MHP’nin tüzük kurultayı davası sonuçlandı: Muhaliflerden flaş açıklamalar

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP’nin 19 Haziran’da yapılan olağanüstü genel kurulu ve alınan kararları iptal etti. Gözler şimdi davayı kaybeden muhaliflerde. Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’dan flaş açıklamalar…

MHP'nin tüzük kurultayı davasında mahkeme kararları iptal etti. Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'dan flaş açıklamalar...

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın öncülüğünde 19 Haziran 2016’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu iptal etti, alınan tüm kararların da yokluğunun tespitine karar verdi. Yani muhalif isimler davayı kaybetti.

Gözler muhaliflerde

Kararla birlikte gözler; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın gibi MHP’den ihraç edilen isimlerin siyasi gelecekleri ile ilgili alacakları kararlara çevrildi.


Meral Akşener konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde “Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha” dedi. Akşener gibi kongre sürecinin ardından MHP’den ihraç edilen ‘adaylardan’ Sinan Oğan ise ‘mücadele sürecek’ vurgusu yaptı. Koray Aydın ise yazılı bir açıklama yaparak ‘vicdanlar yaralandı’ dedi.

meral akşener mhp mahkeme açıklaması

Meral Akşener yeni parti kurabilir

Meral Akşener önceki gün yaptığı açıklamada “19 Haziran 2016 kurultayın yapıldığı gün. Bugün bir yıl oldu. AKP iki kongre yaptı. Yarın (bugün) mahkememiz var. Adalet nerede göreceğiz” demişti. Meral Akşener ve diğer isimlerin bugün çıkan karar sonrası siyasi kariyerlerini yeniden şekillendirmeleri bekleniyor. Kulislerde Akşener’in parti kurabileceği en çok konuşulanlar arasında.

meral akşener mhp mahkeme açıklaması

“Adaletin ruhuna El Fatiha”

Kongre döneminde MHP Genel Başkan adayı olan ve sonra partisinden ihraç edilen isimlerden Meral Akşener konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde “Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha” dedi.


meral akşener mhp mahkeme açıklaması

Sinan Oğan: Mücadelemiz sürecek

MHP’den ihraç edilen isimlerden eski milletvekili Sinan Oğan ise ‘mücadele sürecek’ vurgusu yaptı. İşte Oğan’ın yaptığı ilk açıklama:

“Geçtiğimiz yıl yaptığımız kurultay AKP’nin talimatlandırılmış Hakimlerince iptal edildi. Kurultay kararları yok sayıldı. Bu karar göstermiştir ki, Türkiye’de Adalet iktidarın emrindedir. Adalet Hakimlerin vicdanları yerine Hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ’nün emrine giren Adalet bugün AKP’nin emrindedir. Bugün en acil konu Adalet’i iktidar ve FETÖ tahakkümden kurtarmaktır. Adalet’i tahakkümden kurtarmadan Türkiye normalleşemeyecek, ülkede demokrasi sağlanamayacaktır. Talimatlandırılmış emir kulu hakimler ve mahkemeler MHP delegesinin  özgür iradesinin üstünde değildir, olamaz.  MHP’de Ülkücü İrade’yi hakim kılana ve Türkiye’de de Adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir…”

sinan oğan mhp mahkeme açıklaması sinan oğan mhp mahkeme açıklaması sinan oğan mhp mahkeme açıklaması sinan oğan mhp mahkeme açıklaması sinan oğan mhp mahkeme açıklaması sinan oğan mhp mahkeme açıklaması

 

Koray Aydın: Vicdanları yaralamıştır

Mahkeme kararı ile ilgili son kongredeki adaylardan MHP’li Koray Aydın’dan da açıklama geldi. Aydın yazılı olarak yaptığı açıklamada “Ülkücü iradenin haklı talepleri karşısında, parti yönetiminin tutumu ve nihayetinde yargının bugün verdiği karar vicdanları yaralamıştır. Olağanüstü kurultay taleplerinin haksız şekilde engellenmesi, sadece Ülkücü Hareket için değil, Türk demokrasisi için de büyük kayıptır. Partiiçi demokrasiye darbe vuran ve hak arama yollarını tıkayan tutum ve kararlar, Türk siyasetinde kötü birer emsal olarak anılacaktır. Türk milleti, MHP ve Ülkücü Hareket için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye azimli ve kararlıyız” dedi.

koray aydın mhp mahkeme açıklaması koray aydın mhp mahkeme açıklaması koray aydın mhp mahkeme açıklaması koray aydın mhp mahkeme açıklaması

Eski MHP’li Lütfi Türkkan: Bazen şer dediğiniz, hayıra vesile olurR…

MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfi Türkkan’dan Yargıtay’ın MHP kongre kararına tepki geldi. Türkkan, Yargıtay kararının kendileri için “süpriz olmadığını” belirterek, “ülkenin hangi süreçten geçtiği, adaletin hangi süreçten geçtiği belli. O yüzden şaşırmadık” diye konuştu.  Türkkan, Sözcü’ye yaptığı açıklama “bazen şer bildiğiniz şeyler de hayırlara vesile olur” diye konuştu.

Ümit Özdağ Twitter’dan açıklama yaptı:

ümit özdağ mhp mahkeme açıklaması

Ne olmuştu?


Milliyetçi Hareket Partisi’nde mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti tarafından 19 Haziran 2016’da düzenlenen olağanüstü tüzük kurultayında, parti tüzüğünde değişikliğe yönelik verilen önergelerinin tümü kabul edilmişti. Kabul edilen değişiklik önergeleriyle, parti tüzüğündeki “olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılmasını engelleyen” maddenin “seçim yapılabilir” şeklinde değiştirilmesi ve muhaliflerin kurultayına katılanların partiden ihraç edilmesinin önünün tıkanması planlanıyordu.

Meral Akşener yeni parti mi kuruyor? Adı ne olacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.