Hollanda Başkonsolosluğu’na Türk bayrağı çekildi

Hollanda’nın İstanbul’un İstiklal Caddesi’ndeki Başkonsolosluk binasındaki Hollanda bayrağı indirilerek Türk bayrağı asıldı. Alınan bilgiye göre Türk Bayrağı konsolosluk yetkililerinin insiyatifiyle göndere çekildi.

Uluslararası anlaşmalara göre Hollanda toprağı sayılan Başkonsolosluk yerleşkesinde Hollanda bayrağı asılıydı. Ancak saat 12.00’e doğru bu bayrak indirilerek yerine Türk bayrağı asıldı. Türk Bayrağı’nın asılmasının konsolosluk yetkililerinin tamamen kendi insiyatifiyle gerçekleştiği öğrenildi.

İşte o fotoğraf:


Hollanda Başkonsolosluğu'na Türk bayrağı çekildi

Rotterdam polisinden açıklama! Yaralılar ve gözaltılar var

Hollanda hükümetinin diplomatik skandala neden olan uygulamalarını protesto etmek için Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişiye dün gece atlı polisler ve köpekler ile müdahale eden polis, en az 7 kişinin yaralanmasına neden oldu. Rotterdam polisi 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

hollanda rotterdam türkler protesto ediyor çavuşoğlu

Berat Albayrak: Dün akşam bir utanç gecesiydi

Almanya’daki Köln-Bonn havaalanından İstanbul’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile basın toplantısı düzenleyen Bakan Berat Albayrak, “Hollanda için Avrupa demokrasisi için bir utanç gecesi yaşandı dün akşam. Çünkü demokrasinin beşiği denen bir kıta, uluslararası hukuka aykırı ne varsa ayaklar altına alıp çiğneyerek dün akşam hepsini gerçekleştirdi” dedi.

Berat Albayrak: Dün akşam bir utanç gecesiydi fatma betül sayan kaya hollanda krizi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak şöyle konuştu:

“Kıymetli misafirler, değerli basın mensubu arkadaşlar öncelikli olarak sayın bakanımız tabi gece bir yolculuk yaptığı için biraz yorgun. Onun için soru cevap olmadan izninizle ayrılacağız. Öncelikli olarak tabi ki sayın bakanımızın teşrifiyle birlikte dün akşam yaşanan olayları tüm dünya özelinde değerlendirmek lazım. Şu açıdan bakmakta fayda var. Hollanda için Avrupa demokrasisi için bir utanç gecesi yaşandı dün akşam. Çünkü demokrasinin beşiği denen bir kıta, uluslararası hukuka aykırı ne varsa ayaklar altına alıp çiğneyerek dün akşam hepsini gerçekleştirdi.

Tüm o çerçeveyi, faşizan nazi mantığı bir noktada değerlendirmek mümkün olur mu bilmiyorum ama kamuoyunun takdirine bırakmak çok daha doğru olacaktır. Yıllarca Türkiye’ye ders vermeye çalıştığını ifade eden bir Hollanda, böyle bir uygulamayla büyük bir yanlışın içerisine girmiştir. Bunu çok basit ifadeyle, seçimlerin malzemesi olarak yorumlamak da gerçekçi değildir.

Dün akşam diplomasi açısından birçok meslektaşımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Emin olun bir çoğu bu olaydan dolayı, kendi hükümetlerini çok ciddi şekilde eleştirdiler. Ama daha sıkıntı verici olan nedir biliyor musunuz? Kamuoyu önünde açıklamaktan endişe kaygı korku duymalarıdır.

Şimdi bu çerçevede hakikaten Türkiye olarak 16 Nisan’da bir referandum gerçekleştirecek olan bir ülkenin yaklaşık 5 milyon vatandaşını demokrasinin en temel kuralı olarak ‘yerinde bilgilendirme’ yerinde tüm süreçle ilgili olarak anlatıp onların en basit temel haklarını özgürce ifade edebilmeleri için yapmak istedikleri ziyaretleri iptal etmek, en doğal hakları olan diplomatik pasaporta sahip insanlara anti demokratik şekilde müdahale etmeye çalışmak çok ama çok ağır bir süreçtir.


Bu manada ve bu anlamda 16 Nisan seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun diyorum.”

NELER YAŞANDI?

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda’dan sınır dışı edildi

Rotterdam’daki Türkiye Başkonsolosluğu’na girişi engellenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ‘istenmeyen adam’ ilan edildi. Bakan Kaya, Hollanda polisi eskortuyla alıkonularak Almanya sınırına götürülerek sınır dışı edildi.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda'dan sınır dışı edildi

Danışman Bilal Topçu’dan açıklama

Betül Sayan Kaya’nın Danışmanı Bilal Topçu ‘Şu anda tutuklanıyoruz. Polisler birazdan gelip bizi karakola götürecekler’ dedi.

“Şu an Maslahatgüzar da geldi yanımıza. Birazdan telefonumuzu alabilirler. Polis aracı geldi ve bizi bindiriyorlar” diyen Bilal Topçu, “Aracın içine doğru giriyoruz. Ben de polis aracına bindim ve arkadaşlarla beraber koruma arkadaşlarla birlikte zırhlı araca bindirildik. Biz 5 araç buraya gelmiştik. Bakanlıktan danışman arkadaşlar koruma polis arkadaşlar ve şoför arkadaşlar da tutuklandı dediler ve şu an zırhlı aracın içerisindeyiz. Sayın Bakan’ın aracını göremiyorum biraz ilerde önünü kapattılar” ifadelerini kullandı.

Hollanda polisi, Bakan Kaya’nın, Almanya’dan kara yoluyla Rotterdam’a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapatmıştı.

Türkiye’den Hollanda’ya misilleme: Büyükelçilik ve Başkonsolosluk kapatıldı

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu.

Hollanda Büyükelçisi’nin Türkiye girişine izin verilmeyecek

dışişleri bakanlığı hollanda çavuşoğlu açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan dün akşam saatlerinde yapılan flaş açıklamaya göre halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Büyükelçi’nin ülkeye girişine izin vermeyebileceği anlaşılıyor. Dışişleri’nin web sitesinden yapılan açıklama şöyle:


“Hollanda hükümetinin bu kararını protesto etmek üzere, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bugün Bakanlığımıza çağrılmıştır. Halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmesini arzu etmediğimiz bildirilmiştir. Türkiye ve Hollanda Türk toplumuna karşı alınan bu vahim kararın, Hollanda’yla diplomatik, siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki ilişkilerimiz açısından ciddi sonuçlar doğuracağı Hollandalı muhataplarımıza ifade edilmiştir.”

Dışişleri Bakanlığı’ndan diplomatik nota


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.