Nusret oyunu böyle kullandı sandık görevlileri şaşkına döndü

Sandık görevlilerinin şaşkın bakışları arasında oyunu meşhur ‘tuzlama’ hareketiyle atan Nusret Gökçe’ye yüzlerce yorum yapıldı.

Nusret oyunu böyle kullandı sandık görevlileri şaşkına döndü referandum tuzlama

Yayımladığı videolarla sosyal medyada birden bire ün kazanan ve instagram’da 6 milyona yakın takipçisi olan Nusret Gökçe oyunu oyunu kullandıktan sonra yayınladığı fotoğrafı ile yine şaşırttı. Sandık görevlilerinin şaşkın bakışları arasında oyunu ‘tuzlama’ hareketiyle atan Nusret Gökçe’ye sosyal medyada yüzlerce yorum yapıldı.

Megastar Tarkan, 16 Nisan Referandumu için oyunu Sarıyer, Çamlık Sitesi Yönetim binasında kullandı.


tarkan referandum oy kullandı

Seçmen Bilgi Kağıdı ve kimliği ile saat 09.00’da sandığa gelen Tarkan, çevredekilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarkan seçmen bilgi sandığı ile gazetecilere poz verdi. Seçmenlerle birlikte sıraya giren Tarkan, sırası geldiğinde 1249 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Tarkan oyunu attıktan sonra sandığın başında “Hayırlısı olsun” dedi.

18 yaşını dolduran 1.2 milyon yeni seçmen

Halk oylamasında yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282’sini oy verme gününe kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler oluşturacak. Halk oylaması için cezaevlerine de 461 sandık kuruldu.

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy verebilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy kullanabilecek.


Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy verebilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibrazı şart olacak.

Referandumda nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaksınız?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.