Astroloji: Akrep burcunda Dolunay burçları nasıl etkileyecek?

Bu gece saatler 00:42’yi gösterdiğinde Dolunay tam halini alacak. Akrep burcunun 20’nci derecesinde gerçekleşen Dolunay astrolojik olaylar hayatımızı nasıl etkileyecek? Burçlara etkileri neler olacak?

Astroloji: Akrep burcunda Dolunay burçları nasıl etkileyecek?

Güven ihtiyacının yüksek, güvenliğimizi alıştığımız yollardan temin edememe endişemizin ondan da yüksek olduğu bir Dolunay bu…

Korunmak istiyoruz! Ama korunma ihtiyacımız yüzünden, asıl korumamız gerekenleri tehlikeye atacak bir şeyler yapma ihtimalimiz de var.


İsteklerimizin farkındayız… Hatta isteklerimize, alışkanlık ve önceliklerimize inat ve ısrarla tutunma eğilimindeyiz. İstediklerimiz olmazsa, talep ettiklerimize ulaşamazsak, hele de bazı kayıpları sineye çekmek, bazı beklentiler konusunda uzlaşmak zorunda kalırsak, hayat bitecek, dünya duracak, kıyamet kopacak filan zannediyoruz.

Öte yandan bu talepleri, bu öncelikleri,  hayata geçirmek için harekete geçmek, inisiyatif almak ile, sadece tutunduğumuz mevzilerde ayak diremek arasında gidip geliyoruz.

Bizim istediğimiz gibi akmayan nehirle akıp, varacağı yeri görmek aklımızın ucundan bile geçmiyor.

Kafamız iki uç arasında gidip geliyor; Ya nehrin yönünü ne pahasına olursa olsun değiştirecek ve bunun için her şeyi ve herkesi kullanacağız. Ya da önünü tıkayıp taşmasına neden olacak bir pasif-agresif direnç gösterecek ve bu arada bize ve etrafa vereceği zararı dahi umursamayacağız.

Kısacası hayatla aramızda bir iktidar mücadelesi var!

Oysa bazı savaşların galibi yoktur! Master Yoda der ki; “Büyük Savaşçı mı… Savaş insanı büyük yapmaz!”

Galip olma fikri yücelikle eş gibi gelir… Oysa galip gelme gayreti ve bunun yüzünden göze almamız gerekenler, bazen hiç de erdemli ya da sevimli değildir.

Her şeye rağmen kazanılmış bir galibiyetin bedelleri de bazen mağlubiyet kadar büyük olabilir

Yine de insan hep başkalarına ama en fazla da HAYATA KARŞI galip gelmek ister. Biz hayatla büyümek değil, hayatı istediğimiz hale dönüştürebildiğimizi görerek, kendimizi BÜYÜK ve GÜÇLÜ hissetmek isteriz.

Bunun için de dışa dönük olduğu kadar kendimize dönük olarak da YIKICI yöntemler kullanırız.

Zalim olmaktan, edepsiz olmaya, bencil olmaktan, hain olmaya, hadsiz olmaktan, yüzsüz olmaya, bağımlı olmaktan, kurban olmaya, sürünmekten, sündürmeye ve süründürmeye kadar nice akla hayale gelmeyen yöntemi, sırf hayat nehrinin akışını istediğimiz yöne çevirmek için dener, ya da suyun önünü tıkarız!

Ama hayat nehrinin suları daima akacak bir yer, bizi aşacak bir yol, ve yine istediği yöne dönecek bir çare bulur.

İnsana düşen bir savaşın eşiğinde kaldığı zaman kendine bu mücadeleye NE ADINA girdiğini sormaktır.

İstemekten ve inisiyatif almaktan korkmamayı öğrenmek önemlidir. Ama bunu nasıl yapacağımız hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip değilsek, kendimizi armut gibi ortaya atmak, zamansız ve yetersiz çıkışlarla kan kaybetmek, bize ve amacımıza çok büyük zarar verebilir.

Sınırı yeniden çizmek

Hak ettiğimiz bir şeyi almak için harekete geçmek iyidir. Ama içimizdeki arzunun hakkımız için mücadele etmekten çekinmemekten, hırsından gözü dönme boyutuna geçtiğini görüyorsak, bir durup düşünmekte ve sınırı yeniden çizmekte fayda vardır!

Girilmiş olan mücadelelerde amaç kadar yöntem de önemlidir. Ne pahasına olursa olsun kazanmak esastır diye çıktığımız yollarda kendimizi kaybetmek de mümkündür. Kendini kaybeden amacını da, anlamını da, hakkını da kaybeder!

Başımıza yıkılan damın altında durmak korunmak olmadığı gibi, kafamızı çarpıp çarpıp geri düştüğümüz duvarlara saldırmak da kendimizi savunmak değildir! Tepemize dam çökmüş, önümüzde duvar yükselmişse, etrafa bakıp başka yollar, arasından ışık sızan başka aralıklar aramak gerekir. Yani bize bulunduğumuz konuma dair savunma ya da saldırı tatktikleri haricinde olasılıklar sunan bir hayat vardır

Yanıp kavrulmadan durup bir kendinize sorun!

Eğer insanlar, olaylar ya da basitçe hayat üzerinde iktidar kuramamak, sizin için ölmek ile eş anlamlı gibi geliyorsa, yanıp kavrulmadan bir durup kendinize sorun:


Öldürmem gereken ne? Düşman kim? Benim geldiğim halde, durduğum yerde düşmanımdan ne farkım var? Belki bu sorulara cevap verirken, öldürmekte olduğumuzun içimizdeki ışık olduğunu, düşmanın bizi bu hale düşüren hırslar, korkular, beklentiler, ve asıl dönüşmesi gerekenin vazgeçilmez sandığımız öncelikler olduğunu görürüz…

Nasıl ki kumarda son tahlilde hep masa kazanırsa,  hayatta da hep nehir kazanır 😉

Uygun olmayan zamanda, uygun olmayan adımlarla, uygun olmayan önceliklerle gösterilen aktif ya da pasif her türlü abartılı agresyon, bizi başta kendimize sonra da hayata karşı yenik düşürür.

O anı ıskalamayın!

Bu DOLUNAY bize, asıl sorunun ne olduğunu, neyi ardımızda bırakmamız, neyi dönüştürmemiz, neden vazgeçmemiz,  neyi farklı yapmamız gerektiğini, şaşırtıcı bir farkındalık anı ile gösterecektir. O ANI ISKALAMAYIN!

Biz hayata karşı değil, hayatla birlikte güçlü oluruz…

Bunun için de zamansız, sonuçsuz, başı bozuk, ipi kopuk, erdemsiz, yüzü yıkıma dönük, belirsiz savaşlarla vakit kaybetmeye gerek yoktur.

İnsan en büyük savaşını kendine karşı kazanır. Kendini disipline eden, kendini düzelten, nefsini kontrol eden, erdemlerine sahip çıkan, gerektiğinde vazgeçmeyi, adabıyla kazanamıyorsa adabıyla çekilmeyi bilen, ve ZAMANA GÜVENEN, zamanla akan, zamanı bekleyen, bu arada da öğrenen, gelişen, bakış açısını ve duruşunu düzeltmekten yılmayan insan, hiç bir savaşın sağlamayacağı bir anlam ve derinlik kazanır. Bu insan hayatla beraber kazanır. Bu insanın yolları, çözümleri, umutları, çareleri tükenmez… Bu insan her yolun sonunda kendine varır

Akrep burcunda Dolunay’ın burçlara etkileri:

koç burcu astroloji

KOÇ veya Yükselen KOÇ

Kendinizi maddi manevi güçlü hissetmek, yeteneklerinizi ve niteliklerinizi ortaya koymak, karşılığında da para, takdir, saygınlık, derece almak istediğiniz bir süreçtesiniz. Ancak kendi yapabilirliklerinizden ziyade etraftan gelebilecek engellere, kayba yol açacak, zarar verebilecek unsurlara takılıp, odağınızı kaçırıyor olabilirsiniz. Sizin hakkınızda karar verecek, üzerinizde etkili olacak otorite figürleri sizi gerebilir. Ya da siz olaylar üzerinde otorite kurabilmek için ipleri fazla geriyor olabilirsiniz. İçinizdeki hakimiyet kaygısının sesini kısın O size iyilik yapmıyor… Elinizden gelenin en iyisini yapın. Değiştiremediğiniz şeyler için de kendinizi ve etrafı yıpratmaya bir son verin. Sadece eğer birileri için iş yapıyorsanız, karşılığını alabileceğinizden emin olun.

boğa burcu astroloji

BOĞA veya Yükselen BOĞA

Kendinizi iyi hissetmek, güçlü olmak, ileri dönük hedeflerinizi gerçekleştirmek için, yol arkadaşlıkları kurmak, bağlar oluşturmak, anlaşmak ve uzlaşmak zamanı…  Duygusal ya da maddi işbirliklerinizde geleceği belirleyecek kararlar almanız gerekebilir. Bu bağları kurmak istediğiniz kişilerin sizi hayal kırıklığına uğratmasından endişe edebilir, ya da ilişkilerinizde kaybetme korkusunu yaşayabilirsiniz. Her şeyin ”tam sizin istediğiniz gibi” olmasında diretmekten vazgeçin. İnsanlar size göre şekil almıyorlarsa, bunu da görüp kabul etmekte ve yolunuzu çizerken bunu dikkate almakta fayda var! Bir taşınma ya da uzun süreli bir yolculuğun eşiğinde de olabilirsiniz. Böyleyse, kontratlarınızı ve planlarınızı özenle yapın.

ikizler burcu astroloji

İKİZLER veya Yükselen İKİZLER

Elinizi kolunuzu bağlayan, sizi etkisiz bırakan durumlar, ya da katlanmak durumunda olduğunuz zorlayıcı bir süreç söz konusu olabilir. Siz engellenmekten, geride kalmaktan, ya da istemediğiniz bir şeyi yapmaya mecbur edilmekten hoşlanmadığınız için, bu süreci kendiniz ve etrafınızdakiler adına daha da acı verici hale getiriyor olabilirsiniz. Ama kabul edin ki, değiştiremeyeceğiniz bir aşamadan geçiyorsunuz O iş bitecek, o borç ödenecek, o geçiş yaşanacak, ya da ne olacağı belli olmayan bu zaman dilimi bir şekilde felaket senaryoları yazmadan ve oynanmadan tamamlanacak. İnsan olayların değil, kendi güdülerinin mahkumu olur. Mahkumiyet gibi gelen durumlar dahi biraz aklı selim davranışla, olumlu sonuçlara vesile olur.  Önümüzdeki ay böyle olmayacak 😉

yengeç burcu astroloji

YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ

Aslında heyecan verici bir dönem Önünüzde alınması gereken kararlar, girişilmesi gereken işler, umut verici görünen iletişimler var. Ama siz bütün bunlara bakıp sadece riski yüksek bir durum görüyor olabilirsiniz. Yaptığınız bağlayıcı bir anlaşma, bir iş kontratı, ya da eşiniz veya partnerinizin ısrarlı yönlendirmesi sizi bu yöne itiyor olabilir. Bu durumda sizi huzursuz eden bu adımları atmaya karar verenin doğrudan siz olmamanızdır ya da kendi istediğiniz gibi davranmakta özgür olmamanızdır Siz kendi ritminizle, kendinize rahat ve güvenli gelen şekilde hareket etmeyi tercih edersiniz. Ama bu kez davulu başkası çalıyor 😉 Karşınızdaki kişilerin iyi niyetli olduklarından ve onlara güvenebileceğinizden eminseniz, iktidar mücadelesine girmeyi boşverin Ama anlamsız bir maceraya girdiğinizi düşünüyorsanız, o zaman mızmızlanmayı bırakıp inisiyatif kullanın!

aslan burcu astroloji

ASLAN veya Yükselen ASLAN

Sorumluluklarınızın çok olduğu ya da artacağı bir dönem. Bir düzen kurmak veya içinde olduğunuz sistemi ayakta tutmak için her zamankinden çok gayret göstermek zorundasınız. İş hayatınızda bir değişimin eşiğinde olabilir ama bu geçiş sizi alıştığınızdan farklı bir ritme sokacağı için endişe ediyor da olabilirsiniz. Ancak ya konforunuz kaçtığı için huzursuzsunuz, ya da kaygı kilitlenmenize neden oluyor, bu yüzden de uygun adımları görüp atmakta zorlanıyorsunuz. Endişeyi bir yana bırakıp mantıklı olun. Eğer inisiyatifi alması, kararları vermesi, sorumluluğu üstlenip işi bitirmesi gereken kişi sizseniz, elinizden gelenin en iyisini yapın. Mızmızlanarak ya da kötü gidebilecek şeyleri düşünüp durarak kendinizi bunalıma sokmayın. Yok böyle bir sorumluluğu almak istemiyorsanız, o zaman da dürüst olun.

başak burcu astroloji

BAŞAK veya Yükselen BAŞAK

Bişey diyim mi… Aslında kötü giden bir şey yok! Her şeye bir kulp takıp, adım atmamak için yüzotuzsekiz tane bahane bulan sizsiniz İnsanlar kötü, hayat zor, kimseye güven olmuyor filan fıstık… Tamam ama sizin de artık bir adım atmanız, bir plan yapıp onu hayata geçirmeniz gerekiyor. Önünüzde bir yolculuk, bir eğitim, fırsatı olabilir. Gidin görün katılın ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Ya onu sevmezsem, ya bunu beğenmezsem diye mızıldanmayı bırakın. Bir durumdan keyif almanız ya da faydalanmanız için etrafınızdakilerin mükemmel olması gerekmiyor. Ha elbette mümkünse birlikte yola çıkılmayacak olan insanları etrafınızdan eleyerek harekete geçin. Ama eğer sorunu çıkarak kişileri biliyor fakat yine bütün planlarınızı onların üzerine kuruyorsanız, burada sorun sizde! Bunu da fark edin

terazi burcu astroloji

TERAZİ veya Yükselen TERAZİ

İçinde bulunduğunuz bu durumun adına her dilde ve her akademik disiplinde ”değişim kaygısı” deniyor Alıştığınız zeminleri kaybetmekten korkuyorsunuz. Ama o zeminler artık yok!  O yüzden de ”Ben bu duruma uyum sağlayabilir miyim?” yok efendim ”Acaba başarılı olabilecek miyim?” veya ”Maddi olarak güvencede miyim?” filan gibi sorularla oyalanmayı bırakın. Bu soruları, seçeneği olan insanlar sorar. Sizin önünüzde seçenek yok, net bir değişiklik var.  Alım satım, hisse devri, veraset işleri gibi konular da bu ara gündeminizde olabilir. Hakkınız olan miktarı alamamak gibi kaygılar taşıyabilirsiniz. Bu konuda güvenilir kişilerden destek alın. Bazen arzu ettiğiniz bir şeyi yapmak için biraz kaybı da göze alarak hareket etmek gerektiğini unutmayın.

akrep burcu astroloji

AKREP veya Yükselen AKREP

Hassas bir dönemden geçiyorsunuz. Hayatınız için önem taşıyan bağlar, anlaşmalar, kontratlar, ilişkiler biraz gerilimli hale gelebilir. Ya da siz, bu süreci yönetmek konusunda kendinize tam olarak güven duymuyor olabilirsiniz. Bir yer değişikliği, bir taşınma, yeni bir iş anlaşmasına bağlı olarak çalışma koşullarınızda değişiklik de söz konusu olabilir. Unutmayın ki, her şey sizin tutumunuza bağlı. Siz karşınızdakilerin nasıl davranacağına takılmış olabilirsiniz. Ama konu aslında sizin ne istediğiniz, ve karşılaşacağınız durumları nasıl yöneteceğiniz.  Maddi kaygılarınız bir yandan özgüven sorunlarınız bir yandan, bakış açınızı bulandıyorlar. Ama bu Dolunay’da karşınıza çıkacak gerçeği sindirirseniz, bundan sonrası için daha net bir yol çizeceksiniz. Merak etmeyin, su akar yolunu bulur.

yay burcu astroloji

YAY veya Yükselen YAY

Çalışma ve yaşama koşullarınıza dair gelişmeler var gündeminizde… Düzeninizi korumak istiyor, ancak bunun size getirdiği yükleri taşımakta zorluk çekiyorsunuz. Beraber çalıştığınız veya yaşadığınız kişiler, iş veya hayat ortaklarınız üzerine düşen sorumlulukları yeterince yerine getirmiyor, ya da sizden fazla şey bekliyor olabilirler. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. Eğer ortada bırakılıyorsanız, bunu farkedin ve bundan sonraki adımlarınızda bu gerçeği dikkate alarak davranın. Sağlığız konusunda da özenli olun. Bir süre istediğiniz kadar faal olamadığınız bir duruma düşebilirsiniz. Bu durumda sorumluluklarınızı taşıyacak birilerini ayarlamanız gerekecektir. Kendinizi fazla ihmal etmeyin ki fazla bağımlı kalmayın

oğlak burcu astroloji

OĞLAK veya Yükselen OĞLAK

Aşk hayatınız, çocuklarınız, size heyecan veren yeni başlangıçlar veya projeler gündeminizin baş maddeleri… Ve siz bu konularda ne yapmanız gerektiği hakkında artık net bir karara varmak zorundasınız. Top tamamen sizde İçinizden gelen sesi iyi dinleyin. Bu ara vereceğiniz kararlar, bu ara farkına varacağınız gerçekler, uyanacağınız potansiyeller, ileri dönük olarak yolunuzu çizebilir. Kaygılar ve belirsizlik hissinin adım atmanıza engel olduğunu fark edin. Bilmediklerinizin, emin olmadıklarınızın üzerindeki sis perdesini kaldırın. Eğer görmekten korktuklarınız varsa, bunların üzerine gidin ve cevapları bulun.

kova burcu astroloji

KOVA veya Yükselen KOVA

Eviniz, aileniz ya da aidiyetleriniz, bu aralar ana meseleniz. Siz hiç bir şey değişmesin, ya da hiç bir şey bitmesin istiyor olabilirsiniz. Ama ufukta bir değişim, bir bitiş var. Ve bu konuda almanız gereken inisiyatifler söz konusu… Hayatınızda bir devrenin kapanmak üzere olduğunu, geçmişinizle, çocukluğunuzla ya da çocuk kalmakla ilgili algılarınızın dönüşmekte olduğunu fark edeceksiniz. Hayat sizi içsel bir dönüşümde, bir aşamayı geçmeye zorluyor. Bir işin altyapısını dönüştürmeniz de gerekebilir. Bunun maddi anlamda getiri ve götürülerini iyi hesaplayın. Güvende kalmak için hiç bir şey yapmamak ile, saçma sapan ve batmaya mahkum bir girişime kalkışmak arasında, iyi yönetilen bir değişiklik yapmak diye bir yer vardır Siz o tadı yakalamaya çalışın.

 

balık burcu astroloji

BALIK veya Yükselen BALIK


Bir yolda ya da bir yolculuk planı içinde olabilirsiniz. Çok insanla görüşmeniz, çok fikir alışverişinde bulunmanız, ya da öğrendiğiniz veya öğrettiğiniz bir süreç geçirmeniz de mümkün. Ancak sizin kendinize ilişkin algılarınızda sıkıntı var. Pişmanlık, suçluluk, güvensizlik, hangi yöne gideceğini bilememe hissine düşebilir, normalde kontrol edebildiğiniz kaygılara daha kolay kapılma eğiliminde olabilirsiniz. Ya da ödeşme ihtiyacı, intikam arzusu gibi hislere daha kolay girdiğiniz gibi bir süreçten geçebilirsiniz. Eğer kaygılarınıza veya olumsuz düşüncelere kapılarak davranırsanız, daha fazla zorlanacağınız bir zaman bu. Hem etrafınızdaki insanlar hem de kendiniz hakkında çok önemli aydınlanmalar yaşayacaksınız. Ama sonradan kendinize kızmamak için, ani duygu salınımlarına fazla kapılmamaya ve merkezinizi kaybetmemeye dikkat edin [Yazan: Juno – Kaynak: junoastrology.com]

Vedik Astroloji: Türkiye 2020 yılında dünyanın en güçlü ikinci ülkesi olacak iddiası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.