Staj dönemini verimli kullanmak isteyenlere öneriler

Eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğrenciler için staj dönemi başladı. Staj dönemini verimli kullanmak için ne yapmalı?

Staj dönemini verimli kullanmak isteyenlere öneriler

Staj dönemini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen işverenlere ve gençlere önerilerde bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, “Zorunlu ya da gönüllü, türü ne olursa olsun staj, hem öğrenciler hem de işverenler için son derece önemli bir aşama” dedi.

Zorunlu ya da gönüllü, stajın her türünün iş hayatına atılan ilk adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Duyarlar, “Gençler, staj dönemini en iyi şekilde değerlendirmeye gayret etmeliler. Özellikle yetiştirmek üzere çalışana ihtiyaç duyan işverenler açısından da stajyerlerin varlığı önemli bir artı” dedi.


Planlama yapılmalı

“Her iki tarafın da staj dönemini geleceğe yatırım olarak görmesi gerekiyor” diye konuşan Duyarlar, “Bu sayede mümkün olan en verimli şekilde değerlendirmek de mümkün olabilir. İşverenler her şeyden önce, stajyerler için mutlaka gerekli planlamayı yapmalılar. Kimin hangi bölümde görevlendirileceği, hangi stajyerlerin sorumluluğunun hangi çalışanlara verileceği gibi konular mutlaka staj döneminden önce belirlenmiş olmalı.

Böylece hem stajyerlerin işyerindeki zamanlarını en iyi şekilde kullanabilmelerinin önü açılmış olur hem de işverenler gelecekte ihtiyaç duyacakları çalışanları önceden yetiştirmeye başlamış olurlar. Bu şekilde bir planlama stajyerlerin eğitimleri ve donanımları ile ilgisiz işlerde görevlendirmelerini de önleyeceği için, motivasyonlarının artırılmasına da yardımcı olacaktır” dedi.

Stajyerlerin bakışı da önemli


Stajyerlerin staja bakış açılarının da belirleyici bir faktör olduğunu söyleyen Duyarlar, “İş hayatına sıfırdan başlayacak genç arkadaşlarımız için staj çok önemli bir aşama. Staj dönemi boyunca yetenek ve becerilerini doğru şekilde ortaya koyabilirlerse, eğitimlerini tamamladıklarında iş arama sürecine girmelerine bile gerek kalmayabilir” diye konuştu.

Aziz Sancar’dan gençlere tavsiyeler: Konuşmak değil, çalışmak lazım!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.