Instagram fotoğraf dünyasını nasıl değiştiriyor?

Instagram, fotoğrafçılığa bakış açımızı ve dünyamızı nasıl değiştirdi? Akıllı telefonlar herkesi nasıl bir sanatçıya dönüştürdü?

Instagram fotoğraf dünyasını nasıl değiştiriyor?

Takipçilerimizle paylaştığımız fotoğraftır değerli anlar, fotoğrafik sanatsal gözü yetiştirmede önemli bir işlev görüyor. Paylaşmayı seçtiğimiz Instagram fotoğrafları, önemli anların, estetik deneyimlerin ve belki de sadece son öğünlerinizin kişisel belgelerimiz olarak görülebilir. Instagram hesabını kullanarak başkasının dünyasına bakmak çoğu kişinin hayatının açık bir göstergesi değildir çünkü çoğu sanat formunda olduğu gibi gerçeklik soyutlanır. Gerçeğin iç içe geçmiş olması ve bunu hem Instagram hem de profesyonel fotoğrafçılıkta sunmamız, profesyonel fotoğraf sanatına bakış biçimimizi değiştirdi. Sanat formuna hem çığır açan hem de zorlayıcıdır.

Instagram, insanların günlük hayatlarında sanatın farkına varmalarına izin verdi. Hayatımızdaki sanatsal anları başkalarıyla paylaşmamıza izin verdi. Açıkçası, insanları hayatlarının güzel anlarına odaklamak ve bunları nasıl paylaşmak Instagram’dan olumlu bir hareket.


Instagram herkesi nasıl bir sanatçıya dönüştürdü?

Instagram herkesi birer sanatçıya dönüştürdü

Instagram, yemek, tatlı ve günbatımına yaklaşmamızı değiştirdi sadece değil, aynı zamanda insanların profesyonel fotoğrafçılığı görüntüleme biçimini de değiştirdi. Instagram akıllı telefonu olan herkesi bir sanatçıya dönüştürdü. Sanatın genel topluluğa açılması, bu uygulamanın inanılmaz derecede çığır açan bir yönüdür. Herkesin sanatsal yeteneklerini keşfetmesini ve yaratıcı bir şekilde keşfetmesini sağlayacak sanatsal çabaların erişilebilir kılınması, insanları her gün güzellikte bulan bir şeydir. Bununla birlikte, bu erişilebilirlik profesyonel fotoğrafçılık tarafından hak edilen sanat ve saygı etrafında sorgulama yarattı.


Instagram fotoğrafçılığı

Bir DSLR fotoğraf makinesinde çekilen fotoğraflar ile bir iPhone’da çekilen fotoğraflar arasında belirgin bir kalite farkı var. Ancak teknoloji ilerledikçe kalitedeki boşluk gittikçe küçülüyor. Profesyonel bir fotoğraftaki bir Instagram’a karşı sanat bazen hızlı bakışta fark etmek zor olabilir. Gerçek profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğraflar Instagram’ın fotoğraf kalitesiyle eşleşemeyeceği dinamik incelikleri ya da profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılan ileri kompozisyon bilgilerini tutar.

Instagram fotoğrafçılığı

Bu, Instagram’ın daha az bir sanat olduğu anlamına gelmez. Sanatın estetik nitelikleri kişisel bir konudur ve bir resmin ne kadar iyi olmasının kişisel tercihlere, deneyimlerine ve yakınlıklarına bağlı olduğunu gösterir. Güzel, sanat dünyasında çok keyfi bir terimdir. Örneğin, bir fotoğrafı diğerinden estetik açıdan daha hoş bulabilirim, ancak herkesin benimle aynı görüşte olması gerekir.


Anlatmaya çalıştığım nokta, Instagram’ın fotoğrafların alınmasını ve paylaşılmasını kolaylaştırmasına rağmen, profesyonel fotoğrafçılığın kaybolmaması gerektiğidir.

Barkın Özdemir devlet bursuyla 9 ayda 38 ülke gezdi