BTK’dan WhatsApp olmasaydı ne kullanırdınız anketi

BTK’nın resmi Twitter hesabı üstünden “WhatsApp olmasaydı ne kullanırdınız” anketi, sosyal medyada “Acaba WhatsApp’a erişim engeli mi geliyor?” tartışmasına neden oldu.

BTK'dan Whatsapp olmasaydı ne kullanırdınız anketi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Twitter’daki @BTKbasin isimli resmi kullanıcı hesabı üstünden bir anket paylaştı. Ankatte “Whatsapp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?” sorusuna sırasıyla şu dört seçenek verildi: Bip, Viber, WeChat, Line.

WhatsApp erişim engeli mi geliyor BTK anketi

Wikipedia’dan sonra sıra Whatsapp’ta mı?

BTK’nın Whatsapp’a alternatif uygulama anketi, sosyal medyada Wikipedia’dan sonra sıra Whatsapp’ta mı sorularına neden oldu. Öyle ki geçtiğimiz hafta,  Wikipedia’ya erişim Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellenmişti. Bunun üzerine Wikipedia tarafından erişim engeline itiraz edilmişti. Ancak mahkeme Wikipedia’nın bu itirazını kabul etmedi. Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olan Vikipedi’ye Türkiye’den erişim halen engelli.



Diğer yandan BTK anketinin sebebinin, geçtiğimiz günlerde WhatsApp’ın dünya çapındaki kesintisinden sonra internet kullanıcılarının hangi uygulamaları tercih ettiğini saptama yönünde bilgi toplama amaçlı da olabileceği düşünülüyor.

BTK’dan Adil Kullanım Kotası’na ek ücret açıklaması


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.