Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak

O mavi gözlü adam ki, gözleri her dem sonsuza bakardı. Elbette tesadüf olamazdı; gözlerinin hürriyet mavisi olması ve elbette tesadüf olamazdı o yiğidin bu topraklara gönderilmesi…

Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak

Dağlarda tek tek
ateşler yanıyordu
Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında
birdenbire beş adım sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saati sordu.
Paşalar: “Üç” dediler,
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun basına kadar,
eğildi, durdu.
Bıraksalar
İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe’den Afyon ovasına atlayacaktı.

Nazım Hikmet Ran


30 Ağustos Zafer Bayramı

Bugün o kutsal isyanın yıl dönümü. Bugün emperyalizme karşı, inanan, birleşen, bu vatan her karışını tırnaklarıyla kazıyarak kazanan atalarımızın düğün günü. Bugün güzel günlere inanan ve bize hür, güzel günler bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ü, Ata’mızı, başkomutanımızı, Gazi Paşa’yı anlama günü ve aslında hepsinden evvel anlatma günü.

Yıl 2017 lakin hala ulaşamıyoruz doğruya!

Her geçen gün biraz daha yozlaşıyor beyinler! Bundan tam 94 sene evvel o güzel adamın başlattığı cahiliyetle olan savaşın bugün bizler vermek zorundayız. Bugün mesleğimiz her ne olursa olsun hepimiz birer eğitim neferi olmak zorundayız.

Bir lider düşünün ki varını yoğunu bu ülke için bu ülkenin insanları için vermiş olsun. Bir lider düşünün ki ömrü cephede geçmesine rağmen ilimden, fenden, bilimden uzak durmasın! Bor lider düşünün ki emperyalizme karşı savaş kazansın: 1922’nin 30 Agustos’un da… Kabardı mı göğsünüz, dirildi mi dimağınız? Şimdi dönün o büyük insanın bıraktığı ülkede ki dimağa bakın! Ata’sını bilmeyen, tarihini bilmeyen meczupların bu ülkenin kurucusuna nasıl saldırdıklarına bakın! Harap edilen Atatürk büstlerine bakın! Saldırılan eserlerine bakın! kutlanamayan bayramlara bakın!Eğer sızlamıyorsa içiniz dönün en başta bir kendinize bakın!


Mustafa Kemal’i anlamak

Bugün 30 Ağustos… Gönül isterdi ki bugün dört bir yan bayraklarla dolsun, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarıyla dolsun lakin artık onlarda azaldı. Artık eski coskusuyla kutlamıyorsak bayramı o vakit bırakın anmayı var gücünüzle anlatın! Her geçen gün biraz daha üst perdeden her geçen gün biraz daha inanarak! Unutmayın bugün var isek eğer, bugün ben bunları yazabiliyorsam, siz okuyabiliyorsanız, eleştirebiliyorsak eğer Mustafa Kemal ve O’nun yolundan gidenlerin sayesinde ve eğer azaldıysa tüm bunlar O’nun yolundan uzaklaştığımız için!


Mustafa Kemal der ki; “Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.” O silkelenme zamanı geldi de geçiyor n Gün ışık bekleme değil, ışık yakma günüdür. Gün Mustafa Kemal’e layık olma günüdür. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

30 Ağustos Büyük Taarruz ve o büyük zafer


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.