2. Çocuk Sanat Bienali: Van Gogh’un odasında gerçek gezinti

Bahçeşehir Koleji tarafından “Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak” düşüncesiyle geçen yıl ilk defa düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çocuk Sanat Bienalinde ” bu yıl “fark” teması işlendi.

2. Çocuk Sanat Bienali: Van Gogh'un odasında gerçek gezinti

Kadına şiddet konusunda “fark”ındalık yaratmak için tasarlanan “Kalpte Ritim”, geri dönüşümden elde edilen maddelerle yapılan “Kanatlı Bisiklet” avucumuzun içerisinde bizi farklı kılan beynimizle iletişim kuran mause aletinin işlevini ele alan “Brain ve Mause” ve dünyada ilk defa yapılan Van Gogh’un odasını 3 boyutlu ziyaret edilebilmesi için tasarlanan proje 2. Çocuk Sanat Bienali’nde büyük ilgi topladı.

2. Çocuk Sanat Bienali

2. Çocuk Sanat Bienali

2. Çocuk Sanat Bienali’nde, “farklı olmak”, “fark edilmek”, “fark yaratmak”, “farkındalık” gibi toplumsal hayatta yer alan, eğitim sisteminden üretim biçimlerine, iletişimden tüketim alışkanlıklarına kadar her alanı etkileyen kavramların çocuk penceresinden yansımalar görenleri büyülüyor.


Van Gogh’un odasında sanal değil gerçek gezinti

Van Gogh

Günümüz yaşantısındaki teknolojik gelişmeler sanat yapıtlarını da etkilemektedir. Tam bu noktadan hayata bakan ortaokul öğrencileri dünyada bir ilke imza attı.

Sanattaki değişimler artık tuval ve boyadan oluşan resim algısını contemporary art, yerleştirme ve video artı gibi disiplinler arası geçişler katarak çağın felsefi ve teknolojik bilimsel varlığını gözler önüne seriyor.


Bu mottoyla 2. Çocuk Sanat Bienali’nde sıra dışı bir projeye imza atan öğrenciler ünlü ressam Van Gogh’un Fransa’ya taşındıktan sonra Arles’te kaldığı odanın meşhur tablosunu 3 boyutlu olarak bienal için tasarladı. Bir tabloyu izlemenin yanı sıra Van Gogh’un odasında gezebilir, tasarlanan eşyalara dokunabilirsiniz.

13 Yaşındaki Zeynep kadına şiddete dikkat çekmek için “Kalpte Ritim” projesini tasarladı

kalpte ritim

Bienal’de kadına şiddette ortaya çıkan duyguların yansımasını ele alan Bahçeşehir Koleji Burhaniye Kampüsü öğrencilerinden Zeynep Naz Ertür ekibiyle birlikte hazırladığı “Kalpte Ritim” tasarımını sundu.

Tasarı hakkında bilgi veren Ertür: “Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakmaksızın tüm dünyada görülen bir olaydır. Bende fark temasında bu olaya dikkat çekmek istedim. Kadın erkek farksızdır, kalp atışları ayndır” dedi.


İstanbul Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nde 25 Mayıs Perşembe akşamına kadar açık olacak 2. Çocuk Sanat Bienali ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

Vincent Van Gogh’un kesik kulağı ve canlanan tabloları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.