Avrasya Tüneli HGS sisteminde ceza skandalı

Avrasya Tüneli’nin girişinde bulunan HGS sistemleri yeterli bakiyesi olmayan sürücüleri geçişleri sonrasında uyarmıyor. Vatandaşa 3 bin TL’ye varan cezalar kesiliyor.

Avrasya Tüneli HGS sisteminde ceza skandalı

Avrasya Tüneli geçişinde HGS’si okunmayan sürücülerin mağduriyeti devam ediyor. Konuya ilişkin mağdurların sayısı her geçen gün artarken, bir vatandaş başına gelenleri Sözcü‘ye anlattı. Vatandaş, hem sistem HGS’sini okumadığı hem de kaçak uyarı mesajı gelmediği için 2 bin 921 TL cezaya mahkum olduğunu söyledi.

İşi gereği Avrasya Tüneli’ni sık sık kullandığını belirten sürücü, HGS’si okunmadığı için 2.921,60 TL’lik bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Ödemelerinin müşterisi olduğu bankanın otomatik ödemesinde olduğunu söyleyen sürücü, geçişlerde ücret alınmadığının farkında olmadığını ve bu durumun kendisine bildirilmediğini söyledi.


İlk geçiş ihlalinin 25.04.2017 günü gerçekleştiğini söyleyen sürücü sistemin 29.05.2017 tarihine kadar HGS’sini okumadığını ve bu süre zarfında kendisine her hangi bir bildirim veya uyarı yapılmadığını, yaşanan bu durumdan 19.06.2017 tarihinde kendisine ulaşan ve ödemesi istenen 2.921 TL tutarındaki yazıyla haberdar olduğunu belirtti.

avrasya tüneli hgs cezası şikayet

Gelen ceza kağıdının üzerinde bulunan numaralardan ilgili makamları aradığını ancak kendisine bir muhatap bulamadığnı söyleyen sürücü, yaşadığı olayı Cumhurbaşkanlığı’na ve Başbakanlık İletişim Merekezi’ne (BİMER) dahi yazdığını, en son kendisine verilen mail adresine durumunu anlattığını ancak ona da bir cevap alamadığını söyledi.

‘Geçiş ihlal ve cezaların bildirimi için iki aya yakın süre beklenmesi ve bu sürede herhangi bir uyarı yapılmaması doğru mudur?’ diyen sürücü, ilk ihlalinde kendisine haber verilse olayın bu duruma gelmeyeceğini, gerekli önlemleri haberdar olduğu gibi alacağını belirtti.

Çok sayıda mağdur var!


Avrasya Tünelini kullanan HGS mağduralarının sayısı oldukça fazla. İşte sikayetvar.com’da yer alan paylaşımlardan bazıları:

avrasya tüneli hgs ceza şikayet avrasya tüneli hgs ceza şikayet avrasya tüneli hgs ceza şikayet

Mimar Sinan’ın Şemsi Ahmet Paşa Camii’nde rant çatlakları


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.