YGS soruları ve cevapları açıklandı: ÖSYM cevap anahtarı

Bu yıl 2 milyon 265 bin adayın girdiği YGS soruları ve cevapları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlandı.

YGS soruları ve cevapları açıklandı: Cevap anahtarı ösym

ÖSYM’nin bu yıl uygulamaya aldığı ‘sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması’ kuralından haberi olmayan onlarca öğrenci Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giremedi, gözyaşlarına boğuldu.

2 milyon 265 bin 902 aday yarıştı

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017 YGS) tamamlandı. Toplamda 2 milyon 265 bin 902 adayın başvuru yaptığı sınav saat 10.00-12.40 arasında uygulandı. Sabah erken saatlerden itibaren aileleriyle sınav merkezlerine gelen öğrenciler saat 09.00’dan itibaren, güvenlik kontrolünden geçirilerek tek tek salonlara alındı. Zorlu üniversite maratonunun ilk sınavı olan YGS soru ve cevapları kısa sürede açıklandı. İstedikleri bölüm için yeterli puan alıp alamayacaklarını merak eden adaylar, YGS soruları ve cevapları üzerinden netlerini belirleyerek bir tahminde bulunmak istiyor. İşte, 2017 YGS soruları ve cevapaalrına ulaşabileceğiniz adres!


İşte YGS Soru Cevap Anahtarı

Önemli not: ÖSYM’nin sitesindeki aşırı yük nedeniyle açılması zaman alabiliyor. Sayfa açılmıyorsa, daha sonra yenileyerek tekrar deneyebilirsiniz.

YGS CEVAP ANAHTARI

2017-YGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

ÖSYM’den yapılan açıklamada, “12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.” ifadeleri kullanıldı.


YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.

SINAVDA ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi, kısa süre için bile olsa salondan çıkamadı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletildi. Öte yandan, saat 07.00’den 09.45’e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

SINAVA GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Bayburt’ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45’te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Bayburt’ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46’da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

EVDEN GELSEM YETİŞİRDİM, İŞTEN GELİYORUM


Adana’da da  üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) geç kalınca binaya alınmayan bir öğrenci gözyaşlarını tutamadı. Kentte YGS saat 10.00’da başlarken, sınav binalarının kapıları saat 09.45’te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler içeri alınmadı. Adana’da Cebesoy Ortaoklu’unda sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava giremedi. Kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınmayacağını belirtmesi üzerine uzun süre gözyaşı döktü.

Sınavda kaygı düzeyi neden artar? Neler yapılmalı?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.