Cranberry (turna yemişi) faydaları neler?

Uzun yıllardan beri hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan Cranberry (turna yemişi), son dönemlerde sağlık ve beslenme avantajları nedeniyle tüm dünyada her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.

Turna yemişi (cranberry)'nin faydaları neler?

Sağlık deposu bu kırmızı meyve, ana yemeklerden soslara, tatlılardan meyve sularına pek çok farklı alanda kullanılabiliyor.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger Cranberry’nin (turna yemişi) kırmızı renkli antioksidanları vücudumuza almamız konusunda faydalı olan bir besin olduğunun altını çizdi.


İçeriğindeki antioksidanlar ve posadan dolayı cranberry’nin (turna yemişi) sindirim sistemi dostu olduğunu belirten Özger ayrıca özellikle Mart ayında yaşadığımız mevsim değişikliklerinde hastalıklara karşı korunabilmek için, C vitamini değeri yüksek olan cranberry’den (turna yemişi) faydalanabileceğimizi de ekledi.

İpek Ağaca’dan sağlıklı beslenme önerileri

turna yemişi

Kırmızı renkli besinler:

Başta cranberry (turna yemişi) olmak üzere, domates, karpuz, çilek, greyfurt ve nar gibi kırmızı renkli besinler güçlü antioksidan likopen içerirler.

Dolayısıyla kanser hastalıklarına karşı korunmada kırmızı renkli meyve ve sebzeler mutlaka diyetimizde bulunmalıdır. 1 yemek kaşığı kuru cranberry yaklaşık bir porsiyon meyveye denk gelir ve ara öğün için oldukça sağlıklı bir alternatiftir.

Ceviz:

Tüm yemişler arasında en yüksek Omega 3 ve polifenol (çok güçlü antioksidan) içeriğine sahip olan ceviz, kilo kontrolünde, kalp hastalıkları ve kanserden korumada etkili. Düzenli tüketildiğinde ise iltihaplanma önlemeye yardımcıdır.

Mor renkli besinler:


Böğürtlen, patlıcan, kırmızı pancar ve yaban mersini gibi mor renkli besinler, anti aging özellikte olduklarından yaşlanmayı geciktirmede etkilidir. Bize dinçlik verirler.

Yeşil renkli besinler:

Marul, roka, avakado, yeşil üzüm ve yeşil erik gibi yeşil renkli besinler, C vitamini ve mineraller açısından son derece önemlidir. Her gün en az 1 avuç tüketilmelidir.

Sarı renkli besinler:

Havuç, şeftali, kayısı, bal kabağı ve hurma gibi sarı renkli besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yüksek beta karoten içeriği ile dikkat çekerler. Özellikle mevsim geçişlerinde bize destek olurlar.

Kuru baklagiller:

Soya fasulyesi, barbunya, mercimek, nohut, kuru fasulye ve bezelye gibi çeşitleri ile kuru baklagiller, bitkisel proteinden zengin, uzun süre tok kalmayı sağlayan önemli birer lif kaynağıdır.

Su:


Halsizlik, bağ ağrısının sebebi çoğu zaman unuttuğunuz sudan kaynaklanıyor olabilir. Daha sağlıklı, formda ve enerjik olmak için su içme alışkanlığı kazanmalısınız. Gün içerisinde ortalama 2lt. su içilmelidir.

Mate Yaprağı faydaları neler? Nasıl kullanılır?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.