Instagram ara ve keşfet aracı nasıl kullanılır?

Instagram ara ve keşfet özelliği ile içerik keşfi üzerine büyük önem veren birkaç sosyal medya platformundan biri. Peki Instagram ara ve keşfet aracını nasıl kullanabiliriz?

instagram ara ve keşfet aracını nasıl kullanabiliriz?
Instagram ara ve keşfet özelliği nasıl kullanılır?

Instagram’ı keşfet

Arama sonuçlarında veya Instagram’ın ‘keşfet’ bölümünde yer almanız, ekstra pozlama ve içeriğinizi başka türlü görmemiş olabilecek yeni kullanıcılara ulaşma şansı ile instagram ağındaki başarınızı artırmanın harika bir yoludur.

Arama çubuğunun altındaki ‘keşfetme’ kısmı. Bu bölüm, Instagram’a göre, Instagram faaliyetlerinize göre beğenebileceğiniz yayınları bulmanıza yardımcı olur .


Şimdi, Instagram’ın arama ve keşfetme özelliklerini işletmeniz için nasıl kullanabileceğinize derinlemesine bir göz atalım…

Instagram ara ve keşfet aracı nasıl kullanılır?

Arama sonuçlarında veya hedef kitlenizin ‘keşfet’ bölümünde bulunmak, markanızı takipçisi tabancanızın dışındaki kişilere göstermeye yardımcı olabilir. Ayrıca, yayınlarınız hakkında daha fazla katılım elde edebilir ve daha fazla takipçi kazanabilirsiniz.

Instagram’ın arama ve keşfetme özelliklerini öğrenmek için şu dört ipucunu deneyin:

1- Bir konum etiketi ve (dokuz) hashtag ekleyin

Yayınlarınız ve hikayelerinizin bir arama sonucunda görünmesi için, yayınınıza bir konum etiketi veya hashtag eklemeniz gerekir.

Bir yayına bir konum etiketi eklemek için, gönderinizi oluştururken önerilen herhangi bir yere dokunun. Etiketlemek istediğiniz yer önerilmiyorsa tercih ettiğiniz yeri aramak için “Konum Ekle” ye dokunun. Bulunduğunuz yeri bulamazsanız, bir tane oluşturabilirsiniz.

Bir hikaye için bir konum etiketi eklemek için, çıkartma seçeneğine ve ardından hashtag çıkartmasına dokunun. Ya da metin seçeneğine hafifçe vurup bir karma etiket yazın. Instagram, siz yazarken ilgili hashtag’ları tavsiye eder.

Mesaj başına 30 hashtag ekleyebilirsiniz , ancak TrackMaven Instagram’ın dokuz hashtag içeren yayınlarının etkileşim açısından en iyi performansı bulduğunu keşfetti.


2- Mesajlarınızı zamanlayın

Bir arama sonucuna dokunduğunuzda, en son yayın ilk olarak görünür (üst mesajlar dışında).

Yayınlarınızı Instagram arama için en iyi duruma getirmek için, hedef kitlenizin en çok olduğu zaman (Instagram’da gezinirken ve yayın ararken) yayınlamak istersiniz. Böylece, hedef kitleniz Instagram’da fotoğraflar ve videolar bulurken mesajınızın arama sonucunun tepesine yakın bir yerde görünmesi büyük bir olasılıktır.

Bir Instagram iş profiliniz varsa, Instagram analizlerinizde, takipçilerinizin en aktif olduğu günün ve saatin tipik bir gününü bulabilirsiniz.

Instagram’da bir iş  profiliniz yoksa, en uygun gönderme sürenizi öğrenmek için Union Metrics’in ücretsiz Instagram hesap denetimi veya WEBSTA gibi ücretsiz Instagram analiz araçlarını kullanabilirsiniz.

(İzleyicilerinizin etkinliğinin, hedef kitlenizin etkinliğini temsil ettiğini ve benim için güvenli bir varsayım olduğunu düşündüğümü varsaymaktayız.)

3- Büyük ve alakalı içerik oluşturun

Bir arama sonucunda, en üstteki dokuz ileti en belirgin alanı kaplar. Instagram’a göre, en iyi mesajlar popülaritesine (Beğenme, yorum ve paylaşımlar gibi sözleşmeler) göre seçilir. Dolayısıyla, yayınların ‘en iyiler’ bölümünde yer almasının en iyi yolu, takipçilerinizin ilgisini çekecek harika, alakalı içerik oluşturmaktır.

4- Öne çıkarılan canlı yayınlar

Instagram, arama ve keşfet sekmesinde en canlı videoları içerir.


Kuşkusuz, canlı videonuzun arama ve keşfet sekmesinde olması, yukarıdaki diğer ipuçlarından daha zor olabilir. Ancak kesinlikle buna değer! Öne çıkan canlı videolar, görüntüleyenlerin sayısı, etkileşimi ve kullanıcının bulunduğu yere yakın olması nedeniyle eğilim gösteren videolardır.

Instagram fotoğraf dünyasını nasıl değiştiriyor?