Galeri Selvin 12 Türk sanatçı ile Art New York Fuarı’nda

Galeri Selvin, 50 ülkeden 150 katılımcı galeri ile yaklaşık 1200 sanatçının eserlerinin sergileneceği ART NEW YORK fuarında, 12 Türk Sanatçının çalışmalarını uluslararası sanat camiasından galerilere, koleksiyonerlere ve sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Modern ve çağdaş sanat fuarlarının başlıca organizatörlerinden Art Miami’nin düzenlediği ve Amerika’nın önemli sanat etkinlikleri arasında yer alan Art New York Fuarı, 3 – 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Pier 94’te gerçekleşiyor.

1985 yılında kurulduğundan bu yana Galeri Selvin sanata ve sanatçılara desteğini büyük özveriyle sürdürmeye devam ediyor. Plastik sanatların her alanında üretim yapan sanatçılarını, gerek galerilerinde açtığı sergilerle, gerekse yurtiçi ve yurtdışında katıldığı fuarlarda 32 yıldır profesyonel olarak temsil ediyor. 2016 yılının Haziran ayında Stuttgart Art Fair’de, Kasım ayında da Art Miami’de yine Türk sanatçıların resim, heykel, özgün baskı, seramik gibi çalışmalarını uluslararası izleyiciyle buluşturdu. 3 – 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında ise ART NEW YORK fuarında Buket Aslantepe, Feridun Oral, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Mahmut Karatoprak, Naz Can, Nejdet Vergili, Neveser Özenbaş, Ozan Ünal, Uğural Gafuroğlu, Yücel Kale, Zerrin Tekindor ve Zeynep Torun gibi Türk Sanatının önemli isimlerinin eserleriyle yer alıyor.


Buket Aslantepe

Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü mezunu olan Buket Aslantepe, 1996 yılından beri Almanya’da yaşıyor, sanatsal çalışmalarını Stuttgart’ta sürdürüyor. Konularını hayatın içinden alan sanatçı, figüratif çalışmalarında perspektif deformasyonlar ile kompozisyonlarını oluşturuyor. Sanatçının tuval resimleri, çok coşkulu, hareketli, renkli ve hatta provokatiftir.

Feridun Oral

1985 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan sanatçının resim ve illüstrasyonları 1986 yılından bu yana yurtiçi ve yurt dışındaki birçok sergi ve bienallerde sergilendi. 1993 yılında Unesco tarafından Tokyo’da düzenlenen Noma-Concour yarışmasında yazıp resimlediği “Ormandaki Ses” adlı kitabıyla Runners-Up ödülü, 2001 yılında da Avrupalı illüstratörler Bienali’nde “Düş Kedileri” adlı çalışmasıyla onur ödülü aldı. Resimlerindeki ironik dünyasını seramik tasarımlarına da aktaran Oral, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu Grafik Bölümünde öğrenim gördü. 1977 yılından beri karikatür ile ilgilenen sanatçı, şimdiye kadar 23’ü uluslararası olmak üzere toplam 64 ödül kazandı. Ulusal ve uluslararası birçok karma serginin yanı sıra New York’ta olmak üzere dokuz kişisel sergi açtı. New Yorker Dergisi’nin kapağında üç kez, The Forbes Dergisi’nin kapağında bir kez, The Atlantic Monthly, The New York Times gibi dergilerde karikatür ve illustrasyonları yer aldı. Sanatçı aynı zamanda 1998 yılı Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülü’nün sahibidir.

Mahmut Karatoprak

1978’de Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Üç eseri Basel Plastik Sanatlar ve Karikatür Müzesi’ne kabul edildi.1978-81 yılları arasında İsviçre (Zurih) ve Almanya’da grafik çalışmaları yaptı. Münih’de Bastei Verlag, Hamburg’da Kelter Verlag’da illüstrasyon, çizgi-roman ve resim çalışmaları yaptı. 1985’de Axel Springer Verlag için çalışmalar yaptı. Genschpenster Dergisi’nde kapak ve çizgi romanlar yaptı. 1985’den bu yana Almanya’daki Hörzu Dergisi’nde çalışmaları yayımlandı. 2002’de Kayseri’de yaşamaya başlayan Karatoprak, halen Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. 1984 Simavi Vakfı ve İstanbul Belediyesi Özel Ödülleri, 1977 Kültür Bakanlığı Özel Ödülü,1977 ikincilik ödülü Skopje, 1973 üçüncülük ödülü Marostica-İtalya gibi ödüllere sahiptir.

Naz Can

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Bölümü’nden mezun olan sanatçı, uzun yıllar sektörde tanınmış markalara tasarım yaptı. Naz Can’ın ipek iplik üzerine yapmış olduğu çalışmaları tamamen kendi özgün tekniği ve anlatımıyla ortaya çıkıyor. Sanatçı, Bombyx Mori’nin (ipek böceği) yaşamının sırrını taşıyan ham ipek iplikler üzerinden bir masal anlatıyor. Bu masalda doğa, umut, özgürlük ve çocukluğun saf sevgileri o “an”a mühürlenmek istermişçesine, boşlukta uçuşur gibi duran ipek ipliklerle birbirine kenetleniyor.

Nejdet Vergili

1980’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (TGSO-Beşiktaş) Resim Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Vergili; hayal ve gerçeği bir arada boyarken algılama ve değerlendirme zenginliğini de beraberinde getiriyor ve bu zenginliği izleyiciye bırakıyor. Sanatçı, zaman ve yer kavramlarının adeta boyut değiştirdiği, biraz da soyutlaştığı resimlerinde kendi coğrafyasındaki izlerden yola çıkarak daha büyük bir haritada yolculuk yapmaya çalışıyor. O’nun bu soyut sayılabilecek atmosferler içindeki kahramanları “modern yaşamlar”ın kıyılarında her şeye rağmen güçlü duruyorlar, sade dostlukların şarkısını söyleyip oynuyorlar ve izleyiciyi de hayatın asıl anlamlarını yakalamaya ve bu oyunlara davet ediyorlar. Çalışmalarını Türkiye ve İtalya’da sürdüren Vergili’nin eserleri yurt içi ve yurt dışında çeşitli kişi ve kurum koleksiyonlarında bulunuyor.


Neveser Özenbaş

1981 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümü, Tekstilden birincilikle mezun oldu. 1977 – 1978 yıllarında Topkapı Saray’ında Prof. Dr. Süheyl Ünver’le teship ve minyatür çalıştı. Sanatçı Mehmet Güleryüz Atölyesi’nde dört yıl çalıştı. Halen İstanbul’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Resimleri, İtalya Vernice Art Fair’de Birincilik Ödülü aldı.

Ozan Ünal

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Grafik Bölümüne girdi. Bu bölümü yarıda bırakarak, aynı fakültenin Moda ve Aksesuar bölümüne geçti. Eğitimi sırasında Beymen Academia Tasarım Yarışması, Deri Günleri Tasarım Yarışması gibi tasarım yarışmalarında ödüller aldı. Merkezi Danimarka’daki SAGA International Design Center Young Designer Seminar’da Türkiye’yi temsil etti. 2000 yılında “Sınırlandırılmış Hayal gücü-Tasarımcı Bakış Açısı” teziyle mezun oldu. 2001 yılında İzmir Karşıyaka’da Atölye Pi Tasarım ve Sanat Atölyesi’ni kurdu. Halen atölyesinde ağırlıklı olarak heykel olmak üzere çeşitli disiplinlerde sanatsal çalışmalarına devam ediyor.

Uğural Gafuroğlu

Gafuroğlu, 1980’li yıllardan bugüne gelen resim serüveni içerisinde hep kendi özüne ve kişiliğine dayanan saf, çocuksu ve hümanist heyecanların en iyi anlatımcılarından. Resmin boyaya ve tuvale dayanan geleneksel malzeme zincirine doğadan aldığı yeni malzemeleri ve konuları ekleyerek farklı açılımlara cesaretle yöneldi. İster tuval olsun, isterse taş/çakıl taşları, ahşap veya camaltı resimleri, devamlı araştıran ve üreten kişiliğinin titizliği ve sabrının verdiği güçle yorulmadan üreten, naif anlayışının ürünleri için yeni denemelere imkan sağlıyor.

Yücel Kale

2000 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli malzemeler üzerinden sanatsal üslubunu oluşturan Yücel Kale’nin ahşap, cam, bakır gibi farklı malzemeleri ustalıkla kullanışı, denemeye ve yeniliğe açık, keşifçi yönünü gösterir. Görme eylemini, kendine has lirik bir üslup ile fantastik öğeler ve masallar üzerinden anlatım yolunu seçmesi, bakmak ve görmek arasındaki büyük farka dikkat çeker…

Zerrin Tekindor

1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Cüneyt Gökçer, Bozkurt Kuruç, Asuman Korad, Semih Sergen, Lemi Bilgin gibi çok değerli hocaların öğrencisi oldu. 2004 yılında Müfettiş adlı oyundaki Anna Andreyevna rolüyle, 2010 yılında Vahşet Tanrısı adlı oyundaki Annette Reille rolüyle ve 2014 yılında Kim Korkar Hain Kurttan adlı oyundaki rolüyle üç kez Afife Tiyatro Ödülü’ne layık görüldü. Bir yanda tiyatro kariyerini sürdürürken, 1990-1994 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Resim Bölümü’ne özel öğrenci olarak devam eden sanatçı, Halil Akdeniz Atölyesi’nde öğrenim gördü. Çok sayıda resim çalışması özel koleksiyonlarda bulunan sanatçı, günümüze kadar on beş resim sergisi açtı.

Zeynep Torun

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. Cevat Dereli, Adnan Çoker ve Neşet Günal atölyelerinde çalıştı. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Temel Bilimler Bölümü’nü bitirdi. Değişik çocuk dergilerine resimler yaptı. Cevdet Altuğ’un atölyesinde seramik çalıştı. Sanat çalışmalarını seramik üzerine yoğunlaştırıp kendi seramik atölyesini açtı. 1993 yılından itibaren resim ve seramiği birlikte yürüten sanatçı, yurtiçinde ve dışında pek çok karma sergiye katıldı, kişisel sergiler açtı.

ART NEW YORK, www.artnyfair.com, Adres: Pier 94, 55th Street and West Side Highway, New York City 10019


GALERİ SELVİN, Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy Beşiktaş-İstanbul-Türkiye, www.galeriselvin.com, [email protected] Tel: +90 212.263 74 81

Anatolitalia: Feridun Oral’ın sergisi Galeri Selvin’de


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.