Düşük kalorili yiyecekler listesi: Kalorisi düşük 14 besin

Salatalıktan domatese, maruldan semizotuna, çaydan kahveye… Diyet yapanların yanında olacak, ne kadar atıştırılsa da vicdan azabı vermeyecek, kalorisi düşük 14 lezzet.

Düşük kalorili yiyecekler listesi: Kalorisi düşük 14 besin

Düşük kalorili yiyecekler listesi

Diyet tariflerinin hayatımızın odağına yerleştiği bu günlerde, yemeğe aşkla bağlı olanların durumu biraz daha zorlayıcı olabiliyor. Bir şeyler atıştırmadan duramayanlar için, ne kadar yeseniz de kalorisiyle sizi üzmeyecek 14 düşük kalorili yiyecek listesini hazırladık. Tümü sağlıklı ve çok düşük kalorili olan bu lezzetler, adeta diyet yapanlar pişmanlığa sürüklenmesin diye var.

1- Salatalık – 100 gramı 15 kalori

Su oranı son derece yüksek, kalorisi ise çok az olan salatalık diyetlerde sınırsız tüketilebilir. 100 gramında yalnızca 15 kalori vardır.


Salatalık suyu içmenin inanılmaz faydaları

2- Semizotu – 100 gramı 16 kalori

Sade yendiğinde bile nefis bir tat sunan semizotu mineraller, vitaminler ve omega 3 açısından son derece zengin. Ayrıca 100 gramında yalnızca 16 kalori bulunuyor.

3- Kabak – 100 gramı 16 kalori

Yüksek lif içeriğiyle sadece diyetlerde değil, normal hayatta tüketilmesi de sıkça önerilen kabağın 100 gramında 16 kalori var.

4- Roka – 100 gramı 25 kalori

Salatalarda özgürce kullanılabilen, balığın vazgeçilmezi olan roka hem sağlıklı hem de çok düşük kalorili: 100 gramı 25 kalori.

5- Kereviz – 100 gramı 16 kalori

Dört mevsim formda kalmak isteyenler unutmamalı ki, her 100 gram kerevizde yalnızca 16 kalori var.

6- Domates – 100 gramı 18 kalori

kalorisiz gıdalar

Domates, hem yemeklerde hem çiğ olarak hayatımıza bambaşka bir lezzet katıyor. 100 gramındaki 18 kaloriyle de kendine hayran bırakıyor.

7- Marul – 100 gramı 14 kalori

Salataların temeli, sandviçlerin lezzeti, kimi zaman da çıtır çıtır bir atıştırmalık… Hem lifli özelliği hem de 100 gramda 14 kalori bulunduran hafifliğiyle diyetlerin vazgeçilmezi.

8- Limon – 100 gramı 27 kalori

C vitamini deposu limon, salatalarda, zeytinyağlılarda veya içeceklerde kullanılabilir. 100 gramında 27 kalori bulunan bir besin.


Aç karnına limonlu su içmek zayıflatıyor!

9- Acı biber – 100 gramı 40 kalori

Antioksidan etkisi de olan acı biberin 100 gramında sadece 40 kalori var. Salatalarda, yemeklerde veya acıseverler tarafından tek başına tüketilebilir.

Acı biber faydaları: Dünyanın en iyi ve en ucuz ilacı

10- Turp – 100 gramı 16 kalori

Bol lifli, antioksidan özellikli, az kalorili bir diğer lezzet, turp. 100 gramında sadece 16 kalori bulunan bu lezzet gün içinde ne kadar tüketilse az.

11- Havuç – 100 gramı 42 kalori

Lif içeriği yüksek, kalorisi düşük bir diğer sebze de havuç. Kıtır kıtır yemesi en eğlenceli sebzelerden olan havuç 100 gramındaki 42 kaloriyle diyetlerin de vazgeçilmezi olabilir.

12- Lahana – 100 gramı 24 kalori

Lahana aslında bir kış sebzesi fakat bu lezzete kavuşmak isteyenler ilkbahar boyunca Brüksel lahanası tercih edebilirler. 100 gramında yalnızca 24 kalori bulunuyor.

13- Sade kahve – 100 mililitresi 10 kalori

Kahvesiz yapamayanlar, bu lezzeti gönül rahatlığıyla tüketebilirler. 100 mililitre sade kahvede yalnızca 10 kalori bulunuyor. Bu da bir Türk kahvesi fincanından biraz fazlaya denk geliyor. Türk kahvesi: Bu faydalarını biliyor muydunuz?

14- Şekersiz çay – 100 mililitresi 3 kalori

Şekersiz içildiği sürece, çay tiryakilerinin bu lezzetten ayrı kalmasına gerek yok. Bir çay bardağına denk gelen 100 mililitre çayda sadece 3 kalori bulunuyor.

Siyah çayın faydaları


Buradaki kalori değerleri ortalama değerler ve yiyeceklerin boyutlarından tutun da ne şekilde hazırlanarak yendiğine göre çeşitli faktörlere göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle bu yiyecekler olabildiğince doğal halleriyle yemek en sağlıklısı.

Sağlıklı kilo vermek için kalori hesabı yapmalı mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.