayrıca kuzey ışıklarının dansını izleyebileceğiniz en iyi yerlerden biri. Tamam, biraz soğuk bir yer ama bir Koçun ruh haline de ancak Tromso gibi bir şehir iyi gelebilir düşüncesindeyiz.

Boğa / Londra, Birleşik Krallık

Burçlara göre şehirler: Boğa burcu - Londra, İngiltere
Burçlara göre şehirler: Boğa burcu – Londra, İngiltere

Boğa burçları duygusal yönlerini çok zor ortaya koyarlar. Daha çok sağduyulu ve sabırlıdırlar. Genelde de yağmurlu ve soğuk havalarda kendilerini huzurlu hissederler. Hal böyle olunca Londra ön plana çıkıyor. Hüzünden beslenen bir yapıları olduğunu düşündüğümüzde, Londra’nın kalabalık sokaklarında, başında beresiyle dolaşan o insanın kesinlikle boğa olabilmesi yüksek gibi görünüyor.


İkizler / Milano, İtalya

Burçlara göre şehirler: İkizler burcu - Milano, İtalya
Burçlara göre şehirler: İkizler burcu – Milano, İtalya

İkizler enerji potansiyelleriyle bilinirler. Bu burca sahip olanları kalabalık bir ortamda bile hemen ayırt edebilirsiniz. Kıpır kıpır, cıvıl cıvıllardır. Görünüşlerine de çok önem verirler. Dünya üzerinde onları yaşamaktan en çok mutlu edecek şehrin İtalya’nın Milano şehri olabilir. Prestijli, kültürlü ve bakımlı insanlar Milano’yu her daim sever.

Yengeç / Havana, Küba

Burçlara göre şehirler: Yengeç burcu - Havana, Küba
Burçlara göre şehirler: Yengeç burcu – Havana, Küba

Burçlar içinde belki de çok çabuk değişime uğrayanlar yengeçlerdir. Farklı duygu durumlarını aynı gün içerisinde yaşayabilirler. Ancak içlerinde kopan fırtınalar bir kenara, genellikle neşeli tavırlarıyla dikkat çekerler. Özetle eğlence, dans etmek olmazsa olmazları… Durum böyle olunca yengeçleri en iyi Küba’nın Havana şehri anlayabilir. Sokaklarında sürekli dans eden mutlu insanlardan biri olmak bir yengeç için paha biçilmezdir. Metropollerden kopamazlar ancak denize de yakın olmalıdırlar. Bu nedenle Karayipler’in incisi Küba, Yengeçler için yaşanacak yerlerden biri.

Aslan / İbiza, İspanya

Burçlara göre şehirler: Aslan burcu - İbiza, İspanya
Burçlara göre şehirler: Aslan burcu – İbiza, İspanya

Aslanlar kendilerini her zaman çekici bulurlar. Sıcak romantikler ve ateşli âşıklardan olan aslanlar, eğlenmeyi en iyi bilen insanların burcudur. Gece hayatını çok seveler. O zamanlar Akdeniz’deki Balear Adaları arasında bulunan ve İspanya yönetiminde yer alan İbiza en doğru adres… 30 yıldır turizmin ve gece hayatının Avrupa’daki kalbi İbiza…

Başak / Ottawa, Kanada

Burçlara göre şehirler: Başak burcu - Ottawa, Kanada
Burçlara göre şehirler: Başak burcu – Ottawa, Kanada

Akıllı, pratik ve düzen insanı olan başaklar, çoğu zaman kendilerini dağınık olarak nitelendirirler. Ancak o dağınıklığın içinde bile matematiksel bir düzen olduğunun farkına varmazlar. Gerçek anlamda akılcı bir şekilde yaşayan başaklar için en ideal şehir, Kanada’nın başkenti Ottawa. Tıpkı kendi hayatlarında olduğu gibi hayatın olması gerektiği gibi farklı bir düzen içerisinde akıp gittiği Ottawa, başakları oldukça mutlu edebilir.


Terazi / Los Angeles, ABD

Burçlara göre şehirler: Terazi burcu - Los Angeles, California, ABD
Burçlara göre şehirler: Terazi burcu – Los Angeles, California, ABD

Los Angeles, oldukça özel, karışık ve zor bir yer. Başak burçları gibi… Los Angeles gibi terazilerin de büyülü bir havaları vardır. Los Angeles nasıl ki bir cazibe şehriyse, teraziler de birer cazibe sembolüdürler. Los Angeles, dünya şehirleri arasında alçak gönüllü olmayı başaramamış şehirlerden biri. Terazilerde de durum bundan çok farklı değildir. Her daim güler yüzlüdürler ama o gülücüklerinin altında yatan gizli bir ego vardır. Özetle terazilere iyi gelecek şehir Los Angeles…

Akrep / Amsterdam, Hollanda

Burçlara göre şehirler: Akrep burcu - Amsterdam, Hollanda
Burçlara göre şehirler: Akrep burcu – Amsterdam, Hollanda

Tutkularını asla gizlemeyen, yasakları delmeye bayılan ve özgürlüğüne fazlasıyla düşkün olan Akrep burcuna mensup insanlar, tıpkı kendileri gibi olan bir şehirde yaşamalılar. Bu özellikleri taşıyan şehirlerden biri de Amsterdam… Hollanda’nın başkenti olan ve turizmin merkezi olan Amsterdam, dışarıdan ne kadar eğlenceli ve farklı görünüyor olsa da, içerisinde oldukça sakin bir yaşam sürüyordur. Tıpkı akrepler gibi…

Yay / Reykjavik, İzlanda

Burçlara göre şehirler: Yay burcu - Reykjavik, İzlanda
Burçlara göre şehirler: Yay burcu – Reykjavik, İzlanda

Yay burçları ile İzlanda’nın güzel şehri Reykjavik’in ortak bir özellikleri var: Soğuk ama sempatikler. Yay burçları sakin ve her şeyin olması gerektiği gibi olduğu bir dünyada yaşamayı hayal ederler. Bu nedenle de onlar için en ideal şehir Reykjavik gibi… Fantastik hikâyelere duydukları ilgiden dolayı da Reykjavik, Elflerin diyarı olması sebebiyle de Yaylar için uygun. Yayların hep aradığı refah seviyesi yüksek, kimsenin bir şey için acele etmediği sakin yaşam Reykjavik’te akıp gidiyor.

Oğlak / Viyana, Avusturya

Burçlara göre şehirler: Oğlak burcu - Viyana, Avusturya
Burçlara göre şehirler: Oğlak burcu – Viyana, Avusturya

Oğlakların özellikleri; ciddi, tutucu, iradeli, güvenilir ve dürüst insanlar olmalarıdır. Yani her insanda bulunması gereken ancak ne yazık ki her insanda bu kadar keskinine rastlayamadığımız özellikler. Avusturya’nın başkenti Viyana da, ilk bakışta bir Avrupa şehrinde olması gereken her şeyi gözler önüne seriyor. Sakin ve düzenli sokaklar, özenle korunmuş tarihi binalar, sanatla iç içe geçmiş bir yaşam. Sonra biraz daha içine girince bunların her birinin oldukça abartılı yaşandığını fark ediyorsunuz. Ancak bu sizi rahatsız etmiyor, tam tersine güven veriyor. Oğlaklar, Viyana’da oldukça mutlu olacaklardır.

Kova / Barselona, İspanya

Burçlara göre şehirler: Kova burcu- Barselona, İspanya
Burçlara göre şehirler: Kova burcu- Barselona, İspanya

Her zaman sıra dışı olmayı başaran kovalar, bulundukları ortamlarda kendilerini hemen belli ederler. Herkesle iyi anlaşmalarına karşın, aradaki mesafeyi korumayı çok iyi bilirler. İspanya’nın en güzel şehirlerinden Barselona, Katolonya bölgesinin başkenti ve kendine has bir tarzı var. Bu nedenle de Kovaların kesinlikle hayran olacağı bir şehir. Gotik mimarinin izlerini taşıyan böylesine modern bir şehirde yaşamak, çoğu Kovayı mutlu edecektir.

Balık / Sharm El-Şeyh

Burçlara göre şehirler: Balık burcu - Şarm El-Şeyh, Mısır
Burçlara göre şehirler: Balık burcu – Şarm El-Şeyh, Mısır

Balıklar her ortama uyum sağlarlar. Ama mutlaka su kenarında yaşamaları gerekiyor. Büyük şehirler ve metropoller onları kesinlikle mutlu etmez. Kalabalık şehirlerin bencil yaşantıları onların moralini bozar. Balıklar daha sakin ve ufak yerlerde daha mutlu olurlar. Hatta emekliliklerinde küçük bir sahil kasabasında ya da tekneyle dünyayı gezmek gibi hayalleri de vardır.

Astroloji: Burçlara göre kişilik özellikleri neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.