Aziz Sancar’dan gençlere tavsiyeler: Konuşmak değil, çalışmak lazım!

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinin davetiyle geldiği Bakü’de Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Aziz Sancar'dan gençlere tavsiyeler: "Konuşmak değil, çalışmak lazım"

Bakü Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenim gören Azerbaycanlı gençlerle buluşan ve onlara başarının formülünü anlatan Sancar, toplumun ancak bilimle kalkınabileceğini söyleyerek “Başarı istiyorsanız, çalışın.” dedi.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Elşen Bağırzade, Azerbaycanlı akademisyenler ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleriyle buluştu.


Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, Enstitü olarak bugüne dek pek çok önemli şahsiyeti ağırladıklarını ancak bugün bilim dünyasına ismini altın harflerle yazdıran, aynı zamanda mütevazılığı, vatan ve millet sevgisi ile gönüllerde taht kuran değerli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı ağırlamaktan şeref duyduklarını ifade etti. Yıldırım, Sancar’ın Yunus Emre sevgisinden de övgüyle söz etti.

Gönül üstadı Yunus Emre’ye olan sevgisinden bahsederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Aziz Sancar şunları söyledi:”Yunus Emre’ye olan sevgim kelimelerle ifade edilemez. William Shakespeare İngilizler için ne anlama geliyorsa, Yunus Emre de Türkler için aynı anlama geliyor. Üstelik Yunus Emre daha derin, daha değerli bir şahsiyet. Çok kitap okudum, çok yazar, çok şair tanıdım ancak Yunus Emre gibisini görmedim.”


Aziz Sancar, ardından Yunus Emre’nin “Şöyle Garip Bencileyin” şiirinden bir dörtlük okudu.

“Başarı ancak çalışmakla olur”

Aziz Sancar

Başarılı olmak için laf değil iş üretmek gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Sancar, “Bir şeyler söylemekle hiçbir şey olmuyor; çalışmak gerek, çaba sarf etmek gerek. Sadece çok çalışarak başarı elde edebilirsiniz. Çabayla elde edilen başarıyı kimse inkar edemez. İster Amerika ister Avrupa isterse de dünyanın herhangi bir yeri olsun, kimse çalışkan insanın karşısında duramaz.” şeklinde konuştu.

“Türk dünyasını temsil ediyorum”

Bir bilim insanı olarak yalnızca Türkiye’yi değil, tüm Türk dünyasını temsil ettiğine inandığını söyleyen Prof. Dr. Sancar, “Nobel Ödülü’nü almaya gittiğimde Türkiye bayrağı rozetini ve Osmanlı tuğralı kravatımı takmıştım. Ben sadece Türkiye’yi değil, bütün Türk dünyasını temsil ediyorum. Ben Türkiye’ye ve Türk dünyasına borcumu ödedim.” dedi.


Bakü Yunus Emre Enstitüsünün hatıra defterini imzalayan Sancar, Türkçe öğrenim gören Azerbaycanlı gençlere emeğin ve çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Başarılı bir senaryo: ‘Aziz’ Sancar’ın naifliği


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.