Liposuction sonrası aynı bölgede yağlanma oluşur mu?

Liposuction bölgesel yağlanma sorununa en etkili çarelerden birisi olarak kabul ediliyor.

Liposuction sonrası aynı bölgede yağlanma oluşur mu?

Fakat liposuction operasyonu yaptırmak isteyenlerin kafasına en çok, operasyon sonrası kilo alındığında, yağ çekimi yapılan bölgede dalgalanma ya da farklı durumların oluşup oluşmayacağı sorusu takılıyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op.Dr. Bülent Cihantimur konuyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Kliniklerimizde liposuction veya çoğunlukla liposculpture uygulaması yapıyoruz. Bu yöntem klasik liposuctiondan farklı olarak lipomatik isminde titreşimli bir cihazla yapılıyor. Bir seferde bir bölgeden daha çok yağ alınıyor ve işlem bedene şekil vermeye çok daha elverişli bir altyapıya sahip. Genelde yağ hücreleri alındığı için o bölgede yağ depolayacak hücre kalmıyor. Bu sebeple normal şartlarda aynı bölge ufak kilo değişimlerinden etkilemiyor.”


Spor ve diyetle verilemeyen kilolar hedef

Liposuction

Ancak aşırı kilo alımlarında vücut aldığı yağları depolamak için kendine farklı bölgeler arayacaktır. 3 – 5 kilo bunun için yeterli değil. Yine de şunu belirtmek gerekir ki bu işlemler gündelik hayata dikkat edildiğinde etkilerini korumaya devam eder.

Çünkü cerrahi müdahalede spor ve diyetle verilemeyen kilolar hedef alınır. Toplum içinde sanılanın aksine bu uygulama bir kilo verme yöntemi değil, vücut kontörü düzeltme işlemidir diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur hastalarına mutlaka sonrası için düzenli beslenme ve spor tavsiyesinde bulunduklarının altını çizdi ve ekledi:


“Vücudumuzda yağ hücrelerinin sayısı sabittir. Zayıflandığında bu yağ hücreleri sönerler, hacim kaybederler fakat liposcuplture yapıldığında bu yağ hücrelerin sayısında azalma olur”.

Lipomatik ve liposculpture nedir? 

Lipomatik ve liposculpture tekniğinin bir beden şekillendirme yöntemi olduğunu söyleyen Cihantimur “Bunlar ağrısız liposuction olarak da geçen FDA onaylı ve güvenilir sistemlerdir. Etkili bir şekilde tüm vücut bölgelerinde hassas ve yüksek hacimli yağ çıkarılmasına izin veren en güvenilir cihazlar oldukları kanıtlanmıştır. İnce titreşimli kanüller vasıtasıyla sorunlu bölgeye girilir ve hareketlenme yağ hücrelerini bozarak, yağ emülsiyonu haline dönüştürür.


Tüm bu işlemleri yaparken liposuctionda çoğu zaman gözlemlenen kan damarlarına ve sinirlere zarar verme ya da kasları yırtma gibi dezavantajları yoktur. Yüksek titreşim ve emme fonksiyonu ile, optimum darbe yaparak, cildin pürüzsüz kalmasına ve morarma yaşanmamasına yardımcı olur. Kanüllerin yapısından dolayı, ulaşılması zor alanlardan da yağ dokusunun hassasiyet içerisinde çıkarılmasını sağlar. Bu da ayrıca 3-5 kilo alınsa dahi bölgede sorun çıkarmayacaktır” ifadesinde bulundu.

Güzellik salonlarında doktorsuz yapılan estetik uygulamalarına dikkat


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.