Dünya Kadınlar Günü’ne özel kısa animasyon programı

Pera Film, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir seçki sunuyor.

Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir seçki: Kısa Animasyon programı!

Kadın yönetmenlerin kısa animasyonlarından derlenen Çalkantılı Zamanlar ve Tanıdık Yerler adlı program, 8 ve 12 Mart tarihlerinde ücretsiz gerçekleşiyor.

Pera Film, Tricky Women Festivali ve Avusturya Kültür Ofisi İstanbul iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar günü için özel olarak derlenen Çalkantılı Zamanlar ve Tanıdık Yerler programı, kadın yönetmenlere ait 12 kısa filmden oluşuyor.


Program kapsamındaki seçki, hem analog hem de dijital üretilen animasyonları kapsamakla birlikte çizim, claymation ve stop-motion gibi teknikleri de içeriyor.

Farklı konulara değinen seçkide;

Kısa Animasyon programı!

Kendimizi nerede ve neden evimizde hissettiğimiz Home Statements’da, yeni bir şehirde yeni bir hayatın neye benzediği Shut up Moon’da yanıt buluyor.

Taipe Recyclers, elden çıkarılmış ve yeni bulunmuş nesneler bağlamında mistik şehir gözlemlerini içerirken, toplumsal ve ekolojik bilincin sıradanlıktan benzersizliğe kaymasındaki açgözlülük Princess Disaster Movie ve YachaY’da konu ediniyor.

Yachay

Garten & Schnaps biyografik ayrıntılarla örülürken, bir kadının kendi yaşamının dizginlerini ele alması Two Melons – Birth of an Artist’te ele alınıyor. Ginny, can sıkıntısı ve fırsatların varlığı ile eksikliğinin yarattığı etkiyi, Follow You ve Der verliebte Koch ise dünyanın her yerinde ve yaşadığınız mahallede aşkın öngörülemezliği ve öngörülebilirliğini inceliyor.

verliebte Koch

Programda ayrıca ses üzerinden animasyon formuna yoğunlaşan Three Suns ile sinema mekanizmalarını ve algısını zorlayan Machine de yer alıyor.

Çalkantılı Zamanlar ve Tanıdık Yerler programı kapsamındaki gösterimler, 8 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da, 12 Mart Pazar günü ise saat 17.00’de gerçekleşiyor.


Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Tasarım Bahçesi kadınlara destek için City’s Nişantaşı’nda


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.