Sokakta Sanat Var Derneği sanatı sokağa taşıyor

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, sekizinci sezonuyla devam ediyor.

Fark Yaratanlar programı: "Sokakta Sanat Var Derneği" sanatı sokağa taşıyor!

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Sekizinci sezonun 13’üncü Fark Yaratan’ı, barış ve özgürlük için sanatı sokağa taşıyan ve şehir meydanlarında birçok farklı etkinlik düzenleyen Sokakta Sanat Var Derneği oldu.


Sokakta Sanat Var Derneği

Sokakta Sanat Var Derneği

Sanatı kapalı salonlardan çıkarıp, toplumun tüm kesimlerine ulaştırmayı hedefleyen Sokakta Sanat Var, 2011 yılında Edirne’de öğrenciler tarafından kuruldu. 2016 yılında dernekleşen Sokakta Sanat Var, düzenlediği etkinliklerle ebru sanatından şiir dinletisine, heykel atölyesinden konsere, maske yapımından pandomime kadar birçok sanat dalını insanlarla buluşturdu.

Edirne’nin yanı sıra İstanbul’da da şubesi bulunan Sokakta Sanat Var, bugüne kadar beş festival, altı tiyatro oyunu olmak üzere toplamda 66 etkinlik düzenledi. Derneğin Edirne, İstanbul, Bolu, Gaziantep ve Tekirdağ’daki etkinliklerine yüz binlerce kişi katıldı. Sokakta Sanat Var Festivali’ni geleneksel hale getiren dernek, bu yıl 3-7 Mayıs tarihleri arasında altıncı kez Edirneliler ile buluşacak.

Edirneli gençleri sanatla buluşturuyor

Sokakta Sanat Var Derneği

Sokakta Hayat Var, sanatı belli bir kesime hitap etmekten çıkarmayı ve sanata erişimi kısıtlı olan bireylerle buluşturmayı hedefliyor. Bu sayede herkesin sanatla bağını güçlendiriyor ve sanata duyarlı olmalarını sağlıyor. Sanatı sokağa taşıyarak özgürleştiren dernek, gençlerin sanatla ilgilenmelerini de destekliyor.

Dernek gönüllülerinden oluşan Rengahenk Tiyatro ekibi Edirne çevresindeki köylerde tiyatro oyunları sergiledi. Liseliler topluluğu Renglis de lise öğrencilerinin güzel sanatlar fakültelerine hazırlık süreçlerini destekledi. Ayrıca, Sokakta Sanat Var Festivali’nin hazırlık sürecinde görev alan binin üzerinde gönüllü de ilgilendikleri sanat dalında kendilerini geliştirme imkanı buldu.


Sanatı sokağa taşıyarak binlerce kişinin hayatına dokunan Sokakta Sanat Var Derneği’nin fark yaratan hikayesini 14 Nisan 2017 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org İnternet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Fark Yaratanlar: Sıra dışı kişilerin olağanüstü öyküler programı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.