BORA Füzesi ilk deneme atışı Sinop’ta yapıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzesi Bora’nın Sinop’ta başarıyla test edildiği açıkladı.

BORA Füzesi ilk deneme atışı Sinop'ta yapıldı
Fotoğraf: BORA Füzesi prototip temsili görsel

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sinop’ta gerçekleştirilen füze denemesi hakkında bilgi verdi. Sinop’da gerçekleştirilen testte atışın başarılı olduğunu ifade eden Işık, “Türkiye artık kendi füzesini yapma durumuna geldi, gurur duyuyoruz” dedi.

Roketsan tarafından üretildi

Roketsan tarafından geliştirilen Bora füze sistemi (KHAN), yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.


Sistemin tam olarak menzili hakkında bilgi verilmezken, Roketin çapı 610 mm, ağırlığı 2500 kg ve savaş başlığı 450 kilogram olan füzenin sapma (cep) oranı <50 m olduğu açıklandı. Roketin GNSS / İNS ve sadece İNS navigasyon olarak hedefe yönelen iki türü çeşidi bulunuyor.


Bora Füze Sistemi’nin ihraç edilecek projesinin adı Khan olarak belirlenmiş ve bu yıl Abu Dabi’de düzenlenen İDEX-2017 Savunma Sanayii Fuarı’nda duyurulmuştu.

Bora Füzesi teknik özellikleri

  • Çapı: 610mm
  • Uzunluk: 7m/ 7.2m
  • Ağırlığı: 2500kg
  • Savaş başlığının ağırlığı: 470kg
  • Güdüm Sistemi: GNSS/INS
  • Fırlatma Açısı: -45 / +65 derece
  • Menzili : 80 -260 km (KHAN)
  • Menzili : 80 -360 km (BORA)
  • Cep: Atışa Hazırlanma: 20 dk

TCG Anadolu: Türkiye’nin ilk milli savaş gemisi projesi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.