Referandum astroloji yorumu: Evet mi Hayır mı çıkar?

15 Temmuz darbe girişimini bir gün önce yayınladığı astroloji yorumuyla bilen Astrolog Sema Kılıç’tan 16 Nisan referandum analizi.

Referandum astroloji yorumu: Evet mi Hayır mı çıkar? sema kılıç

16 Nisanda ülkemiz için önemli bir referandum var. Ülkenin yönetim şeklinin oylandığı bir seçim. Yıldızlar bu konuda ne diyor bakalım…

16 Nisan referandum günü haritasında; Ay, Yay’ın son derecelerine doğru ilerlerken uzun zamandır Yay’da bulunan Satürn’e yaklaşıyor. Ay boşluğa düşmeden Satürn’le kavuşum yapıyor. Satürn halkı mecburi bir kararlılığa ve mecburi bir duruma sevk ediyor.


Halk pek gönülsüz bu seçimde

Adeta buna zorlanıyor gibi bir duygu var. Ay halk demektir çünkü ve Ay-Satürn kavuşumu halkın karamsarlığını ve memnuniyetsizliğini anlatıyor. Halkın keyfi kaçık özetle. Hele Satürn ve Ay ülkenin İkizler Ay’ına karşıt açı yaptığı için, bu karamsarlık daha da büyüyor.

Yıldızlara çeşitli cephelerden bakarak astrolojik olarak olasılıkları yazayım öncelikle..

Referandum haritasında kilit nokta; Güneş’in Uranüs ile kavuşması ve Ay’ın Satürn ile kavuşması. Ve bu ikili yıldız grubunun birbiriyle üçgen açı yapması…

AK Parti ve MHP işbirliğinin göstergesi ne?

Güneş Uranüs kavuşumda. AK Parti Aslan, MHP ise Kova burcu. Aslan’ı Güneş ve Kova’yı Uranüs yönetiyor. Referandum günü, Güneş ve Uranüs kavuşumu AK Parti ve MHP işbirliğinin göstergesi anlamına gelebilir. Bu durumda, Güneş ve Uranüsün Ay ile ve Satürn ile üçgeni onların amacına ulaşması anlamına gelir direkt olarak.

Evet’i ve Hayır’ı işaret eden göstergeler:

Güneşi lider, yönetim veya gücü elinde bulunduran kişi/güç olarak alırsak, onların kazanacağı bir seçim olur demektir bu. Bu, “evet” kazanır demek olur.

Ancak Güneş ve Uranüs; meclisi, parlamentoyu temsil eden evde. Ve ayrıca 11. evde “özgürlükler”i temsil eden evde. Güneş ve Uranüs kavuşumu, özgürlük temasını güçlendiren bir açı ayrıca. Buna göre baktığımızda, o zaman kazanan; özgürlük ve parlamento olur. Buna göre, bu seçim parlamentoyu güçlendiren bir seçim olur ki, bu durumda “hayır” kazanır demektir.

Ayrıca Ay ve Satürn’ün Yay’da kavuşumda olması ve ülkenin Ay’ı ile karşıt yapması “hayır”ın kazanması anlamına geliyor bana göre.

Sistem ve yönetim şekli değişikliğine dair göstergeler:

Bu referandum sistem ve yönetim şekli değişikliğinin oylandığı bir seçim diye hatırlarsak yeniden… Buna göre, 11. ev yönetim şeklini de temsil eden ev diyebiliriz 10. evle birlikte..

11. evde transit gezen Koç, Güneş ve Uranüs ülkenin Terazi’de bulunan Satürn ve Merkür’üyle karşıt açıda. Evet, bu yönetim şekline, sistem değişikliğine yönelik bir seçim olduğunu gösteren bir açı. Buna göre, Jüpiter ve Mars önemli. Transit Mars Boğa’da Jüpiter’e karşıt açıda. Transit Jüpiter, Terazi’de retroda.


Yönetimi temsil eden 10. evde, transit Venüs ve Kiron var. Venüs 1 gün önce yani 15 Nisan’da retrodan çıkmış olacak. Venüs Balık’ta yücelimde kabul edilir, güçlüdür yani ancak hem retrodan yeni çıkmış daha ilerleme yönüne geçmemiş tam olarak ve Ay ve Satürn ile kare açı yapıyor ve ülkenin Ay’ı ile kare yapıyor.

Rejim değişikliğine işaret eden göstergeler:

Konuya bir de şu açıdan bakmamız gerekir:

Eğer Koç, Güneş ve Uranüs’ün ülkenin Satürn ve Merkür’üne karşıt açısı rejim değişikliğine işaret etse -ki “rejim değişikliği isteğine” işaret ediyor- bu durum güçlü ihtimal olsa, o zaman natal haritanın da bunu vadetmesi lazım. Buna göre, natal yani doğum haritasına baktığımda, Uranüs-Satürn veya Uranüs-Güneş karşıtlığını görmüyorum. Bilakis Uranüs-Güneş üçgeni var haritada. Ay-Satürn karşıtlığı da yok natal haritada bilakis Ay-Satürn üçgeni var.

Özgürlüğün kısıtlanması ve ekonomik düşüş korkularını işaret eden göstergeler:

Referandumda öne çıkacak temalar ne?

Yay’da Satürn ve Ay var. Yay özgürlük demek bir yerde. Satürn özgürlüğün kısıtlanması korkusunun bu seçimde çok yükselebileceğini gösteriyor. Çünkü Yay burcunda Satürn’e doğru ilerleyen ve kavuşan Ay ve her ikisinin ülkenin Ay’ı ile karşıt açı yapması özgürlüğün kısıtlanması korkusunun çok yüksek olacağını, bunun da seçimde etkin olacağını gösteriyor. Satürn’ün ülkenin Ay’ına karşıtı özgürlük kısıtlanması korkusu ve karamsarlıkla birlikte ayrıca ekonomik düşüş korkusuna da işaret etmekte. Satürn-Ay karşıtlığı ekonomik sıkıntı endişesine işaret ediyor bir süredir zaten.

Mevcut iktidarı parlatan ve güçlendiren göstergeler:

Venüs Balıkta 10. evde bu iktidarı parlatan ve güçlendiren bir açı gibi görünüyor. Balık Venüs yücelimde çünkü. Ama daha yeni çıkmış retrodan ve henüz tam gücünde değil ve üstelik transit Satürn ile kare açıda ve ülkenin İkizler Ay’ı ile kare açıda. Yani halkın, özellikle de kadınların memnuniyetsizliği, mutsuzluğu, keyifsizliğini gösteriyor yine bunlar da. Duygusal soğukluk, depresyon ve karmaşa da taşıyan bir açı ayrıca.

Özetlersek:

Güneş ve Uranüs’ün Ay ve Satürn ile üçgenini düşünürsem sadece, “evet”in, gücü elinde bulunduranların kazanacağı bir zafer diye yorumlayabilirim bu seçimi.

Ancak Güneş ve Uranüs 11. evde parlamento ve özgürlük teması, Ay-Satürn kavuşumunu ve natal ülkenin Ay’ı ile karşıt açısını özgürlüklerin kısıtlanmasından korku olarak yorumladığımda, durum değişiyor. O zaman “hayır”ın ağırlık kazanacağını ve galip geleceğini söyleyebilirim.

Venüs 10. evde iktidarı parlatır diye yorumlayabilirim. Bu iktidara yarar, onun istediği olur diye yorumlayabilirim hatta Venüs ülkenin Jüpiteri ile üçgen açıda. Bu da iktidarın istediği olur diye yorumlanabilir. Ancak Venüs Satürnle ve natal Ay’la kare açıda… Burada gönülsüzlük, memnuniyetsizlik ve hatta biraz soğuma görüyorum.

16 Nisan referandum günü astrolojik olarak çok iyi bir gün değil

Referandum günü Merkür Retro, Venüs yeni retrodan çıkmış daha kendine gelememiş. Güçlü değil. Mars zararda, Jüpiter Retro, Satürn Retro, Venüs-Satürn karesi, Ay-Satürn kavuşumu vb bir sürü negatif denebilecek astrolojik unsur var. Aslına bakarsanız, çok iyi bir gün değil yani. Bir Güneş’in Koç burcunda yücelimde olması yetmez. Üstelik Koç burcunun yöneticisi Mars Boğa’da Jüpiter ile karşıt açıda.

Neyle zafer… Bir süre sonra çatışma, mutsuzluk getirecek bir başarıya işaret eder ancak.

16 Nisan referandum günü haritasındaki en sağlıklı açı nedir diye sorarsanız, eğer yanılmazsam, “hayır” kazanırsa yani, o da Güneşin Ay ve Satürnle üçgen açısı olur. Bu sağduyunun ve olgun bir kararın zaferi olur. Buna göre, Güneş-Uranüs-Ay-Satürn arasındaki üçgeni, halkın karamsarlığa düşüren mevcut şartlardan sağduyulu ve olgun bir kararla çıkması, bu karamsarlığı bitirme açısı diye yorumluyorum.


Yani, bir süredir yaşanan olumsuzluk, karamsarlık ve gelecek kaygısı yaratan durumdan çıkaran ve özgürleştiren bir seçim olur derim. Halk bu karamsarlığa ve özgürlüğün kısıtlanmasına dur diyecek, hayır diyecek gibi görünüyor buna göre benim yıldızlardan gördüğüm ve anladığım kadarıyla özetle. (Yazar: Astrolog Sema Kılıç)

Ünlü falcıdan Erdoğan için ‘referandum kehaneti’


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.