Prof. Ahmet Şimşirgil: Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 14-20 Nisan tarihlerini “Kutlu Doğum Haftası” olarak idrak etmenin FETÖ projesi olduğunu söyleyerek Dinayet’i sert bir dille eleştirdi.

Prof. Şimşirgil: Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir diyanet mehmet görmez

Prof. Şimşirgil, “Peygamber Efendimizin doğum günü Rebiülevvel ayının 12’inci gecesidir ve biz bunu Mevlid Kandili olarak kutlarız. Diyanette bunu böyle kutlamalı artık ve FETÖ projesinden vazgeçmeli” dedi.

Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Ankara’da gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bu yıl “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasının işleneceğini açıklamasını, “Birilerine yanıttır” sözüyle yorumladı.


“Diyanetin son yıllardaki çoğu projeleri FETÖ projesidir”

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde tabure, sandalye üzerinde namaz kılma, kutlu doğum haftalarında her yıl farklı temaların ele alınması gibi çoğu projesinin FETÖ projeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Diyanet İşleri Başkanının yaptığı açıklama, sanki birilerine yanıttır. Diyanetin son yıllardaki çoğu projeleri FETÖ projesidir. Bu yıl emniyet ve güvenlik temalarına dikkat çekilecekmiş. 1989 yılında akademisyen Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay’ın teklifi üzerine dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcıoğlu ve Fransız bir din profesörü tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası’nın temaları belirlenmiştir. Çünkü bunların hepsi FETÖ’nün organize projesidir” dedi.

“Peygamberimiz unutturulmak isteniyor”

Prof. Şimşirgil, şöyle konuştu:


“Ben iddia ediyorum ki bu isimler de FETÖ bağlantılı kişilerdir. Böyle şey olur mu? Biz Peygamber Efendimizin yılda bir kez mi ‘merhamet’, ‘sevgi’, ‘şefkat’ yönlerini konuşacağız. Peygamber Efendimiz unutturulmaya çalışılmaktadır. Biz Peygamber Efendimizin yüz sene sonra merhametini, sevgisini ve şefkatini konuşmayacak mıyız? Peygamber efendimiz unutturulmak isteniyor.”

“Diyanet FETÖ tuzağındadır”

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet’in FETÖ tuzaklarının tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktararak şunları söyledi: “Bakınız, kandil günlerini Miladi takvime göre yapacaklardı. Ramazan ayı, Kadir Gecesi de bunlara dahil. Eğer Diyanet bunları değiştirmezse bunların vebalinden kurtulamaz. Diyanet hala FETÖ tuzağındadır. Çünkü Peygamber Efendimizin doğum günü Rebiülevvel ayının 12’inci gecesidir ve biz bunu Mevlid Kandili olarak kutlarız. Diyanette bunu böyle kutlamalı artık ve FETÖ projesinden vazgeçmeli”. (Kaynak: Türkiye Gazetesi, İHA)

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil kimdir?

prof. dr. ahmet şimşirgil
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

1959 yılında Sinop ili Boyabat ilçesinde doğan Ahmet Şimşirgil, ilk, orta ve lise tahsilini Boyabat’ta tamamladı. 1978-79 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne kaydoldu. Ardından da 1982 yılında mezun oldu. 1983 yılında aynı üniversitede Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi sınavını kazanarak göreve başladı. 1985’te master tezini tamamladı ve 1989 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne geçiş yaptı. 1990’da Doktora tezini tamamladı ve Dr. unvanını aldı. 1991’de Yrd. Doç., 1997’de ise Doçent unvanlarını kazandı. 2003 yılında Profesör olan Şimşirgil, halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak göreve devam etmektedir.

‘Kutlu Doğum Haftası’ nedir? İslam’da yeri var mı?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.