İstanbul’da sel felaketi şok görüntüler

İstanbul’da sağanak yağış sonrası sel felaketi yaşandı. Deniz ulaşımı da aksadı, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli ise ulaşıma kapatıldı. Atatürk Havalimanı’nda uçuşlarda sorunlar yaşanıyor. İstanbul’daki selden ilk görüntüler…

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmurla birlikte dolunun da etkili olduğu görüldü. Taksim’de çok yoğun bir şekilde dolu yağdı. Metro İstasyonunda kadar dolu yağdığı görüldü.


Şiddetli yağışla birlikte birçok ana caddeyi ve yolu sular bastı. Şiddetli yağışla birlikte Yenibosna ve Çobançeşme’de su birikintilerinin oluştuğu yollarda vatandaşlar yürümekte araçlar ise ilerlemekte güçlük çekti.

istanbul sel felaketi şok görüntüler

Avrasya Tüneli kapatıldı

Deniz ulaşımında aksaklıklar sürerken, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli’nin, yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapandığı belirtildi. Kent genelinde akşam saatlerinde yer yer dolu şeklinde yağan sağanak nedeniyle trafikte de aksamalar yaşanıyor. Avrasya Tüneli de yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapatıldı.

E-5 karayolunu su bastı

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti. İstanbul’da Eminönü ve Zeytinburnu tramvay seferleri aksamalı olarak gerçekleşiyor.

istanbul sel felaketi şok görüntüler

Trafik durdu

Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. İBB’nin trafik haritasında yoğunluk yüzde 80’leri buldu.

Kurtuluş Pangaltı’da mezarlık duvarı çöktü

İstanbul, Kurtuluş’ta mezarlık duvarının çöktüğü ve duvarın altında insanların olabileceği bildiriliyor. Afet benzeri yağışın sürdüğü sırada Kurtuluş’taki Pangaltı Ermeni mezarlığının duvarı çöktü. Çöken parçaların altında kalanlar oldu. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi.


istanbul sel felaketi şok görüntüler

Haydarpaşa Limanı’nda yangın çıktı

İstanbul’da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı’ndaki vincin yağ varillerinin üzerine devrilmesi sonucu yangın çıktı.

Kentte akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı’ndaki vinç, yağ varillerinin üzerine devrildi. Varillerin patlamasıyla başlayan yangına çevredeki ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti.^Yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı.

istanbul sel felaketi şok görüntüler

Atatürk Havalimanı’nda uçuşlara yağmur engeli

İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli yağış, Atatürk Havalimanı’ndaki uçuşları da olumsuz yönde etkiledi. Yağış nedeniyle bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen yağmur etkisini sürdürürken Atatürk Havalimanı’nda şiddetli yağıştan nasibini aldı. Yağışın etkisiyle Havalimanı’nda iniş yapmaya hazırlan uçaklar bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklar ise başka meydanlara yönlendirildi.

Havalimanından kalkış yapmaya hazırlanan uçaklar ise bir süre beklemek zorunda kaldı. Şiddetli yağışın etkisiyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş katından terminali içerisine su sızıntısı meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen havalimanı yetkilileri su sızıntısının yaşandığı bölgedeki yolcuları uzaklaştırarak önlem aldı. Görevliler terminal içerisindeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

istanbul sel felaketi şok görüntüler

İDO’da sefer iptalleri yapıldı

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) hızlı
feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 17.30’daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı. İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.

istanbul sel felaketi şok görüntüler
İstiklal Caddesi girişi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde etkili olan yağış bazı bölgelerde dolu olarak kendini gösterdi.


Akçay ve Güre mahallelerinin yüksek kesimlerinde dolu tanelerinin boyu ceviz büyüklüğüne kadar ulaştı. Saat 18.00 sıralarında başlayan yağmur, Akçay ve Güre’nin yüksek kesimlerinde doluya dönüştü. Ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri fotoğraf karelerine yansıdı. Bölgede sağanak yağış devam ediyor.

Marmaris’te orman yangını son görüntüler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.