Whatsapp’ta buna dikkat etmezseniz 7 gün kullanamayacaksınız!

Whatsapp’a gelen yeni özellik ile hata yapmanız halinde 7 gün boyunca kullanamayacaksınız! İşte kullanıcıların mutlaka dikkat etmesi gereken o önemli nokta…

Whatsapp şifrenizi unutsanız 7 gün kullanamayacaksınız!

Whatsapp’a yakın zamanda yeni bir doğrulama sistemi geldi. Ayarlar>hesap>iki aşamalı doğrulama sekmelerine tıkladıktan sonra burada açılan ekranda kullanıcılar şifre belirleyebilecek. Bu özelliği kullanmak zorunlu değil. WhatsApp bu önlemi kullanıcıların isteğine bırakıyor. Fakat güvenliği artırmak istediğinizde oluşturmak istediğiniz şifreyi unutmamanız gerekiyor. Zira WhatsApp bu konuda çok katı kural uyguluyor.

Whatsapp şifrenizi unutursanız dikkat!

İki adımlı doğrulama özelliğini kullanmak istediğinizde 6 haneli dijital şifre oluşturuyorsunuz. Telefon değiştirdiğinizde veya WhatsApp’ı telefonunuza yeniden kurduğunuzda, WhatsApp sizden SMS onayının yanı sıra bu 6 haneli şifreyi de istiyor. Şifreyi unutursanız WhatsApp’ı 7 gün süreyle kullanamıyorsunuz. 7 günün sonunda ise tüm geçmiş yazışmalar silinerek SMS onayı ile uygulamaya erişebiliyorsunuz. Şifreyi unutma riskine karşı WhatsApp’ın e-mail alternatifi de bulunuyor. İki adımlı doğrulama özelliğini kullanmak istediğinizde uygulama size isteğe bağlı olarak e-mail adresi soruyor. Şifreyi unuttuğunuzda e-mail ile doğrulama yapabiliyorsunuz. Fakat e-mail adresi belirtmediyseniz uygulama 7 gün boyunca kullanılamıyor.


Whatsapp’ın vazgeçemeyeceğiniz 6 özelliği

Whatsapp için sunulan ve herkesin kullanmadığı bu 6 müthiş özellik, tüm kullanıcıların işine fazlasıyla yarayacak. Sunmaya başladığı yeni özelliklerle bir mesajlaşma uygulamasından çok, sosyal ağ uygulamasına benzemeye başladı. Bazı kullanıcılar, WhatsApp’ın sosyal ağ olarak Twitter’ı yendiğini bile düşünüyor.

1. Durum (Status)

SnapChat veya Instagram’ın Stories özelliğini kullananların yabancılık çekmeyeceği bu işlev, tüm arkadaşlarınızla görsel bir mesaj paylaşmanıza izin veriyor. Paylaştığınız video, GIF veya fotoğrafın üzerine yazı yazabiliyorsunuz ve bu mesajınız, 24 saat boyunca kişi listenizdeki herkese görünüyor (gizliliği düzenlemeniz mümkün).

2. İki Adımlı Oturum Açma

WhatsApp hesabınızın ele geçmesinin önüne sağlam bir engel koymak istiyorsanız, bu seçeneği etkinleştirmelisiniz. Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama yolunu izleyin ve ekrandaki talimatları izleyin. Unutmayacağınız, telefon numaranızla ve doğum tarihinizle ilgisi olmayan bir kod seçin. Merak etmeyin, WhatsApp her defasında bu kodu girmenizi istemiyor.


3. Numara Değiştirme

Telefon numaranızı değiştirdiyseniz, aynı WhatsApp hesabını kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayarlar > Hesap > Numara değiştir yolunu izleyin ve talimatları takip edin. Bu işlemden önce sohbetlerinizi Ayarlar > Sohbetler > Sohbetleri yedekle yolunu izleyerek yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.

4. GIF Arama ve Paylaşma

İnternetin vazgeçilmez parçalarından animasyonlu GIF’ler için destek, kısa bir süre önce WhatsApp’a geldi. Emoji simgesine, ardından GIF düğmesine dokunun. GIF aramak için sohbet penceresini terk etmenize gerek duymuyorsunuz. Elbette kendi GIF’lerinizi de paylaşabilirsiniz.

5. iPhone’da Çevrimiçi Mesaj Gönderme

iPhone sahipleri, uzun süre Android’de sunulan bir işlevden mahrum kaldılar: Çevrimdışı mesajlaşma. Ancak artık iPhone sahipleri de çevrimdışıyken mesaj yazabiliyor ve internet bağlantısı sağlandığında mesajlarını otomatik olarak iletebiliyorlar.

6. Daha Çok Fotoğraf Paylaşın


WhatsApp, bir kerede gönderebileceğiniz fotoğraf sayısını da artırdı. Eskiden bir kerede 10 fotoğraf gönderebilirken şimdi, bir kerede 30 fotoğraf gönderebiliyorsunuz.

WhatsApp’ta yeni nesil güvenlik önlemi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.