TEDxIstanbul “Dream/Hayal Et” ile Zorlu PSM’de

Türkiye’nin en büyük konferanslarından biri olan TEDxIstanbul, yeni teması “Dream//Hayal Et” ile 01 Nisan’ da TED Talks tutkunları ile bir araya geliyor.

TEDxIstanbul "Dream/Hayal Et": Zorlu PSM'de

Bugünümüz nasıl olursa olsun istediğimiz gelecek hayallerimizden yapılma diyen TEDxIstanbul bu sene 8. yılını kutluyor ve tüm konuklarını hayal kurmaya, hayallerinin peşinden koşmaya çağırıyor.

TEDxIstanbul’un “Dream/Hayal Et” teması etrafında paylaşamaya değer fikirlerini sunacak olan hayalciler ise oldukça iddialı.


Gazeteci ve Televizyoncu Aslı Şafak, hocaların hocası Mimar Doğan Kuban, Şarkı Yazarı Harun Tekin, fotoğrafçı Mehmet Turgut, CNN Türk Anchor Nevşin Mengü ve mutfağın neşesi Refika Birgül, konuklara ilham verecek hayalciler arasında.

TEDxIstanbul’da şimdiye kadar Sinemanın Sultanı Türkan Şoray, Gazeteci Emin Çapa, Yeni Nesil Öğretmen Ahmet Naç, müzisyen Nil Karaibrahimgil, Akademisyen Selçuk Şirin, Kişisel Gelişim Gurusu Metin Hara, MSA Kurucusu Mehmet Aksel, Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Talat Kırış ve Kriminalist Sevil Atasoy gibi isimler konuşma yaptı ve bu konuşmaların videoları online olarak milyonluk izlenme rakamlarına ulaştı.

2 ayrı oturumda farklı alanlardan konuşmacıların çıkacağı etkinliğe katılan binlerce kişi ise bu atmosferi yerinde yaşayıp, milyonlarca izlenen konuşmaları canlı olarak izleme şansı yakalayacak.

Ayrıca kahve aralarında katılımcılarla network kurma ve konuşmacılarla birebir sohbet etme imkanı da bulacaklar.

Tarih : 1 Nisan 2017

Saat : 13:30 – 19:00

Yer : Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro

Bilet Satış : www.biletix.com


Etkinlik Teması: Dream // Hayal Et

Hepimizin irili ufaklı, gerçekleşmesi olağan ya da zor hayalleri olduğuna inanırız. Ayrı bir dünyaya giriş bileti sağlayan hayallerimiz başarabileceklerimizin de sınırlarını belirler.

En eski buluşlar ve en yeni teknolojiler de ihtiyaçlarımızdan değil hayallerimizden çıkma. Ne de olsa Einstein’in dediği gibi “Hayal kurmak bilgiden önemli.”

“Başımıza icat çıkarma!” geniyle bu topraklarda yetişen bizler için ise durum tamamen farklı. Türkiye’de yapılan bir araştırma açıkça ortaya koyuyor ki çocuklarımızın bile sadece yarısı hayal kuruyor.

Çocukluğunda bile yeterince hayal kurmayan bizler, yetişkinliğe adım attığımızda hayal kurmayı hepten bırakıyoruz. Nüfusumuz gençleşirken hayallerimiz yaşlanıyor. 25 yaşına geldiğimizde başımızı sokacak bir ev ve bize para kazandıracak bir meslek sahibi olmak en kolektif “hayalimiz” oluyor.

Başarabileceğimiz işlerin büyüklüğünü imkan, zeka, para, eğitim ya da çevre unsurlarının belirlediğine inanmak istiyoruz. Ancak unutmayalım ki bugünümüz nasıl olursa olsun istediğimiz gelecek hayallerimizden yapılma. Hayal etmeyi tekrar öğrenmek, korkmadan hayal etmek, çocuklarımıza kendi hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir gelecek bırakmak zorundayız.

Birlikte büyük hayaller kurmak dileğiyle.

Etkinlik Konuşmacıları

  1. Aslı Şafak, Gazeteci ve Televizyoncu
  2. Doğan Kuban, Bir Rönesans Adamı
  3. Gamze Tutan, Gönüllü Eğitmen
  4. Harun Tekin, Şarkı Yazarı
  5. Mehmet Turgut, Fotoğrafçı
  6. Nevşin Mengü, CNN Türk Anchor
  7. Refika Birgül, Mutfağın Neşesi
  8. Tayfun Akın, Akademisyen

TEDxIstanbul hakkında

TEDx, “ideas worth spreading” sloganının ruhuyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir.

TED Konferansları TEDx etkinliklerine birer rehber olmakla birlikte TEDx etkinlikleri bağımsız birer organizasyondur. Ocak 2015 tarihi itibarı ile TED ve TEDx konuşmaları 4 milyarın üzerinde izlenmiştir.


TEDxIstanbul konferanslarının ilki “Limits of Tolerance / Toleransın Sınırları” temasıyla, ikincisi “The Rising Power of Women/Kadınların Artan Gücü” temasıyla, üçüncüsü “The Future is Bright, The Future is Young/Geleceğin Umudu Gençlik” temasıyla, dördüncüsü “Momentum” temasıyla, beşincisi “Re-Invent/Yeniden Keşfet” temasıyla, altıncısı “Connecting The Dots/Noktaları Birleştirmek ” temasıya 4.058 kişinin rekor katılımıyla gerçekleşmiştir. 2016 yılında da “Ripple Effect/Hareketini Başlat” ve “Collective Consciousness/Kolektif Bilinç” temalarıyla 2 etkinlik gerçekleşmiş bu etkinliklerle toplam on bine yakın konuk ağırlanmıştır.

Zorlu PSM Caz Festivali: Müziğin farklı renkleri


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.