3. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali

2014 yılında “Bu Festival Marmaris’in Marmaris Hepimizin” sloganıyla yola çıkan ve 2016 yılında ülkemizin en başarılı festivalleri arasında anılan Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl 5-8 Ekim tarihlerinde üçüncü kez konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

3. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali

Tamamen gönüllülük esasına dayalı “MarmariSANart” topluluğunun bir projesi olan festivalimiz sanatı geniş kitlelere ulaştırmayı, alternatif turizme zemin oluşturmayı, yerli ve yabancı genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmayı, gelecekte Marmaris’i kısa filmin merkezi konumuna getirerek Marmaris ve çevresinin “kısa film” platosu olarak kullanımı yönünde çalışmalar yapmayı, yurt içinden ve yurt dışından festivale katılan “kısa film” yönetmenlerine film çekme olanağı sağlamayı amaçlıyor.

Geçen yıl 418 film başvurusunun yapıldığı festival, bunların arasından seçilen 110 tanesini, dört gün boyunca sekiz farklı mekanda çok sayıda izleyiciyle buluşturdu.


marmaris uluslararası kısa film festivali

Film gösterimlerinin yanı sıra, geçen yıl büyük ilgi çeken ve bu yıl da festival programının bir parçası olması planlanan söyleşi, panel ve atölye çalışmaları gibi etkinliklerde davetli yönetmen, oyuncu, akademisyen ve sinema emekçileri sinema sanatı ve sektörü üzerine değişik konulardaki bilgi, görüş ve önerilerini izleyicilerle paylaşacak. Ekim 2017 tarihinde düzenlenecek olan festivale yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda yönetmen, senarist, oyuncu, televizyoncu, yazar, yapımcı, film eleştirmeni ve müzisyenin katılması beklenmektedir.

marmaris uluslararası kısa film festivali ediz hun

Uluslararası ve ulusal olmak üzere iki ana bölümden oluşan festivalin Uluslararası kısa film bölümünde sadece film gösterimleri yer alacak olup uluslararası dalda yarışma yapılmayacaktır. Ulusal bölümde ise kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel filmler izlenip içlerinden gösterim programına ve yarışmaya katılacak filmler belirlenerek  daha sonra ana jüri ve halk  jürisi tarafından her dalın en iyilerine ödül verilecek, Liseler arası ulusal kısa film yarışma bölümündeki filmler için ayrı değerlendirme yapılmayacaktır. Gösterim programına alınan filmler, festival süresince sinema salonlarında, Kültür merkezlerinde ve akşamları birçok açık hava mekanında perdeler kurularak halkla buluşturulacaktır.

marmaris uluslararası kısa film festivali

İlk kez ön jüri özel ödülü verilecek

Festival Jürisi yönetmen, sinema yazarı, oyuncu, yapımcı, görüntü yönetmeni gibi sanat emekçilerinden oluşacak ve bölge halkını festivale ortak etmek amacıyla bir halk jürisi oluşturulacaktır. Halk jürisinde görev yapacaklara yönetmenler tarafından sinema semineri verilecek, Halk Jürisi Ödülünü kazanan filmin yönetmeninin bir sonraki filminin yapımcılığı Koz Yapım tarafından sağlanacaktır. Bu seneki festivalin bir yeniliği de, Türkiye’de ve Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ilk kez Ön jüri Özel Ödülü verilecek olmasıdır.


marmaris uluslararası kısa film festivali ediz hun

Festival Başkanlığını Şeref ÖZTÜRK‘ün üstlendiği organizasyonda, 3. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Danışma Kurulu Sinema Prof. Bülent ÖZKAMGazeteci, Yapımcı ve Televizyoncu Gürkan HACIR, Yönetmen Engin AYÇA, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Gülsen TUNCER,  Yapımcı Özlem KÜSKÜ, Yönetmen Jale İNCEKOL, Kameraman Filiz ÇAKMAK’tan; Ön Jüri üyeleri ise Prof. Bülent ÖZKAM, sinema araştırmacısı Hayri ÇÖLAŞAN ve Yönetmen Alper Şenden oluşmaktadır.

marmaris uluslararası kısa film festivali

Verimli ve başarılı bir festivali daha hep birlikte gerçekleştirmek umuduyla, bir kez daha “Bu Festival Marmaris’in Marmaris Hepimizin” diyoruz.

Saygılarımızla,

Şeref ÖZTÜRK
Festival Başkanı

marmaris uluslararası kısa film festivali


Ana jüri ile ilgili bilgi ve festival programı ilerleyen tarihlerde açıklanacak olup, festival hakkında detaylı bilgi ve katılım koşulları için marmarisfilmfest.com ziyaret edilebilir.

Yüksel Aksu: İlk filmimden önce adam yerine koyulmadım!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.