Damat Koğuşu Sofya Film Festivali yolcusu

Yönetmenliğini İlker Savaşkurt’un yaptığı “Damat Koğuşu (Groom’s Block)” bu yıl 21. kez düzenlenecek olan Sofya Film Festivali’nde boy gösterecek.

"Damat Koğuşu": Sofya Film Festivali yolcusu!

Balkan Filmleri kategorisinde yarıştığı sırada festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çeken film, “Uluslararası” kategoride de yarışmaya hak kazandı.

Öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarılan Damat Koğuşu, cezaevinde cinsel istismarcıların konulduğu koğuşlardaki mahkumların kuralsız ilişkilerini anlatıyor.


Daha önce çeşitli projelerde oyuncu ve yardımcı yönetmen gibi çeşitli görevlerde bulunan İlker Savaşkurt’un uzun metrajlı ilk filmi olan “Damat Koğuşu (Groom’s Block)” bu yıl 21. kez kapılarını açacak olan Sofya Film Festivali’nde gösterilecek.

Balkan Filmleri kategorisinde yarıştığı sırada festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çeken film, “Uluslararası” kategoriye de alınarak iki kulvarda birden yarışmaya hak kazandı.

İbre ödülü gösteriyor

İlker Savaşkurt

Sofya Film Festivali’nin Avrupa’da gerçekleştirilen film festivalleri arasında önemli bir yeri olduğunu belirten Yönetmen İlker Savaşkurt, geçmiş yıllarda bir çok Türk filminin buradan ödülle döndüğünü belirterek, “Biz de Damat Koğuşu ile Sofya Film Festivali’nden ödülle dönmeyi arzu ediyoruz.

Şu ana kadar gelen eleştiriler ve festival jürisinin filmimizin uluslararası kategoride yarışmasına karar vermesi bizi bu konuda umutlandırıyor” açıklamasında bulundu.  Dünyanın en önemli film festivalleri arasında gösterilen Sofya Film Festivali, her yıl mart ayında gerçekleştiriliyor.


1997 yılından bu yana festival çerçevesinde 1.600’den fazla uzun metrajlı film ve belgesel gösterildi ve festivalde  Türkiye’den Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Özcan Alper ve Emin Alper gibi birçok isim yarıştı.

Yılmaz Güney’in izinden!

İlker Savaşkurt

Yapımcılığını Abbas Nokhasteh’in yaptığı ve senaryosunu Mehmet Kala’nın yazdığı Damat Koğuşu’nda Musa Can Pekcan, Diyar Karadaş, Barış Atay, Caner Erdem, İbrahim Aköz, Feyzan Soykan, Halit Karaata, Kirkor Dinçkayıkçı ve Turgay Atalay’ın yanı sıra Münibe Millet gibi isimler rol alıyor.

Filmin müziklerini ise Uğur Ateş üstleniyor. Damat Koğuşu’nda izleyici acımasız bir hapishane ortamında değişen dengelerle birlikte, ahlaki ölçüleri yansıtan adalet sistemini, toplumun iç dinamikleriyle ilgili gerilimi ve çelişkilerle dolu bir süreci deneyimliyor.

Öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarılan Damat Koğuşu, son on yılda 10 kattan fazla artış gösteren şiddet, taciz, tecavüz ve cinsel istismar suçları nedeniyle de ayrı bir öneme sahip.


Yılmaz Güney’in 1983 yapımı Duvar Filmi’ne de gönderme yapan ve benzer özellikler taşıyan Damat Koğuşu, müzikleri ile de oldukça dikkat çekici özelliğe sahip.

Akbank Kısa Film Festivali başlıyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.