Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Yürüyüşü’nde CHP grup toplantısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öncülük ettiği Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde yol kenarında grup toplantısı yaptı. Erdoğan’a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, “2019’dan korkuyor” dedi.

“2019’da ya koltuk giderse diye korkuyor”

Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde yol kenarında hazırlanan ‘açık hava salonunda’ kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yüklendiği konuşması şöyle:

“Niye gelmiyorsun? Efendim sen benim dengim değilsin diyor. Bakın bu konuda bunu iddia edecek kişi aslında benim. Ama olsun. Onun gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için seninle tartışmaya katlanıyorum ben. Maden öyle neden sabah öğle akşam bana sataşıyorsun? Öyleyse otur karşıma.


Bütün bunlar niye oluyor? Size bir sır vereyim kimseyle paylaşmayın. Bütün bunlar, 2019’un korkusu nedeniyle oluyor. Korkuyor. Ya koltuk giderse diye. Ya arkadaş koltuk kimseye baki değildir. Koltuğun hakkını vereceksin, kul hakkı yemeyeceksin. Sen kul hakkı yiyorsun, koltuğun hakkını vermiyorsun. O yüzden biz bugün sokaklardayız, meydanlardayız, Adalet için yürüyoruz.

Sanıyor ki 2019’a da gene bir mühürsüz seçim ayarlarım. Buna da izin vermeyeceğiz. Sanıyor ki yine 2019’da bir Yüksek Seçim Kurulu ayarlarız, oraya gene bir çeteyi oluştururuz. Buna da izin vermeyeceğiz. 2019 Türkiye’de demokrasinin şaha kalktığı tarih olacaktır.”

Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Yürüyüşü'nde CHP grup toplantısı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a flaş çağrı: İstifa edecek misin? Ben siyaseti bırakacağım?

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü yaparak ‘yargı bağımsızlığını’ etkilediğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak “Hakimlere, mahkemelere talimat verdiğinizi ispat edersem, sen; namuslu ve onurlu bir insan gibi görevinden istifa edecek misin? Ben ispat edemezsem siyasi bırakacağım. Çünkü ben namuslu ve onurlu bir insanım” diye konuştu.


adalet yürüyüşü kemal kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısı konuşmasından satır başları:

Soruyorlar neden bu yürüyüş? Kendim için yürümüyorum. Adalet arayan bütün mağdur ve mazlumlar için yürüyorum. Bu benim insanlık görevim. Adaleti savunmak zorundayız. Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur. İnsanlık yoktur. Bize doğuştan gelen haklarımızı lütuf olarak sunmaya çalışanlar var. Bunu tarihte firavunlar söylerdi şimdi diktatörler söylüyor. Birisi bize anayasal haklarımızı lütuf olarak hatırlatıyorsa ben de ona diktatörlüğü hatırlatıyorum. Adalet için yürüdüğüm yolda tek başına yürüme kararı almıştım. Beni bu yolda yalnız bırakmayan tüm yurttaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Adalet olmadığı için yürüyoruz. Adalet olsa yüzümüz güler. Adaletin olmadığı yerde ne yapacağız. Yürüyoruz. Haklarımızı arıyoruz. Adaleti savunmak için kimseden izin alınmaz adalet Allah’ın emridir. Adalet ne zaman çöktü?  15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından herkes sokağa indi. İki ayrı 15 Temmuz var halkın 15 Temmuz’u Saray’ın 15 Temmuz’u. 20 Temmuz Saray’ın 15 Temmuz’u. 20 temmuz, OHAL çıkarma yetkisini hükümete veren kararnamenin tarihidir. Bu karara CHP karşı çıktı. Başbakan beni aradı ve hükümete yetki verileceğini söyledi.

Ben “Kusura bakmayın, bizi buna evet diyemeyiz” dedim. 105 bin 836 kamu görevlisinin işine son verdiler. Sorgusuz sualsiz. Kimse sormadı “Bunlara hangi gerekçeyle memuriyetten atıyorsun?” diye. Aileden birisini suçlu ilan ediyorlar ailenin tümünü suçluyorlar. Bu mudur darbe ile mücadele etmek? Adaleti bu şekile çökerttiler. 249 şehidimiz var, doğrudur. 3 tane linç edilen askerimiz var. Onların da haklarının savunulması lazım. ‘Kimse failleri bulun çıkarın mahkemeye’ dedim. ‘Haklısın’ dediler. 3 askerimiz linç edildi; daha dava bile açılmadı.  Hava Harp Okulu öğrencisi Burak Tekin linç edildi. Onun hakkını kim savunacak? Binlerce öğretim üyesinin işine son verildi. Bunların da hakkını kim arayacak? Biz arayacağız. İbrahim Kaboğlu hepiniz tanırsınız, dünyanın bütün hukukçuları tanır. Pasaportuna el konuldu, yurt dışına çıkmasına izin verilmiyor. Onun da hakkını biz arayacağız. 5 günlük er 290 gün hapisanede yattı.

6 günde 97 kilometre yol kat edildi


Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, altıncı gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.  ‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz beş gününde yaklaşık 97 kilometre yol katedildi. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklarda yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola sürelerinin de uzatıldığı belirtildi. Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün altıncı gün etabı saat 08:00 sıralarında başladı. Saat 13:00’da ise grup toplantısı için mola verildi.

MHP’nin tüzük kurultayı davası sonuçlandı: Meral Akşener’den yeni parti sinyali


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.