Kızıl Ordu Korosu’ndan Çanakkale türküsü

Tu-154 uçağının Karadeniz’de düşmesi ile 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu, kazadan sonra ilk yurt dışı konserini İstanbul’da verdi. Çanakkale türküsü büyük beğeni topladı.

Kızıl Ordu Korosu konseri, sosyal medyada iptal edilmesi için başlatılan kampanyaya rağmen gerçekleştirildi. Kızıl Ordu Korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda önceki akşam özel davetliler için olan ilk konserini verdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen konsere çok sayıda kişi katıldı.

Rus ve Türk bayrakları sahnedeydi

Sanatın birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyan konserde hem Rusya hem Türkiye halkı için duygulu ve coşkulu anlar yaşandı. İlk parçasını Türkiye ve Rusya bayraklarının sahneye alınmasıyla seslendiren koroya daha sonra ‘Kutlama Marşı’ ile bale grubu da eşlik etti.


Kızıl Ordu Korosu'ndan bir kez daha mehter marşı

Kızıl Ordu Korosu’ndan bir kez daha mehter marşı

Koro, İstanbullu izleyicileri eğlenceli dakikalarla buluşturmasının ardından 2015 yılında da olduğu gibi Mehter Marşı’nı Türkçe olarak seslendirdi. Topluluk ‘Mehter Marşı’ ile gelen yoğun alkışlar sonrasında da ‘Amurskie Volnı’ (Amur dalgaları) ve ‘Smuglyanka’ (Esmer güzeli) şarkılarını yorumlayarak ‘Kamarinskaya’ şarkısı ile aynı isimli Rus halk dansını sahneledi. Herkesçe bilinen ‘Kalinka’ şarkısı da salonun coşkusunu katladı.

Çanakkale Savaşı’ndan görüntüler

Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı sırasındaki Büyük Vatan Savaşı’nda edindiği zafer temalı ‘Kozbon’un ‘Den Pobedı’ (Zafer Günü) gibi şarkıları seslendiren topluluk, Kuzma Rıbalkin’in solistliğinde ‘Çanakkale Türküsü’nü de dinleyicilerle buluşturdu. Performans sırasında Çanakkale Savaşı’ndan görüntüler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları sahneye yansıtıldı.


Kazada hayatını kaybeden koro üyeleri ve St. Petersburg saldırısı da unutulmadı

Konserde koroya Duma Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı, Duma Milletvekili ve aynı zamanda Rusya Devlet Sanatçısı olan Iosif Kobzon da eşlik etti. Kobzon, Tu-154 kazasında ölen koro üyeleri için ‘Juravli’ (Turnalar) isimli şarkıyı seslendirirken, ölenler de fotoğraflarıyla konsere ‘katıldı.’

Gennadiy Saçenyuk’un şefliğini yaptığı koro, St. Petersburg metrosunda 3 Nisan’da gerçekleştirilen intihar saldırısında ölenler de yâd edildi. Sahnede olaya dair fotoğraflar ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ölenler anısında çiçek bırakırken görüldüğü bir fotoğraf yer aldı.

Katyuşa ile veda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet ile Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, bir buçuk saat süren konser sonrası İosif Kobzon’a çiçek ve plaket takdim etti. İzleyenlerin beğenisiyle karşılanan konser ünlü ‘Katyuşa’ şarkısı ile sona erdi.


Rusya ve Suriye’nin İdlib’te kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialarla başlayan protestolar çerçevesinde koronun konserini iptal etmesi için Twitter’da #KatilOrduKorosu hashtag’i ile kampanya başlatılmıştı. (Kaynak: Sputnik Türkiye)

Rusya’nın S-400 füzeleri Şayrat Üssünü korudu mu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.