Türkan Şoray filmleri çocukların gözüyle yeniden hayat buldu

Çengelköy Badem Çocuk Film Festivali’nin ikincisi bu yıl “Çocuk Gözüyle Türkan Şoray” temasıyla düzenlendi.

Türkan Şoray filmleri çocukların gözüyle yeniden hayat buldu!

Festival, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın onur konuğu katılımıyla gerçekleşti. Türkan Şoray, yaşları 8 ile 11 arasında değişen İstanbul Çengelköy İlkokulu öğrencileri tarafından uyarlanan Türkan Şoray filmlerini ve yine onlar tarafından hazırlanan belgeselini izlerken duygusal anlar yaşadı.

Çocuk Gözüyle Türkan Şoray

Türkan Şoray

Çengelköy Badem Çocuk Film Festivali’nin ikincisi “Çocuk Gözüyle Türkan Şoray” temasıyla ve Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak katılımıyla dün gerçekleşti.


Türkan Şoray, yaşları 8 ile 11 arasında değişen İstanbul Çengelköy İlkokulu öğrencileri tarafından uyarlanan Türkan Şoray filmlerini ve yine onlar tarafından hazırlanan belgeselini izlerken duygusal anlar yaşadı.

Gösterilen filmlerin farklı kategorilerde yarıştığı gecede konuşan Şoray, “50 yıllık sanat hayatımda başarılarımın meyvesini böyle güzel bir gecede almış oldum” dedi.

2. Badem Çocuk Sinema Festivali

Fikir ve proje sahipliği Emre Turanlı’ya ait olan 2. Badem Çocuk Sinema Festivali’nde Türkan Şoray’ın Türk sinemasına damga vuran Ateş Parçası, Karagözlüm, Sultan gibi filmleri çocukların gözünden, onların oyunculuğu ve yönetmenliği ile yeniden hayat buldu. Gecede yine çocuklar tarafından hazırlanan Türkan Şoray belgeseli de izleyicilerden büyük beğeni topladı.


film festivali

Filmlerin en iyi erkek, kadın oyuncu, yönetmen, görüntü yönetmeni, kostüm ve en iyi uyarlama kategorilerinde yarıştığı festivalin jürisinde ise Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt, Hürriyet yazarı Ayşe Aral, Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel, Yazar Ercan Akarsu, Yapımcı-Yönetmen Murat Toktamışoğlu, Yönetmen Nadim Güç, Milliyet Gazetesi Yazarı Nazlı Mengi, İstanbul Moda Akademisi eğitmeni Raf Stesmans yer aldı.

Festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülünü Karagözlüm filmindeki Azize karakteri canlandırmasıyla Ada Nihal Güven, sinemanın sultanı Türkan Şoray’ın elinden aldı. En iyi erkek oyuncu olarak Sultan filminde canlandırdığı Kemal rolüyle Seymen Şahin’in seçildiği gecede en iyi kameraman ödülü Sabri Dağtekin’e, en iyi yönetmen ödülü Mahir Efe İpek’e, en iyi kostüm ödülü Ahmet Yusuf İslamoğlu’na jüri üyeleri tarafından verildi. Gecede en iyi uyarlama ödülünü almaya hak kazanan ise belgesel ekibi oldu.

Emre Turanlı ve Yekta Gök tarafından organize edilen geceye, Üsküdar Belediyesi 1. Başkan Vekili Esat Kalay ve Çengelköy İlkokulu Müdürü Ali Yaşar Düzcü katıldı. Filmlerin gösterimi sonrasında ödül töreninde söz alan Türkan Şoray,


“Öncelikle böyle bir gece benim için mucize gibi. Çocuklarımızın ne kadar yetenekli olduklarını gördük. Çocukların sinemayla tanışmasını sağladıkları için eğitmenlerimize teşekkür ederim. 50 yıllık sanat hayatımın meyvesini böyle güzel bir gecede de almış oldum. Hayatımda unutamayacağım bir gece oldu” dedi.

Türk Sineması’nın 100 Yıllık Kısa Tarihi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.