Siber saldırılarla en çok kimlik hırsızlığı olan 10 ülke

Siber saldırıların en çok hangi ülkelerde gerçekleştiğini hiç merak ettiniz mi? Son yıllarda siber suçlarla ilgili şaşırtıcı istatistikler ortaya çıkaran ve en çok saldırı gerçekleştiği yer olan yazılım şirketi Symantec, İnternet güvenlik raporunu yayınladı.

Siber saldırılarla en çok kimlik hırsızlığı olan 10 ülke

En çok kimlik hırsızlığı yaşanan ilk 10 ülke:

Son sekiz yılda, veri ihlalleri nedeniyle 7,1 milyondan fazla kimlik ortaya çıkmıştır. Bazı ülkeler diğerlerinden daha savunmasızdır. İşte kimliklerin en fazla olduğu ilk 10 ülke çalınmış durumdadır.

1- Amerika Birleşik Devletleri

Çalınan kimlikler: 791.820.040


Büyük nüfusu, çok sayıda şirket ve teknolojinin benimsenmesi nedeniyle Birleşik Devletler çalınan kimlik miktarı açısından diğer tüm ülkeleri kolayca aşıyor. Aslında ABD’de yaşanan kimlik hırsızlığı istatistikleri, toplamda ilk dokuzun geri kalanınınkinden iki kat fazla.

2- Fransa

Çalınan kimlikler: 85.312.000

Fransa çalınan en kimlikler için ikinci sırada yer aldı. Bu çoğunlukla geçen yılki Dailymotion ihlalinden kaynaklanıyor – ülkenin kurban ettiği en büyük veri ihlallerinden biri. Aslında, Dailymotion ihlali, 85 milyondan fazla kimlik hırsızlığına neden oldu.

3- Rusya

Kimlikler çalındı: 83.500.000

Fransa, Rusya’nın çok ötesinde, kimlik hırsızlığı konusunda bronz madalya alır. Rusya davasında, bu çalınan kimliklerin çoğu, Mail.ru’yi hedef alan iki büyük ihlalden kaynaklandı. İlk ihlallerde bulunan bilgisayar korsanları ellerini 57 milyon e-posta adresine, ikinci sırada 25 milyon hesap ele geçirdi.

4- Kanada

Çalınan kimlikler: 72.016.746

Kanada, yalnızca en çok çalınan kimlik listesinde dördüncü sırada değil, aynı zamanda veri ihlali miktarı listesinde üçüncü sırada. Ayrıca fidye yazılımından çok etkileniyor.

5- Tayvan

Çalınan kimlikler: 30.000.051

Ağustos 2015’te, Tayvan’daki birçok İnternet kullanıcısı, kendisini virüsten koruma şirketlerinin web siteleri olarak gizleyen Backdoor.Dripion adlı kötü amaçlı bir yazılım tarafından hedef alındı .


6- Çin

Çalınan kimlikler: 11.344.346

Çin, Suckfly, Buckeye ve Tick gibi casusların en önemlilerinden üçünü casusluk motivasyonuyla barındırıyor. Bununla birlikte, ülke siber suçların kaynağı olsa da, aynı zamanda bir mağdur olmaktadır.

7- Güney Kore

Çalınan kimlikler: 10.394.341

Mayıs 2016’da Microsoft, Internet Explorer’da bir güvenlik açığı saptadı. Ne yazık ki, güvenlik açığı Güney Kore’de hedefli saldırılarda istifade ediliyordu.

8- Japonya

Çalınan kimlikler: 8.301.658

Kimliklerin çalındığı ülkeler listesinde sekiz numara değil, aynı zamanda en veri ihlali için yedinci sırada yer alıyor. Japonya ayrıca fidye aygıtıyla da çok etkileniyor.

9- Hollanda

Çalınan kimlikler: 6,595,756

Hollanda, en fazla sayıda kimlik çalınan en büyük Avrupa ülkelerinden biridir. Sadece bu değil, aynı zamanda fidye yazılımından en çok etkilenen bir bölge ve birçok saldırının ortaya çıktığı bir kaynak olarak listeye giriyor.

10- İsveç

Çalınan kimlikler: 6,084,276


İsveç, listede en dikkat çeken hedef saldırı gruplarından Strider’ın hedefi olan 10. sırada yer aldı. Grup 2011’de piyasaya çıktı, ancak Symantec 2016 yılına kadar onu keşfetmedi.

Yargıtay kararlarına göre Kişisel Veri nedir?