Barkın Bayoğlu (Altın Elbiseli Adam) hayatını kaybetti

Motosiklet camiasının usta ismi ‘Altın Elbiseli Adam’ Barkın Bayoğlu, dün gece İstanbul’da geçirdiği kazada kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Barkın Bayoğlu (Altın Elbiseli Adam) hayatını kaybetti

Motosiklet dünyasının ünlü isimlerinden “Altın Elbiseli Adam” olarak bilinen Barkın Bayoğlu, dün gece Boğaziçi Köprüsü çıkışında yayaya çarptı. Bayoğlu kaldırıldığı hastanede, çarptığı Buğra Erdem isimli genç ise olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaza Boğaziçi Köprüsü çıkışında gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kaza; köprü çıkışında araçlarını park edip aşağı indikten sonra tartışmaya başlayan çift, tartışarak yolda yürümeye başladı.


Yolda tartışarak yürüyen çift

Bu esnada Anadolu Yakası’ndan gelen Barkın Bayoğlu yönetimindeki motosiklet, yolda tartışarak yürüyen iki kişiden Buğra Erdem isimli gence çarptı. Buğra Erdem olay yerinde yaşamını yitirdi. Bayoğlu ise olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Motosiklet dünyasında ‘Altın Elbiseli Adam’ lakabıyla bilinen Bayoğlu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

2016’da geçirdiği kazayı ucuz atlatmıştı

Barkın Bayoğlu (Altın Elbiseli Adam) hayatını kaybetti

Barkın Bayoğu, 31 Ağustos 2016 tarihinde de Şile yolunda arkadaşı Fuat Domaniç ile birlikte kaza geçirmişti. Bir anlık dalgınlıkla birlikte saatte yaklaşık 160 kilometre hızla ilerlerken çarpışan ikili, yere düştükten sonra metrelerce sürünerek taklalar atmışlardı. Barkın Bayoğlu kazaya ilişkin görüntüleri ve açıklamalarını da esprili diliyle anlatmıştı.

Barkın Bayoğlu (altın elbiseli adam) kimdir?

Altın Elbiseli Adam lakabı nereden gelmiştir? İşte Barkın Bayoğlu hakkında merak edilen her şey…

Barkın Bayoğlu kimdir?

Barkın Bayoğlu (Altın Elbiseli Adam) hayatını kaybetti

Barkın Bayoğlu, 1975 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul’da başladığı ilkokula, ailesinin İngiltere’ye göç etmesi ile orada devam etti. Belçika’da siyasal bilimler okuyan Barkın Bayoğlu, Türkiye’ye geri döndüğü vakit Bilgi Üniversite Siyasal Bilimler ve Uluslar Arası İlişkiler Bölümü’ne devam etti ve buradan mezun oldu. Bilgi Üniversitesi’nin ilk mezunlarından olan Barkın Bayoğlu, 1998’de dördüncülük ile mezun oldu.


Barkın Bayoğlu’nun motorsiklete olan ilgisi ilkokul zamanlarına dayanıyor. İngiltere’de gittiği fuarda motorsiklet sevdası başlayan Barkın Bayoğlu, ilk motorsikletine lisede sahip oldu.

Barkın Bayoğlu, 2000’li yıllarda Telsim’de eğitmen olarak çalışmaya başladığını ifade ediyor. Daha sonra bir ara Kazakistan’da çalışan Barkın Bayoğlu, burada çalışması sonrası biriktirdiği para ile oto sanayiide kendisine bir atölye satın aldı. Bu atölyede çevresindekilerin söylediklerine kulak tıkayan Barkın Bayoğlu, ilk motorsikletini bir scooter’den bir chopper’e dönüştürdüğünü anlatıyor.

Barkın Bayoğlu, askerlik için gittiği Afganistan’da barış gücünde gönüllü olarak çalıştı. Askerden döndükten sonra ise İki Teker dergisinde motorsiklet test ve editörü oldu. Derginin istifa etmesi ile Oto Haber dergisinden çalışmaya başladı.

Altın Elbiseli Adam nasıl çıktı?

Barkın Bayoğlu, Kazakistan’da çalışırken bir müzede gördüğü M.Ö. 5. yüzyılda ölen bir prensin, altından elbisesi ve kırmızı bir kaftanı ile birlikte gömüldüğünü ve üzerindeki yazıların Türkçe olmasından etkilenir. Türkiye’ye döndüğü zaman bir video çekiminde giydiği tulumun altın rengi olması ile Altın Elbiseli Adam fikri ortaya çıktı.

Barkın Bayoğlu ve yönetmen iki arkadaşı ile birlikte çektikleri motorsiklet videoları ilgi görmeye başlayınca ilk önce Showmax’te Piston adlı bir program yaptılar. 10 bölüm süren program sonrasında Barkın Bayoğlu, arkadaşlarının ısrarı üzerine Skytürk’te Altın Elbiseli Adam olarak programa başladılar. Daha sonra ise 2012 yılı başlarında Okan Bayülgen ile 18 TV kanalı işine girdi. Bir çok dergide motosiklet üzerine yazıları büyük ilgi ile karşılanmıştı.


Barkın Bayoğlu’nun motorsiklet videolarını, incelemelerini ve programlarını takip eden hatırı sayılır bir takipçisi, hayranı vardı.

Korkularımızı nasıl yönetebiliriz?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.