Türkiye’nin internet kullanımı ve 4,5G verileri açıklandı

Ülkemizde 4,5G hizmetlerinin verilmeye başlamasıyla birlikte mobil İnternet kullanımının hızla arttığı ve cihazı veya SIM kartı 4,5G hizmetine uyumlu olanların aylık İnternet kullanımının 5,5 gigabaytı geçtiği belirlendi.

Türkiye'nin internet kullanımı ve 4,5G verileri açıklandı!

Interpress’in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin hazırladığı ‘Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporundan derlediği bilgilere göre, haberleşme sektöründeki sabit telefon hizmeti abone sayısının 2016 sonunda 11 milyon olduğu, Makineler Arası İletişim (M2M) abonesinin ise 4,1 milyonu geçtiği tespit edildi. İnternet hızı ölçme işleminizi Speedcheck üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Nüfusun yüzde 94,9’u mobil abonesi…

mobil abonesi

Rapora göre, ülkemizde mobil abone sayısının 75,7 milyona yükseldiği buna göre nüfusumuzun yüzde 94,9’unun mobil abonesi olduğu ortaya çıktı.


2017’nin ilk üç ayında da 413 dakikalık ortalama aylık mobil kullanım süresiyle Türkiye’nin önceki dönemlerde olduğu gibi Avrupa ülkeleri arasında ilk sıradaki yerini koruduğu belirlendi.

Medyaya da bu konuda oldukça fazla haber yansırken televizyon, İnternet ve yazılı basında yılbaşından bu yana 4,5G hakkında 13 bin 627, mobil İnternet ile ilgili ise 5 bin 614 haber çıktığı tespit edildi.

56.4 milyon kişi 4,5G’ye geçti…

Nisan 2016’da kullanıma giren ve daha yüksek mobil veri hızı sağlayan 4,5G hizmetleri giderek artarken, 4,5G hizmeti aboneliğine, birinci yılın sonunda yaklaşık 56,4 milyon kişinin geçtiği görüldü.


Ancak bazı cihaz veya SIM kartların 4,5G hizmetine uyumlu olmaması nedeniyle aktif olarak bu hizmeti kullanabilenlerin sayısı mart ayı sonu itibarıyla yaklaşık 22 milyon oldu.

Mobil geniş bant İnternet abonelerinin aylık ortalama kullanımı 2,5 gigabayt seviyesindeyken cihazı ve SIM kartı 4,5G hizmetine uygun olan 4,5G abonelerinin data kullanımı ise aylık 5,5 gigabaytı geçti.

Hedef 5G’ye geçen ilk ülkeler arasında olmak…

Yüksek hızlı İnternet için en önemli gerekliliklerden olan fiber altyapı ve fiber abone sayısında da önemli ölçüde artış gözlenirken, fiber altyapı uzunluğunun son bir yılda yaklaşık yüzde 9,2 artarak, 297 bin 620 kilometreye ulaştığı, fiber abone sayısının ise 2 milyonu aştığını belirlendi.


Geniş bant mobil İnternet’in Türkiye’de her geçen gün daha fazla geliştiği açıklanırken, endüstriyel standartları henüz tanımlanmakta olan 5G’ye yönelik çalışmaların ise uluslararası arenada hızla devam ettiği ve Türkiye’nin dünyada 5G ile tanışan ilk ülkelerden biri olmasının hedeflendiği tespit edildi.

Türkiye’de İnternet kullanıcıları hangi tehditlere maruz kalıyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.