Öğrenciler yaz tatilini nasıl değerlendirmeli?

Aylar boyunca yaz tatilini bekleyen öğrenciler için uzun bekleyiş sona eriyor.

Öğrenciler yaz tatilini nasıl değerlendirmeli?

Öğrenciler yaz tatilini, yoğun ders ve sınav temposundan sonra ders çalışmadan geçirmek isterken veliler ise çocuklarının akademik birikimlerini unutmadan tekrar ederek değerlendirmelerini bekliyor.

Öğrencilerin tatile de ihtiyaçları olduğunu belirten Uğur Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, çocuklara yaz tatilinde derssiz zaman dilimleri de sunulması gerektiğini aktarıyor.


Öğrencilerin heyecanla beklediği yaz tatili yaklaştı. Ancak öğrencilerin ve velilerin uzun yaz tatili beklentisi birbiriyle uyuşmuyor. Sınav stresi ve yoğun ders temposundan çıkan öğrenciler yaz tatili boyunca hiç ders çalışmadan sürekli televizyon izleyerek, bilgisayar başında zaman geçirmek istiyorlar.

Velilerin bu süreçte çocuklarına karşı baskıcı tavır sergilememesi gerektiğini anlatan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi; “Anne ve babalar uzun yaz tatilinde çocuklarının bütün yıl öğrendiklerini unutmasından endişe duyuyorlar. Bu süreçte de baskıcı tutumlarıyla çocuklara doğruyu anlatmaya çalışıyorlar. Öncelikle ebeveynler, çocuklarının yoğun ve yorucu bir eğitim öğretim hayatından çıktığının bilincinde olmalılar”dedi.

Yaz tatili çocukların sosyal gelişimi için önem taşıyor

Yaz tatili

Yaz ayları çocukların kendilerini sanat, spor ve sosyal açıdan geliştirebilmeleri için bir fırsat. Veliler tatil döneminde çocuklarını yetenekleri doğrultusunda çalışmalara yönlendirmeli diyen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi;


“Anne ve babalar bu süreçte çocuklarına yazın sadece tatil yapılmayacağını, tatil dışında spor, sanat ve kültürel etkinliklerde de bulunmalarının bir fırsat niteliğinde olduğunu doğru bir dille anlatmalı. Ayrıca veliler, uzun tatil döneminde istedikleri zaman diliminde ders çalışarak bütün yıl öğrendikleri bilgileri tazeleyebileceklerini de mutlaka çocuklarına söylemeliler” dedi.

Öğrencilerin fiziksel gelişimleri için spor faaliyetlerine de yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Psikolojik Danışmanlık Birimi; “Ders temposundan sıkılan öğrenciler, sosyal olarak gelişimleri için rahat bir zaman dilimine ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle derssiz geçirecekleri zamanlarda yetenekleri ölçüsünde mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmelerine yardımcı olunmalı. Su sporları,  basketbol ve voleybol gibi aktiviteler duyusal gelişimlerine de katkı sağlayacaktır” dedi.

Zayıf dersi olan öğrenciler için planlama şart

Başarısız dersi olan öğrencilerin yaz dönemi boyunca sürekli ders çalışmasını beklemenin yanlış olduğunu belirten Psikolojik Danışmanlık Birimi; “Zayıf dersi olan öğrenciler tatilde verimli çalışmak için bir plan oluşturmalılar. Bir plan dahilinde yapacakları tekrarlar öğrenciyi sık boğaz etmeden başarısız olduğu dersle bağ kurmasını sağlayacaktır” dedi.


Tatil döneminde kültürel etkinliklere de zaman tanınması gerektiğini vurgulayan Birim; “Yaz tatili boyunca yapılacak en iyi şeylerin başında görülmesi gereken tarihi yerleri ziyaret etmek geliyor. Bu kültürel aktiviteler anne, baba ve çocuk arasındaki etkileşimi de artırarak aradaki aile bağlarını kuvvetlendiriyor” dedi.

Yaz tatilinde çocuğunuz için 5 etkinlik önerisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.