Ortopedi’de yeni teknolojiler ile ameliyatsız tedaviler mümkün

Ortopedi ve Travmatoloji alanında son 10 yılda hem bilgi teknolojileri hem de implant dizayn teknolojileri alanında çok hızlı değişimler ve ilerlemeler yaşanıyor.

Ortopedi'de yeni teknolojilerle ameliyatsız tedaviler mümkün!

Türkiye’nin özellikle omurga cerrahisinde ileri seviyede olduğunu belirten uzmanlar, inovasyon harikası ürünlerle tedavi süreçlerinin hız kazandığını belirtiyor.

Omurlar arasındaki disklerin dejenerasyonu ve eklemlerde kıkırdak hasarı, kök hücre tedavileriyle iyileştirilirken manyetik rot teknolojisi ile de çocukluk çağında erken tespit edilen skolyoz, çok zahmetli ameliyatlara gerek kalmadan tedavi edilebiliyor.


Bu alandaki en yeni gelişmeler ise, ortopedi ve sarf malzemeleri için özel bölüm ayrılan EXPOMED fuarında yer alıyor.

Dünya genelinde yaşlanan nüfusun giderek artmasının farkındalığıyla ortopedi alanında yeni cerrahi teknikler ve tıbbı ürünler ortaya çıkmaya başladı.

Son 10 yılda hem bilgi teknolojileri hem de implant dizayn teknolojileri alanında çok hızlı değişimler ve ilerlemeler kayıtlara geçerken, kök hücre çalışmaları ilk sırada yer aldı.

Yine bir diğer hızlı gelişme kaydeden alan da 3 boyutlu yazıcıların ortopedi alanında kullanılmaya başlanması. Bu teknoloji ile kişiye özel ortez ve protezler geliştirilerek tedavi daha hızlı ve ideal standartlarda yapılabiliyor.


Doç. Dr. Çağatay Öztürk: Ortopedi alanında kök hücre tedavileri gelecek vaat ediyor

EXPOMED

Kök hücrelerin embryonik hayattaki ilk hücreler olduğunu ve farklı doku ve organ hücrelerine dönüşme potansiyelleriyle tıpta önemli bir yeri olduğunu belirten Doç. Dr. Çağatay Öztürk,

“Ortopedi ve travmatoloji alanında son 10 yılda hem bilgi teknolojileri hem de implant dizayn teknolojileri alanında çok hızlı değişimler ve ilerlemeler kayıtlara geçti. Bunların en önemlilerini sayacak olursak ilk sıraya; Kalp kası, saç dökülmesi vb. rahatsızlıklarda insan vücuduna rahatlıkla enjekte edilebilen kök hücre çalışmalarını alabiliriz. Fakat yüzde yüz sonuç almak tabii ki mümkün değil. Çünkü her ne kadar enjekte edilen bireyin kendi kök hücresi olsa da, onun kaynağı kişinin kendi kanı ve iliği. Farklı bir bölgeye enjekte edildiğinde bağışıklık sistemimiz onu yabancı olarak algılıyor ve yok etmeye başlıyor. Yine de baktığınızda günümüzdeki gelişmeler ortopedi alanındaki kök hücre tedavileri için gelecek vaat ediyor. Ortopedi alanında bir diğer önemli gelişme ise implant teknolojilerindeki hızlı gelişmelerdir. Bugün ortopedi pratiğinde kullanılan birçok implant son 10 yıl içerisinde geliştirilmiştir. Mıknatıslı, uzaktan kumandalı implant teknolojileri ile ameliyata gerek kalmadan bazı tedaviler yapılabilmekte. Yine bir diğer hızlı gelişme kaydeden alan da 3 boyutlu yazıcıların ortopedi alanında kullanılmaya başlanmasıdır. Bu teknoloji ile kişiye özel ortez ve protezler geliştirilerek tedavi daha hızlı ve ideal standartlarda yapılabilmektedir” dedi.

Muharremoğlu: Fuarımızı 3 temel bölüme ayırdık

EXPOMED (sağlık, medikal ve tıbbı cihaz fuarı ) kapsamında Ortopedi ve Sarf Malzemeleri bölümü için çok özel bir alan kurduklarını belirten REED TÜYAP Genel Müdür Ali Muharremoğlu, dünya genelinde yaşlanan nüfusun giderek artmasının farkındalığıyla ortopedi alanında yeni buluşların gün yüzüne çıktığını söyledi.

Fuarın, insanların yaşam kalitesine artırmak için çalıştığını ve bu bakış açısına sahip firmalarla yol haritası çizdiklerini söyleyen Muharremoğlu,


“EXPOMED, 4 gün boyunca sağlık sektöründeki en yeni teknolojilerin, AR-GE ve inovasyon harikası ürünlerin sergileneceği bir platform olarak göze çarpıyor. Bu güçle, 2017 yılında birçok yeniliğe imza attık ve fuarımızı 3 temel ürün grubuna göre salonlara ayırdık ve ziyaretçilerimizin aradıkları ürünlerle ilgili salonları kolayca bulabilmelerini istedik. Ortopedi ve Sarf Malzemeleri 7-8 ve 9’uncu salonda son teknoloji ürünleriyle misafirlerimizi bekliyor olacak. Bu alandaki birçok heyecan verici ürününe ev sahipliği yapmanın heyecanı içindeyiz.”

Parmaklarda uyuşma ve his kayıplarının 9 sebebi nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.