Lazer liposuction yöntemi nedir? Nasıl uygulanır?

Pek çok insan sağlıklı, güzel ve sıkı bir vücuda sahip olmayı hayal ediyor. Güzellik sırlarından biri olan lazer liposuction nedir? Nasıl uygulanır?

Lazer liposuction yöntemi nedir? Nasıl uygulanır?

Diyet ve spora rağmen özellikle bölgesel yağlanmadan kurtulamayanlar için “lazer liposuction” işlemi ön plana çıkıyor.

Klasik yağ alma işlemlerine göre daha fazla yağ kaybı ve sıkılaşma sağlayan lazer liposuction operasyonu sonrasında iyileşme süresi de daha kısa oluyor.


Memorial Ankara Hastanesi Memorial Ankara Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Fulya Fındıkçıoğlu, lazer liposuction işlemi hakkında bilgi verdi.

Yağlar homojen olarak eritilirken ciltte sıkılaşma sağlanıyor

İnsan vücudundaki ideal yağ oranı seviyesinin erkeklerde yüzde 15, kadınlarda ise yüzde 22 civarında olduğu bilinmektedir. İdeal oranda olsa bile bu yağlar vücutta homojen dağılmamış olabilmektedir.

Bölgesel yağların yok edilmesi için günümüzde kullanılan en etkili yöntem lazer liposuction işlemidir. Klasik liposuction yönteminde yağlar vakum yardımıyla emilerek uzaklaştırılırken, lazer liposuction yönteminde yağlar lazer enerjisi ile parçalanarak emilmektedir.

Farklı dalga boylarında enerji uygulanarak hem yağların daha kontrollü ve homojen eritilmesi, hem de ciltte sıkılaşma sağlanması bu yöntemin klasik yönteme göre en büyük üstünlüğüdür.

En son kabul gören yöntem lazer liposuction yöntemi olmakla birlikte, herhangi bir liposuction işlemi bir kilo verme yöntemi değildir. Liposuction; düzenli egzersiz veya diyet uygulanmasına rağmen, vücudun bazı bölgelerindeki istenmeyen yağların kanüller yardımıyla emilmesi işlemidir. Bu işlemin amacı kilo verdirmekten ziyade konturları düzeltmektir.

Lazer liposuction birçok bölgeye uygulanabiliyor

liposuction

Lazer liposuction işlemi; kalça, bel, sırt, baldır, bacak, diz içleri, ayak bileği, kol, meme ve gıdı bölgelerine uygulanabilmektedir. Bu işlem vücut konturlarını düzelterek özgüven artışını sağlayabilmekle birlikte; sonucun kalıcı olabilmesi için koruyucu diyet ve egzersizlere devam etmek gerekmektedir.


Lazer liposuction için ideal hastalar; normal veya normale yakın vücut ağırlığı olan, sıkı ve elastik bir cilt yapısına sahip, lokalize vücut bölgelerinde yağ fazlalıkları olan hastalardır. Yaş, kilo alıp verme ve doğum yapmaya bağlı olarak deri elastikiyeti azalabilmektedir.

Bu hastalarda liposuction ile başarılı sonuç elde etme ihtimali azalmaktadır. Çok sarkmış bir deriyi lazerle sıkılaştırmak mümkün olmadığı için bu kişilerde germe yöntemlerini uygulamak daha başarılı sonuçlar vermektedir. Gergin veya hafif sarkmış ciltlerde ise lazer liposuction ile deride yapılan sıkılaştırma uygulamasıyla oldukça iyi sonuçlar almak mümkündür.

İş ve sosyal yaşamınıza hızla dönebilirsiniz

Liposuction işlemi kanüllerle 3 milimetrelik deliklerden girilerek yapılır ve işlem sonrasında belirgin bir iz kalmaz. Süresi çekilecek yağ miktarına ve operasyonun yapılacağı bölgelerin sayısına göre farklılıklar göstermektedir.

Kısıtlı bir alanda ve az miktarda yağ çekilecekse sedasyon ve lokal anestezi altında bu işlem yapılabilirken, geniş alanlara müdahale edilecekse genel anestezi uygulaması gerekmektedir. Küçük bir bölgeye uygulanan liposuction sonrasında ertesi gün günlük hayata dönmek mümkünken, fazla miktarda yağ çekilmesi durumunda en az 1 hafta istirahat edilmelidir.

Morluk, şişlik ve ağrı miktarı da hem hastanın kişisel özelliklerine hem de çekilen yağ miktarı ve bölgesine göre değişmektedir. Ameliyat sonrası 2-4 hafta kadar korse giyilmelidir. Şişliklerin geçmesi çekilen yağ miktarına göre değişmekle birlikte 1-2 ayı bulabilmektedir. Kesin sonuç yara iyileşmesinin tamamlandığı süre olan 6 ay-1 yılda alınmaktadır.

Yeni nesil cihazlarla daha belirgin sonuçlar

Lazer liposuction cihazlarında gücü artırılmış yeni jenerasyon cihazlar kullanılmaya başlandığından bu yana daha fazla miktarda yağ alınabilmektedir. Yine bu cihazlarla yağ çekilmesi yapılmasa bile, cilt sıkılaştırma moduyla sıkılaştırma işlemi uygulanabilmekte ve olumlu sonuçlar alınmaktadır.


Lazer liposuction yöntemi, doğru hastada, uygun şekilde ve gerçekçi beklentilerle kullanıldığında oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. İşlem sonrası komplikasyonların en aza indirilmesi ve kişiye en uygun yöntemin belirlenmesi için alanında uzman bir plastik cerraha başvurmak büyük önem taşımaktadır.

Yaza formda girmenizi sağlayacak egzersizler hangileri?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.