AKP ekonomisi çöküyor!

AKP iktidarı, geçtiğimiz günlerde; buğdayın gümrük vergisini %130’dan %45’e düşürdü; arpanın gümrük vergisini %130’dan %35’e düşürdü; büyükbaş hayvancılığın ise %130’dan %26’ya düşürdü. Bireysel Emeklilik Sistemi’ni ve işsizlik fonunu ise hiç sormayın!..

akp ekonomi türkiye ekonomisi

AKP ekonomisi çöküyor!

15 yıllık iktidarın ekonomisi ilk defa bu kadar çuvallamış durumda…

Zaten ülkenin her yeri yangın yerine dönmüş, dış politikası çökmüş, içerideki sorunlar ise ayrı bir dert…


İktidarı her zaman uyguladığı politikalarla eleştirmişimdir. İktidar yetkilileri, mahallenin “sokak delikanlıları” gibi davranıyor. Ülkenin ağabeyi gibi hareket etmesi gerekirken “mahallenin ağabeyi” gibi davranıyor.. Bir Almanya ile kavga ediyor; dönüyor, Rusya ile kavga ediyor. Sonuçları kime patlıyor? Tabi, olan bu millete, bu halka oluyor!

Nasıl olsa AKP’nin tuzu kuru! Devlet de onlar paşa da onlar! AKP’liler alıp başını yürümüş! Ekonomik kriz olsa ne olur, dokunur mu AKP iktidarına?!..

AKP diplomatik ilişkilerin nasıl yürütüleceğini bilmediği için maalesef uluslararası çevreden gelen gerek siyasi ve gerekse ekonomik baskılar halkın sırtında patlayan bir sopaya dönüşüyor?

Samimi olmak gerekirse Rusya veya Almanya ile kendimizi karşılaştırmamız mümkün mü? Tabi ki hayır! Almanya’nın ürettiği bir araba bile Türkiye ekonomisinin bilmem ne kadarı? Soğuk Rusya’nın “soğuk başkanı” Putin, uçak krizinden sonra tabiri caizse ekonomide “Türkiye’nin anasını ağlattı!”

Ülkeye giren Türk mallarını gönderdi, Türkiye’nin turizmini baltaladı… Gerçekçi olmak gerekir; Türkiye onlar kadar güçlü bir ekonomiye sahip değil! Geçtiğimiz haftalarda iktidar yetkilileri Türkiye’nin, Çin ve Hindistan‘dan sonra en çok büyüyen üçüncü ekonomi olduğunu açıkladı. Doğrudur; ancak, yine aynı şeyi yaptılar! Sadece halkın görmesi, bilmesi gerekenleri söylediler ama madalyonun öbür yüzünü göstermediler! Türkiye’de yapılan yatırımın %2’de kaldığını söylemediler her zaman olduğu gibi!

Bu halka başka bir yalan daha söylediler, söylüyorlar! “16 Nisan’dan sonra Türkiye ekonomide çağ atlayacak ve Türkiye ekonomisi 2023 yılında ilk 10 ülke içerisine girecek” dediler…

Büyük yalan!

Türkiye şu an için ekonomik sıralamada kimi araştırmaya göre 16. kimi araştırmaya göre ise 17. sırada. Bu ekonomik gidişle bırakın ilk 10’a girmeyi şu anki konumunu korusa yeterlidir. Türkiye üretim yapmadan, inşaat ekonomisi ile büyümeye çalışıyor! Konut sayısının artmasıyla ekonomi büyümez! Bunu, AKP’nin bakanları da biliyor ama itiraf edemiyorlar!

Çiftçinin ise idam kararı verilmiş…


AKP iktidarı, geçtiğimiz günlerde;

Buğdayın gümrük vergisini %130’dan %45’e düşürdü.

Arpanın gümrük vergisini %130’dan %35’e düşürdü.

Büyükbaş hayvancılığın ise %130’dan %26’ya düşürdü.

Çiftçi memnun mu bu durumdan? Ben memnun olmadıklarını düşünmüyorum! Memnundurlar herhalde bu durumdan! Hatırlarsak, Ordu’da fındık üreticisi AKP’ye kızıp fındık yakmıştı; sonra gidip yine AKP’ye oy vermişti! O yüzden çiftçi yine AKP’nin yanında olacaktır!

AKP şimdi de, beceremediği BES’e (Bireysel Emeklilik Sistemi) yeni bir düzenleme getirmeye çalışıyor! BES’ten istediğini alamayan iktidar, “45 yaş altındakilerin zorunlu” olarak katıldığı yaş sınırını kaldırarak 45 yaş üzerindekileri de bu sisteme kaydetmek istiyor ve / veya ilk iki ay zorunlu katılımı sekiz aya çıkarmanın peşinde!

İşsizlik fonunda biriken 100 milyar liraya yakın bütçeyi kullanmasına rağmen ülke ekonomisini döndüremeyen iktidar, ekonomide yeni çıkışlar arıyor!

Dünyada yapılan “sefalet endeksi” araştırmasında ise Türkiye, iflas noktasına gelen Yunanistan’ın hemen arkasında 6. sıradadır (1. sırada Venezuela)…


Tüm bu emareler, AKP ekonomisinin hızla çöktüğünü gösteriyor!..

Yeni bir devlet de kurarsınız ağam!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…