Seyit Mehmet Buçukoğlu sergisi: Şairane Serbestlik

Ressam Seyit Mehmet Buçukoğlu, kelimelerle renkleri bir araya getirdi.

Seyit Mehmet Buçukoğlu kelimelerle renkleri biraraya getirdi: "Şairane Serbestlik"

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları sıradışı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun renkler ve kelimeleri birleştirdiği 17. kişisel sergisi “Şairane Serbestlik” 5-25 Nisan 2017 tarihleri arasında FMV Galeri Işık’ta izlenebilecek.

Eserlerinin temelini genel olarak, doğadaki malzemelerle şekillendiren Ressam Seyit Mehmet Buçukoğlu, resmin lirik anlatımına kelimelerle gizli bir devinim katıyor.


Resimlerdeki cümleler, kelimeler ya da harfler, farklı somut doğa imgeleri olarak izleyenle bütünleşiyor. Sanatçının gözüyle bu anlatı; resim yüzeyini bir mektup sayfası ya da mekan gibi kullanmakla, doğanın özüne dair özlü bir sözü, izleyicisine sessizce ancak derinden duyumsatıyor.

Sanatçı için Aristo’nun başyapıtı “Poetika”, yeni serisinin şekillenmesinde ilham kaynağı olurken, sergi isminin “Şairane Serbestlik” olarak seçilmesinde de önemli bir referans oluşturuyor.

‘Poetik’; “yapmak, üretmek, yaratmak” gibi kökenleriyle doğanın sunduklarının resim diliyle aktarımında lirik olduğu kadar sessiz ve etkili bir bağlam da oluşturuyor.


Ressam Seyit Mehmet Buçukoğlu hakkında:

Seyit Mehmet Buçukoğlu

Sanatçı, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden, 2010 yılında aynı fakültenin Resim Bölümü’nden mezun oldu.

2007- 68.Devlet Özgünbaskı Yarışması başarı ödülü, 2008-Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Sanat Yarışması 1.’lik ödülü, 2011-İstanbul Rotary Kulübü Sanat Yarışması sanat büyük ödülü, 2011-RH+ArtMagazine Dergisi yılın genç ressamı ödülü, 2013 – 13. Şefik Bursalı Resim Yarışması – başarı ödülü, 2013 – PEKER Sanat Ödülleri – başarı ödülü ve 2014 – 36. DYO resim ve özgün baskı Yarışması – başarı ödülü başta olmak üzere ulusal ve uluslararası sanat ve tasarım yarışmalarında 60 ödülü bulunmaktadır.

Yurtiçinde 16 kişisel sergi açmıştır. Aralarında yarışmalı sergilerin de bulunduğu ve 11 tanesi yurtdışında olmak üzere birçok karma sergiye katılmıştır. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Yüksek Lisans Programı’ndan 2013 yılında mezun olmuş ve aynı yıl Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar


Sanatta Yeterlik Programı’na başlamıştır. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi G.S.F. Plastik Sanatlar Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta ve sanatsal üretimlerini kendi özel atölyesinde devam ettirmektedir.

Fotoğraflarla sinema ve kolaj sergisi açıldı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.