Tasarım Parkı: Kadıköy Yoğurtçu Parkı sanat etkinlikleri başlıyor!

Tasarım dünyasına ve farklı disiplinlere ev sahipliği yapan Tasarım Parkı, 10 Mayıs tarihinde açılacak ‘Sanatçılar Park Etti / Artists Parked’ isimli sergisi ile farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getiriyor.

Tasarım Parkı: Kadıköy Yoğurtçu Parkı sanat etkinlikleri başlıyor!

Tasarım Parkı’nın farklı disiplinleri ve yaratıcı kimlikleri bir araya getirmek amacıyla başlattığı sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Artists Parked / Sanatçılar Park Etti Sergisi’, 10 Mayıs – 10 Haziran 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bu sene yedinci yılını geride bırakan Tasarım Parkı’nın, ‘tasarım’ bayrağından ilham alan, daha çok sanat/yaratıcılık/tasarım ekseninde bir seçkinin yapıldığı sergisinde yer alan dokuz sanatçı; enstalasyondan, duvar heykellerine, cam ayakkabılardan, aynalara, resim ve heykel dışında farklı disiplinlerden örneklerle Yoğurtçu Parkı’nın baharla tazelenen yeşilliğine karşı izleyiciye çeşitli yaratıcı fikirler sunulacak.


Artists Parked / Sanatçılar park etti

tasarım parkı

Son yıllarda dünyanın yaşadığı olaylar, küresel olarak da bir duraklama dönemini getirdi. Birey veya toplum olarak, yaşadığımız duygu çatışmaları, anlam verememe, neden bulamama hissinin yarattığı boşlukta süzülürcesine takılı kaldık.

Takılı kalma hali, ne zaman geçecek, bizi kim kurtaracak diye beklerken bu bekleme süresinin de git gide uzadığını fark ettik. Özellikle yaratıcı sektörler yaşadığı sancı içinde tam anlamıyla “Park” etmeye başladı.

Park etmek; durmak anlamının dışında aslında sonraki hareketi oluşturur. Park eden her şey elbet hareket edecektir. Bu belli bir amaç için harekete geçiştir. Kimi zaman sevgiliyi bekler bir amaç, kimi zaman toplantının bitmesini, kimi zamansa manzaraya karşı “park” eder ve gider…

“Artists Parked” isimli sergide yer alan sanatçılar da, Yemyeşil Yoğurtçu Parkı’na yüzünü çevirmiş Tasarım Parkı’na park ettiler.


En iyi bildiğimiz işi, en doğru şekilde yapmanın en büyük “hareket” olduğunu bilerek, belli bir amaç için. Konuşmak, bir arada olmak, Kadıköy’ün ilk tarihi parkının karşısında ruhunu hissetmek ve zamanı geldiğinde hareket etmek üzere…

Tan Taşpolatoğlu

Sanatçılar: 

Arden Oluk / Begüm Yıldırım / Cem Onat/Fifi Letters / Ioka Dana / Nesren Jake / Neşe Çoğal / Rizal Ismed / Tamar Arapoğlu / Tan Taşpolatoğlu

Tasarım Parkı hakkında

2010 yılında tasarıma gönül verenler için kurulan Tasarım Parkı, Kadıköy’ü “Tasarım” ile buluşturan ilk merkezdir. Tasarım misyonunu, farklı tasarım etkinlikleri yaparak devam ettiren Tasarım Parkı, Tarihi Yoğurtçu Parkı karşısındaki yemyeşil eşsiz konumu ile kimlikli bir mekandır.

Bu güne kadar ulusal ve uluslararası etkinlikleri başarı ile gerçekleştiren Tasarım Parkı bünyesinde bulunan olanaklarıyla sergi, workshop, toplantı gibi birçok etkinliğe keyifle ev sahipliği yapmaktadır.


Mağazasında tasarımcılar için çalışmalarını paylaşım ve sergileme imkanı sağlamakta olan Tasarım Parkı, kafesinde ise kimliğine uygun olarak farklı tatları misafirlerinin beğenisine sunuyor ve tadımlık geceler düzenleyerek genç-yaşlı herkesin gönlünü fethetmeye devam ediyor.

Kadıköy’de okullarda doğal tarım bahçeleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.