Polen alerjisine dikkat! Mevsim geçişleri nasıl yönetilmeli?

Hava değişimlerinde hastalıklar nasıl ortaya çıkıyor? Ani hava değişimlerinden korunmak için neler yapılmalı? Mevsimsel alerjilerden nasıl korunmak gerekir? Doğru zamanda doğru gıda tüketimi yapmanın yararları nedir? Polen alerjisine dikkat!

Polen alerjisine dikkat! Mevsim geçişleri nasıl yönetilmeli?
Polen alerjisine dikkat!

Mevsim geçişlerinde bunlara dikkat!

İlkbaharı yaşadığımız şu günlerde ortaya çıkan ani hava değişimleri insanların hastalanmasına sebep oluyor. Pırıl pırıl bir güneşle uyandığımız günün devamında yağan yağmur içinde bulunduğumuz hava ısısını birden değiştirince, vücudumuz bu değişime hazırlıksız yakalanıyor. Bu sayede oluşan grip, solunum yolu rahatsızlıkları ve alerjilerle karşı karşıya kalabiliyoruz.

Doğru kıyafeti seçmek gerekiyor

Özellikle ilkbahar döneminde nisan ve mayıs ayları ile sonbahar dönemindeki eylül ve ekim ayları hava değişimlerinin en keskin olduğu zamanı kapsıyor. İnsanlar bu sürelerde nasıl giyineceğine, nasıl korunacağına bir türlü karar veremiyor. İnce giyildiğinde üşütülüyor, kalın giyildiğinde terleme ile başlayan solunum yolu hastalıkları alerjik hastalıklara kadar uzayabiliyor. Bu süreçleri en iyi şekilde atlatmak için yanımızda mutlaka uzun kollu giysiler taşımalı, alerjik hastalıklarınızı tetikleyecek şeylerden uzak durmalısınız. Çoğunlukla ilkbaharda ortaya çıkan polenler insanları rahatsız edebiliyor. Bu tür olumsuzluklara yer vermemek için ciddi şekilde alerjisi olan insanların açık havada ağız maskesi takması yararlı olabilir.


Polen alerjisi olanlar dikkat!

Polenler dışında başka sebeplerden dolayı alerjik hastalığa sahip olan insanlar iş yerlerinde bir hayli zorlanabilirler. Örneğin vücutta oluşan kızarıklık, sürekli öksürük hali, kırmızı benekli hastalıklar birçok kişiyi zor durumda bırakabiliyor. Bu sebeple alerjik hastalığı olan insanların mümkün olduğunca kendilerine iyi gelmeyen şeylerden uzak durması gerekiyor.


mevsim değişimi alerji
Mevsim geçişlerinde polen alerjisi

Gıda tüketimi hayat kurtarır!

Mevsim değişimlerinde gıdanın da önemi bir hayli yüksek. Doğru gıdaların tüketimini yapmak, meyve ve sebze gibi besinleri tüketmek insan sağlığına iyi geldiği gibi mevsim değişikliklerine uyum sağlamak konusunda da yararlı olabiliyor. Doğru gıda tüketimi yapan insanların hasta olma oranı azaldığı gibi, alerjisi olan insanların da yaşam kalitelerinin yükselmesini sağlıyor.


Mevsimsel değişimler ve alerjik hastalıklarda insanların en çok dikkat etmesi gereken şeylerden birisi ise uyku düzeni. Kaliteli bir uyku almış olan insanın günü daha enerjik geçebiliyor. Ancak sürekli uykusuz olan bir kişinin hem yaşam kalitesi düşüyor, hem hasta olma oranı yükseliyor, hem de gün içerisinde daha sağlam durabiliyor. “İnsan kendi kendinin doktorudur” haydi, siz de kendinize en iyi şekilde bakın!

Bahar alerjisini önlemenin 13 yolu