Devlet Tiyatroları yerli oyunları tiyatro severler ile buluşturuyor

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, üçüncü haftasında yerli tiyatro topluluklarını hem Adana’da hem de İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşturuyor.

Devlet Tiyatroları: Yerli oyunları tiyatroseverlerle buluşturuyor!

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde, Tiyatro Kare “Ahududu” ve Pürtelaş Tiyatro “Parçacıklar” oyunlarıyla 11 – 17 Nisan 2017 tarihleri arasında seyirci karşısına çıkacak.

11 Nisan’da Tiyatro Platform’un “Köpeklerin İsyan Günü” ve 13 Nisan’da Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Gayrı Resmi Hurrem” adlı oyunları İstanbul’da Sabancı Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.


Tiyatro Kare tarafından Nedim Saban’ın yönetmenliğinde sahnelenecek “Ahududu”, kara komedinin en iyi örnekleri arasında gösteriliyor. Oyunda, insanları huzura kavuşturmak ve yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen iki kadının ve çevresindekilerin hikayesi anlatılıyor.

Pürtelaş Tiyatro’nun sahneleyeceği “Parçacıklar”, kuantum fiziği, sicim kuramı, çoklu evrenler teorisi gibi bilimsel konuların ışığında, zamanı, özgür iradeyi ve aşkı sorguluyor.

Parçacıklar

Evrendeki sonsuz olasılıkları bir aşk hikayesi üzerinden anlatan oyun, seyirciyi paralel evrenler arasında etkileyici bir gezintiye çıkarıyor.


Flaubert’in Madam Bovary isimli romanından günümüze uyarlanan “Köpeklerin İsyan Günü”, köpek gezdiricisi bir gencin fısıldadığı bir kehanetle başlıyor.

Köpeklerin isyan günü

İnsanların gündelik yaşamlarını sorgulayan oyun, kehanetin izini sürerken geçmişin seçkinleriyle bugünün kazananları arasındaki çatışmayı ve kaybedenlerin hikayelerini de sahneye taşıyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Gayrı Resmi Hurrem” oyunu ise Hurrem Sultan’ın hayatının muhasebesini yaptığı bir gün, hafızasını kaybetmiş bir cariye ile karşılaşmasını konu ediniyor. Hurrem Sultan’ın hayatından sahneler canlandıran ikili, pek çok sürprizle karşılaşıyor.

Tiyatro Festivali atölye çalışmalarıyla renkleniyor


Festival bu hafta atölye çalışmalarıyla daha da renkleniyor. Aygül Özgen’in önderliğinde düzenlenecek “Bir Şapkam Olsun” 13 ve 14 Nisan saat 13.00’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde katılımcılarını bekliyor. Atölye çalışmasında, çeşitli keçe parçalarından şapka yapımı uygulamalı olarak anlatılacak ve birbirinden ilginç şapkalar üretilecek.

TARİH SAAT GRUP ADI OYUN ADI YER
11 Nis 2017 Salı 20.00 Tiyatro Kare Ahududu Adana, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi
12 Nis 2017 Çarşamba 20.00
11 Nis 2017 Salı 20.00 Tiyatro Platform Köpeklerin İsyan Günü İstanbul, Sabancı Üniversitesi
13 Nis 2017 Perşembe 20.00 Pürtelaş Tiyatro Parçacıklar Adana, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi
14 Nis 2017 Cuma 20.00
13 Nis 2017 Perşembe 20.00 Ankara Devlet Tiyatrosu Gayrı Resmi Hurrem İstanbul, Sabancı Üniversitesi
13 Nis 2017 Perşembe 13.00 Atölye Çalışması: Bir Şapkam Olsun
Aygül Özgen
Adana, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi

 

14 Nis 2017 Cuma 13.00

Kafka’nın ölümsüz eseri Dönüşüm modern yorumuyla tiyatro sahnesinde


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.