iOS 11’in yüklendiği telefonlarda bazı uygulamalar çalışmıyor

Apple’ın en yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 11’i yükleyen kullanıcılar, telefonlarındaki bazı uygulamaların çalışmaz hale geldiğini görebilir.

iOS 11'in yüklendiği telefonlarda bazı uygulamalar çalışmıyor

 

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, çalışmayan uygulamaların büyük kısmı son iki yılda herhangi bir güncelleme yapılmamış olan uygulamalar. Bu uygulamaların çoğu üreticileri tarafından da artık desteklenmiyor olsa da aralarında hala kullanılanlar mevcut.

Yeni iOS 11’in bazı uygulamaları çalışmaz hale getirmesinin nedeni, işletim sisteminin sadece 64-bit kodlama sistemiyle yazılan uygulamaları destekleyecek olması.


Apple, 32-bit yazılımları desteklemeyi bırakarak işletim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlamak istiyor.

iOS 11'in yüklendiği telefonlarda bazı uygulamalar çalışmıyor
Apple yakında iOS 11 güncellemesini piyasaya sürecek.

App Store, Haziran 2015’ten bu yana 64-bit desteği olmayan uygulama güncellemelerini reddediyor.

Aslında bu, işletim sistemlerinin uzun süre yazılımları destekleme eğilimiyle çelişen bir adım.

Surrey Üniversitesi bilgisayar bölümünden Profesör Alan Woodward “İki yıl bir şeyin işe yaramaz hale gelmesi için çok kısa bir süre. Çok hızlı ilerleyen teknoloji dünyası için bile. Firmaların çoğu-ki Microsoft buna en iyi örnek- ürünleri mümkün olduğunca uyumlu tutmaya çalışıyor. iOS 11’in 32-bit sistemi desteklemesi büyük bir yük değil. Apple’ın hızı artırmak ve insanların ileriye bakmasını sağlamaya çalıştığını söylemek zor değil” dedi.

iOS 11'in yüklendiği telefonlarda bazı uygulamalar çalışmıyor
iOS ile uyumlu olmayan uygulamalar cihazın ayarlar menüsünden öğrenilebilir.

Çocuk kitap uygulamaları da etkileniyor, güncellemek zorunda değilsiniz

iOS 11 güncellemesi yakın zamanda piyasaya sunulacak.

Bu karardan etkilenen uygulamaların çoğu bağımsız geliştiriciler. Ancak Winnie the Pooh bulmaca kitabı, Tangled dijital kitabı, Prenses ve Fare gibi Disney ürünleri, XCom: Enemy Within ve Gears’ Flappy Bird gibi video oyunları ve çocuklar için bazı kitap uygulamaları kullanılamayacak.

iPhone ve iPad sahipleri hangi uygulamaların kaldırılacağını ayarlar menüsünden uygulamalara tıklayarak öğrenebilirler.

Buna karşın iPhone iOS 11 güncellemesini yapmanın faydaları da bulunuyor. Grafik ve gerçek dünya olaylarını birleştiren yeni reality uygulamalarına destek, yeniden tasarlanmış App Store, Siri’nin sesinde iyileştirme, araçta kullanılan cihazlara “rahatsız etmeyin” uyarısı getiriliyor.

Prof. Woodward “Elbette iOS 11’i güncellemek zorunda değilsiniz, teoride insanların seçme hakkı var ama pratikte kullanıcılar yeni versiyonu indirmek zorunda” dedi.

Apple, iOS 11 işletim sistemiyle beraber çalışabilecek cihazların listesini yayınladı.

Liste dışı kalan ve dün akşamdan itibaren ölüme terk edilen Apple oyuncakları…

iPhone 3G

iPhone 3GS

iPhone 4

iPhone 5

iPhone 5C

Ölüme terk edilen iPad ve iPod’lar

iPad 3G

iPod Nano (4. nesil)

iPod nano (5. nesil)

iPod shuffle (3. nesil)

iPod touch

iPod touch (2. nesil)

Pod touch (3. nesil)

iPod (5. nesil)

iPod (5. nesil, 2006 Sonu)

iPod classic (120 GB)

Apple, eskiyen cihazlarını kayıttan bir bir düşürüyor! Apple, son olarak 6. jenerasyon iPod nano’nun fişini çekti…

iPod Hi-Fi


iPod mini

iPod nano (2. Nesil)

iPod nano (3. nesil)

iPod nano (4. nesil)

Artık desteklenmeyen Macbook’lar

MacBook (13 inç, 2009 Ortası)

Artık desteklenmeyen Macbook’lar

MacBook (13 inç, 2009 Ortası)

MacBook (13 inç, 2009 Sonu)

MacBook Air (2009 Ortası)

MacBook Pro (13 inç, 2010 Ortası)

MacBook Pro (13 inç, 2010 Ortası)

MacBook Pro (15 inç, 2009 Ortası)

MacBook Pro (15 inç, 2,53 GHz, 2009 Ortası)

MacBook Pro (17 inç, 2009 Ortası)

MacBook Pro (15 inç, 2010 Ortası)

MacBook Pro (17 inç, 2010 Ortası)

iMac G5 (20 inç)

iMac G5 ALS (20 inç)

iMac (20 inç, 2009 Başı)

iMac (20 inç, 2009 Ortası)

iMac (21,5 inç, 2009 Sonu)

iMac (21,5 inç, 2010 Ortası)

iMac (24 inç, 2009 Başı)

iMac (27 inç, 2009 Sonu)

iMac (27 inç, 2009 Sonu)

iMac (27 inç, 2010 Ortası)

Mac mini (2009 Başı)

Mac mini (2010 Ortası)


Mac Pro (2009 Başı)

iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın fiyatı ve özellikleri neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.