Akbank Sanat’tan Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi

Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Akbank Sanat ve Resim ve Heykel Müzeleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen”Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Yarışması” sonuçlandı.

Akbank Sanat: Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Bu yıl 35. kez düzenlenen yarışmada, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ahmet Kavas, Alp Şeker, Alper Raif İpek, Ayşe Meltem Yıldız, Bedia Ekiz, Berkay Tuncay, Egu Su Kısaoğlu / Utku Taşyürek, Leman Sevda Darıcıoğlu, Mehveş Leliç, Melih Gömeç, Murat Sezer, Mustafa Sevinç, Önder Bekel, Sidar Bakı, Tarık Ceddi’nin eserleri, 12 Nisan – 27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sergilenmeye hak kazandı.

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi

Ahmet Kavas

“Güzelliğin Yavaş Oku/ Zamanın Şimşeği” temasını taşıyan Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nde yer alan 16 sanatçının eserleri fotoğraf, yağlı boya, video ve enstalasyon gibi farklı alanlardan oluşuyor.


Sidar Baki

40 yaş altındaki tüm T.C. vatandaşlarının katılımına açık olarak düzenlenen yarışmaya bu yıl 435 sanatçı başvurdu.

Melih Gömeç

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Nuhoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Alper Raif İpek, Ege Su Kısaoğlu, Utku Taşyürek, Melih Gömeç, Önder Bekel ve Tarık Ceddi birincilik ödülüne layık görüldü. Ödül kazanan sanatçılar, sergi açılışında düzenlenen törenle kamuoyuna açıklanarak, yarışmanın ödülü olan 30 bin TL’yi paylaştılar.

Leman Sevda Darıcıoğlu

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nin küratörü Hasan Bülent Kahramanserginin içeriği ile ilgili olarak, “Nietzsche güzellik konusunu değerlendirirken bir tanım getiriyor ve ‘güzelliğin yavaş oku’ diyordu. Aniden insanı vuran değil, onu yavaş yavaş saran bir güzelliğin daha üstün olduğunu düşünüyordu.

Mustafa Sevinç

Güzellik insana işlemeliydi. Bu güzelliğin rüyalarımıza sızacağından ve bizi bütünüyle ele geçireceğinden bahsediyordu. Kim bilir Netzsche’nin söyledikleri gerçekleşseydi, yavaş yavaş bizi saran bir güzellik hayatlarımızı örseydi, hayatın her anı, onu bir sis gibi saran bir güzellik bulutuyla, bir estetikle o güzellik tarafından ele geçirilmiş insanların yaratacağı dünya daha iyi bir dünya olacaktı.

Alper Raif İpek

Estetiğin olmadığı bir dünya yıkımların, ölümün ve vahşetindir. Bunu biliyoruz. Ama yavaşça bizi saran değil, çok hızlı bir dünyada yaşıyoruz. Zaman bir şimşek gibi çakıp geçiyor. Haberleşme, yeni medyaların kullanımı, üretilen imgeler, yayılım, her şey bu şimşek hızında yaşanıyor.


Bu hız, bu ‘delirium’ güzelliği yaratmaya ve onu yaşamaya engel teşkil edecek mi, etmeyecek mi-sorun bu! Bizi sarmayan, bize nüfuz etmeyen, bizi kuşatmayan bir güzellikse söz konusu olan, dünya da güzelden arınacak, soyutlanacak mı?

Bu doğruysa eğer, hız bizi güzellikten arındıracaksa bu yok edişin yöntemi olacaktır. İnsanın bunu kabullenmesi olanaksız. İnsan kendisini güzelliğin içinden var eden bir yaratıktır. Ve güzel için direnmek bir erdemdir. Güzeli hızın içinde yaşamalıyız, eğer hız aşılamayan ufuk hattıysa. Bu sergi bu saptamanın nasıl doğurulacağını yöntemleştiriyor” dedi.

Serginin Adı: Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi

Bedia Ekiz

Küratör: Hasan Bülent Kahraman

Sanatçılar:Ahmet Kavas, Alp Şeker, Alper Raif İpek, Ayşe Meltem Yıldız, Bedia Ekiz, Berkay Tuncay, Ege Su Kısaoğlu, Utku Taşyürek, Leman Sevda Darıcıoğlu, Mehveş Leliç, Melih Gömeç, Murat Sezer, Mustafa Sevinç, Önder Bekel, Sidar Bakı, Tarık Ceddi

Sergi Tarihi:12 Nisan- 27 Mayıs 2017


Sergi açılışı: 11 Nisan Salı, 18.30 – 20.30

‘Akbank’ Sanat yakın dönem Romen Sineması’na ev sahipliği yapıyor


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.