Futbolda cinsel şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı sempozyumu

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği futbolda üretilen cinsel şiddet söylemleri ve cinsiyetçi tezahüratlara karşı farkındalık yaratmak için 13-14 Mayıs 2017 tarihinde “Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı” konulu bir sempozyum düzenliyor.

Futbolda cinsel şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı sempozyumu

Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin destekleriyle gerçekleşen sempozyumun düzenleyicileri arasında; Kadınlar için Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği (KAFSAD) ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi de bulunuyor.

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek sempozyuma; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve KAFSAD Başkanı Prof. Dr. Canan Koca, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Pınar Öztürk,  Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. İdil Elveriş, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. Itır Erhart, Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızlıoğlu, Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Orta, Hakem İbrahim Dinçdağ, Türkiye Futbol Federasyonu Esenlik ve Çocuk Koruma Departmanı Uzmanı Dr. Gülhan Gündüz, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden Hilal Esmer ve Şehlem Kaçar, Avukat Aynur Tuncel ve Avukat Mert Yaşar gibi isimler katılacak.



Sempozyum boyunca futboldaki şiddet ve cinsiyetçi söylemlerin kırılması ve alternatif oluşturulması için ‘Tezahüratta Mağdursuz Küfür Atölyesi’, ‘Ayrımcılık ve Mücadele Yöntemleri ve Önleyici Yaklaşımlar’, ‘Medya, Cinsel Şiddet, Dil ve Çözüm Önerileri’ gibi çeşitli atölyeler de düzenlenecek. Sempozyum bitiminde ise Korospular sahne alacak.

Dostluk maçı


Sempozyumun ardından Kızlar Sahada, Atletik Dildoa, Karşı Lig, Sportif lezbon ve Lezyonerler takımları ile bir dostluk maçı düzenlenecek.

İki gün sürecek sempozyumun konu başlıkları ve katılımcıları ise öyle:

Futbolda cinsel şiddet

  • Sporda cinsiyet ayrımcılığı karşıtı politikalar, Prof. Dr. Canan Koca
  • Futbol ve Cinsel Şiddet, Yard. Doç. Dr. İdil Elveriş
  • Tribünlerde Kullanılan Cinsel Şiddet Dili Önlenebilir mi?, Burkal Efe Sakızlıoğlu
  • Medya, Futbol, Cinsel Şiddet ve Dil, Gazeteci Kenan Başaran
  • Erkek Egemen Futbol Sahasına Binlerce Kadın Çıkartmanın Tescilli Reçetesi, Melis Abacıoğlu
  • Tribünlerde Hegemonik Erkekliği Aramak, Doç. Dr. Itır Erhart
  • Futbolda kadın hakemler, deneyimlerimiz ve yönetim sorunları, Doç. Dr. Lale Orta
  • Kadın, LGBTI+ Futbolu ve Deneyimlerimiz, Araştırma Görevlisi Pınar Öztürk
  • Sporda Çocuk İstismarı ile Mücadelede Karşılaştırmalı Hukuktan Örnekler,  Avukat Mert Yaşar
  • Çocuk koruma, antrenör-çocuk futbolcu ilişkileri, istismarın kapsamı, Psikolog Seren Akıncı
  • Türkiye Futbol Federasyonu’nda çocuk koruma programı, Dr. Gülhan Gündüz
  • Engelli kadın sporcuların yaşadığı ayrımcılık ve mücadele yöntemleri, Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin
  • Spor kulüplerinin alt yapılarında yaşanan ayrımcılığın hukuki boyutları, Avukat Aysu Melis Bağlan
  • LGBTI’lere yönelik ayrımcılık ve dava süreci, Hakem Halil İbrahim Dinçdağ
  • Yürüttüğümüz davalar, Avukat Aynur Tuncel

Futbol terörü neden kaynaklanır? Nasıl holigan olunur?


 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.