Haldun Dormen ve Göksel Kortay’dan Kibarlık Budalası

Türk Tiyatrosu’nun büyük duayeleri Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın başrollerini oynadığı Molier’in ölümsüz eseri ‘Kibarlık Budalası’ Akasya Kültür Sanat’da tiyatro severler ile buluştu.

Biletleri günler öncesinden tükenen oyuna seyircilerin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden ustalar, tiyatroya olan sevgilerini yıllardır bitmek bilmeyen tiyatro aşklarını izleyiciler ile buluşturmaya devam ediyor.

Tiyatro er meydanıdır

Göksel Kortay, ‘Her tiyatrocunun ilk göz ağrısı tiyatrodur. Tiyatro oyunculuk mesleğinin er meydanıdır. Orda varsan her yerde olursun demektir. Bu bütün dünya da böyle. Hollywood’un en meşhur starları bile illaki gibi Broadway’de kendilerini bir göstermek isterler. Ne kadar para kazanırlarsa kazansınlar, ne kadar geniş, büyük ünleri olursa olsun illa ki bunu isterler. Filmlere gelecek olursak, benim film alanı ile nedense bir oyuncu olarak hiç yıldızım barışmadı. Yaklaşık onbeş, yirmi tane yaptığım film var ama içlerinden sadece iki üç tanesini çok severim.



haldun dormen

Sinema oyunculuğu hiç bir zaman bana çok bir şey demedi, çünkü tiyatro da dizginler her zaman oyuncunun elindedir. Şöyle ki, iyi oynadığınız da seyirci onu anında görür, takdir eder, alkışlar, tepki verir. Beğenmiyorsa da beğenmediğini belli eder. Ama film de ya da televizyonda öyle değil. Bir şey yapıyorsunuz, bırakıyorsunuz, seyircinin tepkisi bir zaman sonra ortaya çıkıyor. Orada dizginler oyuncunun elinde değil. İstediğiniz kadar şahane bir sahneyi oynayın, o sırada kamera size yönelik değilse, sizi çekmiyorsa ya da ışık kötü ya da montaj sırasında yönetmen onu kesip attıysa yapabileceğiniz hiç bir şey yok’ dedi.

Sekiz yıldır başrol


Duayen oyuncu, Göksel Kortay; ‘Kibarlık budalası sekiz yıldır sahneleniyor. Ben beş yıldan beri içindeyim. Beş yıl sürekli olarak kapalı gişe oynuyoruz. Yalnız Türkiye’de değil, dünyada da bir fenomen çünkü Haldun Dormen gibi tiyatronun duayeni bir büyük usta sekiz yıldır başrolünü oynuyor. O yaşta bir oyuncunun sekiz yıl böyle bir performans göstermesi müthiş bir şey. Sanıyorum, bizde ya da dünya da olmadığı gibi Molier’in ana vatanı olan Fransa’da da böyle bir şey duymadım. varsa da biz bilmiyoruz.

Küründen Kabare Afife Jale Tiyatrosu’nda başlıyor


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.