19 Mayıs etkinlikleri iptal mi ediliyor?

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek Gençlik Festivali’nin valilik kararıyla iptal edildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise “Şu an bende bilgi yok” yanıtını verdi.

19 Mayıs etkinlikleri iptal mi ediliyor? murat haznedar vasip şahin gençlik festivali

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla iptal edildiği açıklandı.

Geçtiğimiz iki yıl da Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Festivali’ bu sene de 4 gün boyunca sürecek etkinlikler, sürpriz konserler ve rengerank Colour Up koşusuyla devam etmesi planlanıyordu.


Ancak 16 Mayıs (bugün) Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Beşiktaş’tan milli mücadele için ilk adımı attığı noktada gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayıp konserler ve 19 Mayıs’ta Colour Up koşusuyla devam edecek olan 4 günlük festivalin, Valilik tarafından gelen kararla iptal edildiği duyuruldu.

Murat Hazinedar’dan açıklama

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bugün büyük bir üzüntü yaşıyoruz çünkü Cumhuriyetin en görkemli bayramlarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlıların hiç hak etmediği bir engellemeyle karşı karşıya kaldık” dedi.


İşte o açıklamanın tam metni:

Murat Haznedar'dan açıklama

murat haznedar beşiktaş 19 mayıs gençlik festivali iptal açıklaması chp

Murat Hazinedar: “Bu engellemeler Atatürk sevgisini azaltamayacak”

“Bu engellemeler Beşiktaş halkının ne Cumhuriyet ne de Atatürk sevgisini azaltmayacak aksine çok daha coşkulu bir şekilde sahip çıkmasına imkân sağlayacaktır. Tüm bu açıklamalarımız ışığında Beşiktaş Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve Gençlik Festivali etkinliklerimizin Valilik tarafından iptal edildiğini üzüntüyle duyururum.”

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Bende bilgi yok

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinliklerinin Valilik tarafından iptal edildiğini açıklamasıyla ilgili soruya,”Şu an bende bilgi yok” yanıtını verdi.


İstanbul Valisi Şahin, katıldığı toplantı sonrası gazetecilerin sorularına cevap verdi. “19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Beşiktaş’ta bir etkinlik vardı iptal edildi” şeklindeki soru üzerine Şahin, “Biz bayramla ilgili il kutlama komitesinde kararlar alırız ve o kararlarımızda uygularız.  Bizim kararlaştırıp da komite olarak iptal ettiğimiz bir konu yok. Ama onun dışındaki hangi konudan bahsettiğinizi bilemiyorum ancak bakarız” dedi. Gazetecilerin ‘meşaleli yürüyüş’ hatırlatması üzerine Şahin, “Şu an bende bilgi yok, bakarız ona” yanıtını verdi.

Öyle duygusal bir mektup yazdı ki Harvard’a tam burslu kabul aldı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.